1. Pokémon Sword and Shield-trailer toont handigheden
Pokémon Sword and Shield
61% hot!
2 members volgen dit
3 members willen dit
5 members hebben dit

Pokémon Sword and Shield-trailer toont handigheden

Draag Egg Moves over aan ongeboren pokémon

Er is wederom een nieuwe video verschenen van Pokémon Sword en Shield. De video licht nieuwe items en mogelijkheden uit in de aankomende games.

De meest opmerkelijke mogelijkheid is dat spelers in Sword en Shield ten aller tijden toegang tot hun Pokémon Box hebben. Dit houdt in dat trainers niet eerst een pc hoeven te vinden om van pokémon te wisselen.

Een andere interessante mogelijkheid is het overdragen van zogeheten Egg Moves. Dit zijn aanvallen die overgedragen kunnen worden aan een ongeboren pokémon tijdens het broeden van een ei.

pokemon sword and shield

De video toont ook nieuwe items, zoals speciale snoepjes genaamd Mints. Met deze snoepjes kunnen spelers de aard van hun pokémon veranderen. De aard van een pokémon heeft invloed op het temperament van het beestje, wat invloed heeft op de statistieken van de pokémon (Een bold pokémon kan bijvoorbeeld beter verdedigen dan aanvallen).

Naast Mints zijn er ook verschillende supplementen beschikbaar in de game waarmee de basisstatistieken van een pokémon kunnen worden verbeterd. In de video zien we bijvoorbeeld hoe Gengar een hoop calcium naar binnen krijgt waardoor zijn SP. Atk-basis wordt verbeterd.

Benieuwd wat onze eerste impressie van Pokémon Sword en Shield zijn? Lees de preview van Jacco hier. Daarnaast heeft Jacco een interview met Shigeru Ohmori en Junichi Masuda over de ontwikkeling van Pokémon Sword and Shield gehouden, die lees je hier.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Kan niet wachten op deze game!
 • @xcollin Same! Heb er zin in!
 • Dit vind ik echt goed werk. Nu is het veel toegankelijker om zonder te cheaten competitive Pokémon te gebruiken. Ook voor mijn shinies is dit een stuk beter.

  Vandaag mijn steelcase binnen gekregen, dus ik er zin in!
 • @blue_blade_3 Huh vandaag al? De game komt volgende week vrijdag toch pas uit?
 • @Robskeee

  Nintendo heeft vorige week een actie onthuld:
  Bij aanschaf van de digitale versie van SS in de eShop, krijg/kreeg je een steelcase (uiteraard zonder game) toegestuurd. Raar, maar waar.
 • @Piet S.
  Dit inderdaad.
 • @blue_blade_3
  Ik vind dit ook wel een goede verandering ja. Vooral omdat je nu weet welke EV de Pokemon al verkregen heeft. Ben alleen benieuwd of ze nog wat doen met IV of dat ze die Gold Bottle Cap erin houden. Sommige Pokemon wil je competitief de laagste Speed geven die er is maar met die Gold Bottle Cap of Bottle Cap gaat dat niet.
 • @Snafu9
  Eens, daar breed ik vaak voor.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren