1. Ea belooft meer openheid omtrent lootboxen in Fifa

Ea belooft meer openheid omtrent lootboxen in Fifa

Werken aan het weergeven van de daadwerkelijke kansen

In een interview op de E3 met onze redacteur Jacco Peek beloven Fifa 19-producer Matt Thomas en creative director Santiago Jaramillo meer openheid als het gaat om lootboxen.

Zo zei de creative director Santiago over het vrijspelen van content:“We kunnen uiteraard niet overal iets over zeggen, want een hoop van deze zaken vallen niet onder onze functie. Ten eerste zien we Fifa Ultimate Team niet als gokken, zoals sommige landen het noemen. We werken aan het overbrengen hoe Fifa daadwerkelijk werkt. Alles wat je in Ultimate Team kunt krijgen met geld, kun je ook verkrijgen door de game te spelen. Iedereen heeft een kans om de modus te spelen en ervan te genieten, en het versnellende effect van geld is niet gerelateerd aan gokken.

Daarnaast lieten ze zich uit over het feit dat ze meer openheid willen brengen naar de game.

"Ook werken we eraan om dit jaar meer openheid te geven over de kansen op wat er in de pakjes zit die je aanschaft. Het staat nog niet vast hoe dit eruit gaat zien, maar we zijn zeker op de hoogte van deze discussie en we proberen meer duidelijkheid te geven voor spelers."

"Ik vind het heel erg goed dat ze op deze manier ingaan op de controverse, maar ik moet toegeven dat ik wel redelijk sceptisch ben. Ik vraag me af toe in hoeverre EA bereid is het lootbox-systeem aan te passen in het voordeel van de speler. Toch is deze belofte wel een stap in de goede richting."

lootbox fifa

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren