1. Blizzard biedt excuses aan voor e-sport-incident Hong Kong

Blizzard biedt excuses aan voor e-sport-incident Hong Kong

'Iedereen mag zichzelf uiten op alle manieren, op alle plekken'

Blizzard-president J. Allen Brack heeft tijdens Blizzcon 2019 zijn excuses aangeboden voor het Hong Kong-incident, waarbij Hearthstone-speler Ng 'Blitzchung' Wai Chung werd gediskwalificeerd vanwege zijn steunbetuigingen voor de situatie in het land.

“Blizzard had de mogelijkheid om de wereld samen te brengen in een moeilijk Heartstone-e-sportmoment een maand geleden, en dat deden we niet”, zegt Brack. “We namen onze beslissing te snel en – om het nog erger te maken – waren te traag om daarover te praten met jullie.

Er zijn twee dingen waar ik meest teleurgesteld in ben. De eerste is dat we niet voldeden aan de hoge standaard die we zelf hebben gezet, en de tweede is dat we hebben gefaald ons doel te behalen. Daarvoor biedt ik m’n excuses aan en neem ik alle verantwoordelijkheid.”

Volgens Brack is Blizzcon het bewijs dat videogames de wereld wereld samenbrengen. Hij zegt dat het evenement moet aantonen hoe iedereen zichzelf mag uiten op ‘alle manieren, op alle plekken’.

Blizzcon 2019 vindt dit weekend plaats in Anaheim, Californië.

Hearthstone

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Voor mij voelt dit als een halfbakken excuus eerlijk gezegd. In het mooiste geval zouden ze afstand doen van de Chinese banden, maar dat is utopisch. Uiteindelijk tik ik dit ook op een apparaat met veel Chinese onderdelen. Maar een krachtiger statement hadden ze kunnen afgeven, bijvoorbeeld door de straf en ontslagen voor de presentators terug te draaien.
  • Hahaha ducked huh

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren