1. Makers Project Cars werken aan een eigen console

Makers Project Cars werken aan een eigen console

"De meest krachtige console ooit gebouwd"

Slighty Mad Studios - vooral bekend van hun Project Cars-reeks - werkt aan een eigen console genaamd The Mad Box.

CEO Ian Bell liet op Twitter weten dat de ontwikkeling van de console gestaag loopt. Volgens hem betreft het "de meest krachtige console ooit gebouwd" en wordt een resolutie van 4K ondersteund.

Daarbij zou het ook virtual reality ondersteunen, met 60 frames per seconde per oog. Headsets zoials de Oculus Rift en HTC Vive worden ondersteund, alsmede allerlei accessoires voor pc, zoals vliegsticks en racewielen.

"De specs worden vergelijkbaar met een erg snelle pc die over twee jaar uitkomt", legt Bell uit aan Variety. "We zijn in gesprek met fabrikanten voor componenten dus we kunnen nog niet veel vertellen." Wel zouden er meerdere investeerders zijn. De console over ongeveer drie jaar verkrijgbaar zijn.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Leuk hoor, maar je moet wel van erg goede huize komen om je te mengen tussen de huidige spelers op de markt. Ik heb Project Cars nooit gespeeld en ik ken de ontwikkelaar dan ook niet echt, maar ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat het apparaat keihard gaat falen.

  Ik zit er in ieder geval niet op te wachten.
 • @Luigi1985
  Idem. Beide PC's wel gespeeld en het zijn in het segment prima racegames met een aardige focus. Zeker geen foutloze games overigens.

  Ik kan me ook moeilijk voorstellen dat een relatief kleine onbekende partij tussen het geweld van Sony, Nintendo en Microsoft op kan terwijl er ook nog andere partijen druk bezig zijn die ook duidelijk meer slagkracht hebben.
 • "The most powerful console ever built.." Erg gewaagd. Zowel Sony als Microsoft zullen grof inzetten op kracht. Microsoft heeft zelfs aangekondigd dat er twee varianten komen, waarvan 1 de "premium" zal zijn (zoals nu de One X).
  Om daar aan te tippen heb je een gigantisch development team nodig, welke die drie toppers (Sony, Microsoft, Nintendo) hebben. Slightly Mad heeft dat mijn inziens niet…
  Ik verwacht dat dit een overpriced "Steam apparaat" wordt, maar misschien weten ze ons nog te verrassen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren