1. Poolse consumentenbond onderzoekt problemen Cyberpunk 2077

Poolse consumentenbond onderzoekt problemen Cyberpunk 2077

Bedrijf moet mogelijk tien procent van inkomen afstaan

De Poolse consumentenbond onderzoekt de problemen bij de lancering van Cyberpunk 2077.

Een woordvoerder van UOKiK, kort voorUrząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów (Bond voor Competitie en Consumentenbescherming) zegt dat het ontwikkelaar CD Projekt Red vraagt om de problemen uit te leggen en actie te ondernemen.

"We zullen controleren hoe de ontwikkelaar aan patches werkt die de problemen op verschillende consoles oplossen, maar ook welke stappen het bedrijf zet om mensen die hun geld terug hebben gevraagd en niet blij zijn met hun aankoop tegemoet te komen, ondanks de verzekeringen van de ontwikkelaar", zegt woordvoerderMałgorzata Cieloch.

Mocht de consumentenbond niet tevreden zijn - bijvoorbeeld met het huidige retourbeleid, meldt het rapport - dan kan het een boete opleggen van maximaal tien procent van het inkomen over 2020. Ook zou het CD Projekt Red kunnen vragen 'digitale bonussen' uit te delen aan bezitters van de game.

De release van Cyberpunk 2077 werd geplaagd door bugs en technische problemen op vooral de Xbox One en PlayStation 4. Sony haalde de game kort na lancering uit de PlayStation Store.

CD Projekt Red heeft nog niet gereageerd.

Cyberpunk 2077

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hard, maar imho wel terecht dat ze een boete als deze voorgeschoteld kunnen krijgen.
 • @Meta_coola
  Zolang ze moeilijk doen over geld terug krijgen wel ja. Als je gewoon je geld terug kan krijgen vind ik het belachelijk als ze ook nog een boete krijgen.
 • @blue_blade_3

  Boete krijgen ze overigens niet alleen voor " slechte " refunds. Maar die boete krijgen ze ook als ze de game niet op tijd fixen met een patch.
 • @Meta_coola
  Dat vind ik dan belachelijk. Zijn ook andere games die in het begin enorme game-breaking bugs hadden die pas laat zijn gefixt.

  Of games die beloven een hoop content in de game te hebben wat naderhand "later toegevoegd zou worden". Worden zij ook beboet als dat niet snel genoeg gebeurt? Nee volgens mij niet
 • @Meta_coola
  Dan is natuurlijk de vraag wanneer is iets naar behoren gefixed? En hoeveel tijd krijgt men daarvoor. Zoals je als eens eerder aangaf over AC Unity (4 maanden), is dat acceptabel? of wordt het bijv. Een no mans sky, dat pas na een jaar ècht speelbaar is. Ik ben erg benieuwd.

  De games is/was daarnaast ook niet wat ik er van verwacht had, en had behoorlijk wat storende bugs. Dat gezegd te hebben kon ik de game (op een tweetal zijmissies na) gewoon voltooien.
  Ik denk dat ze zich vooral op de oude PS4 en One moeten richten, en dat ze daar de boel moeten opruimen. Wat betreft PC release deed het qua performance niet heel veel onder aan een Fallout, Skyrim of AC. Het moord brand verhaal past wel weer lekker bij de hedendaagse klaagcultuur.
 • @BLUE_BLADE_3, maar hoeveel van andere games met game-breaking bugs bij launch waren er gemaakt in Polen door Poolse bedrijven?
 • @Melkunie
  Geen idee. Maar dat is mijn punt ook niet. In vind dit gewoon belachelijk, ongeacht het land. Ik vind het aanklagen van iemand omdat je een kat in de magnetron stopt in elk land even dom, betekend niet dat dat in het ene land wordt gezien als "logisch mankement" en in het andere land niet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren