1. Project GG wordt 'meer dan een actiegame'

Project GG wordt 'meer dan een actiegame'

Game moet op zoveel mogelijk platformen verschijnen

In een interview met IGN Japan heeft PlatinumGames meer details onthuld over Project GG. De game wordt moet volgens de ontwikkelaar "meer dan een actiegame" worden, binnen drie jaar verschijnen en lanceren op zoveel mogelijk platformen.

"We scharen de game onder de 'Hideki Kamiya hero trilogy", zegt regisseur Kamiya. "De eerste twee titels zijn Viewtiful Joe, een verhaal over één held, en The Wonderful 101, een verhaal over een groep helden. In Japan zou de volgende stap een gigantische held zijn, en ik heb altijd al zo'n game willen maken.

Maar waar die games pure actietitels zijn, wordt Project GG anders. Elke game die ik maak bevat natuurlijk zorgvuldig gemaakte actie-elementen, maar dit wordt niet zomaar een actiegame. Het zal veel meer dan dat zijn."

Kamiya vertelt ook over de serie en manga Ultraman als inspiratiebron. Volgens hem wordt Project GG geen 'nichegame', omdat verhalen over reusachtige helden zeer populair zijn in Japan. Dat gezegd hebbende zal de game zich waarschijnlijk niet afspelen in Japan zelf.

Hoewel er verder nog weinig bekend is over de game, meldt chief creative officer Atsushi Inaba dat Project GG moet lanceren op PlayStation 4, Xbox One, Switch en Steam, en vermoedelijk ook de PlayStation 5 en Xbox Series X. Geen van de platformen staan nog vast, omdat PlatinumGames de game wil uitbrengen op de 'vooraanstaande platformen'.

Ook een releasedatum is nog niet bekend, maar Inaba zegt dat de game niet binnen een half jaar verschijnt, maar dat de ontwikkeling ook geen drie jaar zal duren.

Project GG is onderdeel van de Platinum 4, vier titels waar de ontwikkelaar momenteel aan werkt. The Wonderful 101 verschijnt als eerste in mei. De overige games zijn nog niet aangekondigd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren