1. Producent F-Zero GX staat open voor het maken van een vervolg

Producent F-Zero GX staat open voor het maken van een vervolg

Maar nu Nintendo nog...

Toshihiro Nagoshi, de producent van GameCube-racegame F-Zero GX, staat open voor het maken van een nieuwe game in de franchise.

Nagoshi meldde dit vorig jaar in een gesprek met de Franse Red Bull-website. Hij werd gevraagd of hij ooit nog een game in de reeks zou willen ontwikkelen. "Ik moet toegeven dat ik veel affectie heb voor F-Zero GX. Als de kans zich zou voordoen, zou ik het niet erg vinden."

De ontwikkelaar meldt ook waar de focus op zou liggen in een mogelijk vervolg. "Ik zou er een uitdagende game van maken. Nintendo heeft Mario Kart al voor leuke, toegankelijke racegames." Het is echter niet bekend of Nintendo, de eigenaar van de IP, interesse heeft in een vervolg.

De F-Zero-reeks begon op de Super Nintendo. F-Zero GX wordt als een van de meest geprezen delen in de franchise gezien en kwam in 2003 uit op de GameCube. Het was de laatste nieuwe F-Zero-game die ooit op een thuisconsole uitkwam. Nagoshi werkt tegenwoordig aan de Yakuza-franchise.

F-Zero GX

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zal nooit gebeuren vrees ik. De IP is gewoon te klein. Eerlijk gezegd heb ik er ook geen behoefte meer aan. Niet voor full Price.
 • @Newgamessuck

  Ik heb pas nog geroepen dat ik niet boos zou worden als Nintendo nog een keer met een F-zero komt.

  Moet wel eerlijk bekennen dat deze game inmiddels al wel weer 17 jaar geleden is en dat ik niet zeker weet of ik het nu nog leuk zou vinden.

  Destijds was wel fantastisch. Wij hadden een gewone vierkante beeldbuis, een van mijn vrienden een breedbeeld. Daar zaten we er zo dicht op dat we gewoon misselijk werden van het spelen. Zo snel, zoveel kleuren, allerlei loopings, kurkentrekkers, halfpipe-achtige banen. Ja in mijn geheugen is het een fenomenale game (met ook super mooie graphics). Ik weet niet hoe ik dat nu zou vinden.
 • @Luigi1985

  Tering 17 jaar… ik word oud.
 • @benjaminben

  Ja niet normaal he? Een half leven bijna (voor mij). Het ergste is dat ik me nog heel goed kan herinneren dat ik de pre-order van deze game een of twee dagen eerder mocht ophalen bij Dimension Plus (dat was altijd een super winkel, helaas ging Game Mania er toen drie deuren naast zitten en was het zo voorbij).
 • @Luigi1985

  haha Dimension Plus, daar bestelde ik ook alles. Volgens mij komen wij uit exact dezelfde generatie, ben 33 nu, jij?
 • @benjaminben

  35.

  Die winkel zat een kwartiertje met de bus van ons af.
 • @benjaminben
  Jeuzes, Dimension Plus. Da's een partij nostalgie. Hier in de stad zat deze ook. Eeuwig zonde dat de winkel verdween rond de introductie van Gamemania.
 • @Gaaiz

  Doetinchem of Groningen?
 • @Luigi1985
  Destijds in Delft!
 • @Gaaiz
  Oude rotten hier allemaal op IG zeg hahaha ;)
 • @blue_blade_3
  Ik weet 't.. Tijd gaat zo hard!
 • @blue_blade_3

  Maar zolang we nog kinderlijk met modder kunnen gooien naar elkaars fanboygedrag dan is er helemaal niks aan de hand ;) een leeftijd is ook maar een getal

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren