1. Pro Hearthstone-speler heeft geen spijt van zijn steun voor Hong Kong protest

Pro Hearthstone-speler heeft geen spijt van zijn steun voor Hong Kong protest

'Het is een must-do-ding'

Vorig jaar besloot pro Hearthstone-speler Chung ‘Blitzchung’ Ng Wai zijn steun voor de protesten in Hong Kong te uiten en als gevolg hiervan schorste Blizzard de speler en weerhield het prijzengeld. Dat zorgde ervoor dat het bedrijf in ruw vaarwater terecht kwam. Ondanks alle gevolgen zegt Blitzchung geen spijt te hebben.

In een video van People Make Games gaat de speler in op wat er is gebeurd en zijn keuze om de uitspraak te doen. Blitzchung vond dat er iets was dat hij moest doen en hij vond zijn liefde voor Hong Kong belangrijker dan zijn carrière. “Dus weet je, wanneer zoveel mensen buiten protesterden en ik daar gewoon zat en mijn toernooien speelde... Ik voelde me gewoon een beetje slecht en ik wilde iets doen,“ aldus Blitzchung.

De speler meldt ook dat dit niet van tevoren gepland was, maar een spontaan besluit tijdens de stream. Zijn uitspraak had niet alleen grote gevolgen voor de speler zelf, maar ook voor Blizzard.

Het incident groeide uit tot een uitgebreide boycot van Blizzard. Zo liepen medewerkers het pand uit en gingen uit protest staan bij het Blizzard-standbeeld. Uiteindelijk heeft het bedrijf excuses aangeboden voor de manier waarop het probleem is aangepakt en heeft het de straf van Blitzchung verminderd.

Het bedrijf blijft wel bij de keuze om hier consequenties aan te koppelen, omdat in de reglementen staat vermeld dat de wedstrijden geen platform zijn voor politieke kwesties, hier legt Activision Blizzard-CEO Kotick nog een keer de nadruk op in een gesprek met CNBC.

In het interview met People Make Games zegt Blitzchung teleurgesteld te zijn met de reactie van Blizzard, maar hij begrijpt het wel. Wanneer hem gevraagd wordt of hij het nog een keer zou doen zegt hij: “Zelfs als ik de kans had om terug te gaan, zou ik het nog steeds doen... Het is een must-do-ding.”

Bekijk hier de volledige video:

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren