1. Productie Super Mario-film loopt volgens planning

Productie Super Mario-film loopt volgens planning

Geen vertraging door coronavirus

De productie van de Super Mario-film loopt vooralsnog volgens schema. Dat maakte de animatiestudio Illumination bekend tegenover Deadline.

De animatiefilm over de beroemde loodgieter werd twee jaar geleden aangekondigd. De film moet ergens in 2022 uitkomen, maar het was mogelijk dat de film vanwege het coronavirus vertraging had opgelopen. Illumination, de studio die de Mario-film produceert, laat aan Deadline weten dat de film nog steeds in ontwikkeling en productie is. Een bron van Deadline meldt dat Illumination de laatste twee maanden enorm productief, innovatief en creatief is geweest. Volgens diezelfde bron is Illumination het namelijk al gewend om op afstand te werken. Hierdoor was de studio prima voorbereid toen de pandemie uitbrak.

De aankomende Super Mario Bros-film is niet de eerste film van onze vriendelijke loodgieter, in 1993 was er een live action Super Mario Bros-film en deze film sloeg de plank behoorlijk mis. Nintendo werd sindsdien een stuk voorzichtiger met het maken van content buiten games.

De nieuwe film komt er daardoor ook niet zomaar. De Japanse gamegigant had de nodige eisen voordat Illumination mocht beginnen. Zo is Nintendo een stuk meer betrokken bij de productie van deze nieuwe Super Mario Bros-film vergeleken met de vorige film. Zo is de bedenker van Mario, Shigeru Miyamoto, de producent van de film. In een eerder interview met Shigeru Miyamoto liet Mario’s geestelijke vader ook weten dat de film er alleen zou komen als het script goed zou zijn.

Super Mario Odyssey

Dit artikel delen

Over de auteur

Zoë Bonefaas Zodra ik een Game Boy in de hand gedrukt kreeg, was ik om. Het leukste van games vind ik de verhalen die ze vertellen. Favorieten zijn Assassin's Creed, Skyrim, Stardew Valley en Life is Strange. Buiten verhalen in videogames ben ik ook fan van verhalen op andere manieren. Voor de hand liggend dus van films en series (Marvel, DC, Star Wars, Disney, She-ra Princes of Power, Lucifer... ik kan echt eeuwig doorgaan).

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren