1. Programmeur maakt Doom speelbaar op zwangerschapstest

Programmeur maakt Doom speelbaar op zwangerschapstest

Will it run Doom?

De Amerikaanse programmeur Foone Turing heeft de klassieke game Doom speelbaar gemaakt op een zwangerschapstest. Turing deelt zijn succes via Twitter.

De man uit Californië begon met het delen van filmpjes waarin hij video's van Doom en Skyrim afspeelde op het kleine schermpje van een zwangerschapstest. Zijn volgers vroegen al snel of Doom ook speelbaar kon worden gemaakt.

Uiteindelijk is het Turing gelukt en kan hij de game afspelen op het monochrome schermpje. Hij heeft nog wel een toetsenbord nodig om te sturen, maar het is toch een knappe prestatie. Programmeurs stellen zichzelf vaker voor de uitdaging om Doom op vreemde apparaten te laten draaien, zoals een magnetronof een stuk speelgoed.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

  • Kwestie van tijd voordat Bethesda weer een nieuwe release van skyrim doet. Deze console zitten ze namelijk nog niet op 🤣

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren