1. Prins Harry vindt dat Fortnite verbannen moet worden

Prins Harry vindt dat Fortnite verbannen moet worden

Ook vind hij social media verslavender dan alcohol en drugs

Prins Harry van het Verenigd Koninkrijk heeft tijdens een YMCA-bijeenkomst een aantal uitspraken gedaan over social media en over Fortnite. Hij is zelfs van mening dat de game verbannen moet worden.

De reden om de game te verbannen is volgens Harry, omdat de game verslavend werkt. “Het is alleen maar gecreëerd om verslavend te zijn. Waarom zou je zoiets in je huishouden willen?”, aldus Harry. Volgens Harry zou de game om deze niet toegestaan moeten zijn. Over social media zei de prins dat het verslavender is dan alcohol en drugs en dat kinderen meer sociaal contact met de buitenwereld moeten hebben.

Fortnite Season 8 skins

Gameverslaving

De uitspraak van Harry is opmerkelijk, gezien het gebrek aan expertise van de prins op het gebied van videogames en social media. Zo neemt de prins aan dat videogames inherent verslavend kunnen zijn, maar onderzoek wijst uit dat dit niet het geval is. Externe factoren en persoonlijkheidskenmerken spelen vaak een rol in het geval van gameverslaving, zo blijkt uit een Nederlands longitudinaal onderzoek een longitudinaal onderzoek uit Singapore.

Ook verwart de prins zoals velen besteedde tijd aan games en social media met daadwerkelijke indicatoren voor gameverslaving. Zo noemt de WHO, die gameverslaving officieel erkent als ziekte, een aantal symptomen: aanhoudend en terugkerend gamegedrag door ontbrekende controle over het gedrag, gamen ten koste van andere interesses en dagelijkse activiteiten en escalatie ondanks negatieve gevolgen voor educatie, sociale aangelegenheden, werk en andere belangrijke aspecten van het dagelijks leven.

Een groot probleem met gameverslaving blijft het gebrek aan onderzoek. Veel onderzoeken zijn correlationeel van aard, wat inhoudt dat het niet mogelijk is om een oorzaak aan te wijzen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Me to, het is goed en wel geweest met fortnite.
 • Mensen die gevoelig zijn aan verslaving kunnen overal verslaafd aan raken; eten, drank, sex, social media, kopen, enz. Dingen weg halen is niet de oplossing, goede zorg en monitoring wel. Wat betreft gamen zou een vaag concept als "opvoeden" wel een goed idee zijn.
 • Ik vind dat alle koninkrijken moeten afgeschaft worden.
 • @Don Carpaccio eindelijk een verstandige mening
 • @Don Carpaccio ik vindt ook dat het moet gedaan zijn met deze bullshit. De koning doet niets anders in ons land dan verplicht zijn handtekening te zetten op wetten hij heeft niets van kracht meer en alle domme fouten die hij begaat sleurt gevolgen mee voor ons land dus weg met alle koningen het is ouderwets en middeleeuws om nog een koning te hebben
 • Hahahaha ik vind ook dat Fortnite verbannen moet worden, alleen niet om dezelfde redenen.
 • En ik vind dat ze sigaretten moeten verbannen over heel de wereld
 • "Over social media zei de prins dat het verslavender is dan alcohol en drugs en dat kinderen meer sociaal contact met de buitenwereld moeten hebben."

  Dit blijf ik ironisch vinden, aangezien social media ons de mogelijkheid geeft om juist meer contact met de buitenwereld te hebben. De buiten buiten wereld.
  De wereld waar mensen via online mogelijkheden elkaar juist leren kennen. Maar alsof iemand van 30+ dat standaard zou weten, laat staan een koninklijk persoon.
  Oh, en video games zijn soms verslavend ja, vooral iets als Fortnite. Maar dat ligt aan de community, ouders/omgeving van gamers(iemand die opgroeit als extravert/heden-gedreven is er extra gevoelig voor) en vóóral aan de gamer zelf.
  Ik game zelf al sinds ik 3 ben, maar ben totaal niet verslavingsgevoelig.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren