1. Project Scarlett mogelijk toch één Xbox-console

Project Scarlett mogelijk toch één Xbox-console

Focus van bedrijf ligt op de speler niet op het apparaat

Microsoft is volgens vicepresident van Xbox, Phil Spencer, bezig met één nieuwe Xbox console, terwijl hij vorig jaar nog naar twee consoles hintte.

In een interview met Business Insider werd Spencer gevraagd of Microsoft nu één of twee Xbox-consoles in ontwikkeling heeft. Hoewel hij niet direct zegt dat het om één console gaat, hint hij er wel naar. "Vorig jaar zeiden we 'consoles' en we hebben sindsdien een console verscheept, en nu hebben we meer verteld over een andere console. Dat is meervoud", zegt Spencer.

Met de tweede console bedoelt Spencer de Xbox One S All-Digital Edition, die eerder dit jaar verscheen.

Volgens Thurrott-redacteur, Brad Sams, zijn er meerdere redenen waarom er nog maar aan één console gewerkt wordt. Sams heeft met meerdere ingewijden van Microsoft gesproken en heeft hierop zijn conclusie gebaseerd.

Volgens Sams’ bronnen bleek het erg moeilijk te zijn om next gen-games te optimaliseren die beschikbaar waren voor twee systemen met verschillende specificaties. Ontwikkelaars probeerde de games te ontwikkelen voor een minder krachtige console en later voor de krachtigere Anaconda, maar liepen hierbij tegen problemen aan.

Dat is waarschijnlijk niet de enige reden dat Project Scarlett mogelijk één console wordt. Het was de bedoeling dat Lockhart het toegankelijkere model werd voor een lagere prijs. Met de voortgang die gemaakt wordt met xCloud werd Lockhart steeds meer 'een obstakel' voor Microsoft volgens Brad Sams' bronnen.

Xbox

Een nieuwe strategie

Eerder gaf Spencer aan dat de winst in de game-industrie niet zit in het verkopen van consoles. Het bedrijf richt zich daarom liever op software en diensten. “Het gaat om welke games mensen spelen en hoe vaak ze deze spelen”, aldus Spencer. “Er zijn genoeg bedrijven die verdienen aan games en niet eens een console verkopen.”

Toen Don Mattrick nog de leiding had binnen het bedrijf heerste deze instelling niet. Mattrick zei ooit dat je als bedrijf dat als eerste tien miljoen consoles verkoopt de generatieoorlog hebt gewonnen. Bij de lancering van de Xbox One ging het minder goed met de Xbox-divisie van Microsoft, maar sinds Spencer aan het roer staat neemt het bedrijf grote stappen om de concurrentie aan te gaan met Sony en sinds kort Google.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Dubbel artikel?
  • @Piet S.
    Dacht ik eerst ook maar volgens mij is het nu voor het eerst dat Phil Spencer er wat over los laat. Wat mij betreft daarom wel nieuwswaardig en lijkt het nu echt zo te zijn dat lockhart losgelaten wordt.
  • @Piet S. Dacht hetzelfde inderdaad.
  • @Piet S. Nope!
  • Wel beter. zou raar zijn als de krachtpatser geen optimale games krijgt omdat de kleinere versie het ook moet kunnen draaien.

    Voor de mensen die niet 500 willen neerleggen heeft microsoft cloud solutions.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren