1. Poolse regering opent Minecraft-server om kinderen binnen te houden

Poolse regering opent Minecraft-server om kinderen binnen te houden

Verschillende educatieve activiteiten

Normaal is de politiek op zoek naar mogelijkheden om kinderen naar buiten te krijgen, maar nu met het coronavirus is juist het tegenovergestelde aan de gang. Zo heeft de Poolse regering een Minecraft-server gemaakt, waar Poolse kinderen gebruik van kunnen maken nu de scholen dicht zijn.

Op 11 maart nam de Poolse regering strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Alle scholen, musea en bioscopen sloten vanaf dat moment. Om kinderen te vermaken heeft de Poolse regering in samenwerking met de Neverlight Association de Minecraft-server Grarantanna gelanceerd.

Grarantanna is van oorsprong een online omgeving waar scholieren verschillende activiteiten kunnen ondernemen met anderen. Zo zijn er verschillende webinars en quizzen over onder andere de Poolse geschiedenis en geografie. Daarnaast worden er online table top-rpg-sessies georganiseerd.

In de Minecraft-versie van de omgevingElke speler krijgt hierbij een stuk grond van 60 bij 60 blokken, waar ze kunnen bouwen wat ze willen. De dertig beste creaties worden op 30 maart tentoongesteld en de winnaars worden beloond met prijzen.

Grarantanna is alleen beschikbaar in Polen. Hoe lang de Minecraft-server online blijft is nog niet bekend.

Minecraft

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

  • Gaaf om te zien hoe relevant Minecraft blijft. Persoonlijk toch 1 van de beste games ooit.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren