1. Project xCloud Preview is sinds vandaag uit in Nederland

Project xCloud Preview is sinds vandaag uit in Nederland

Ben jij uitgekozen om het uit te proberen?

Vanaf vandaag kan een selecte groep spelers Project xCloud Preview uitproberen in Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Dat melden mensen die zich hebben opgegeven voor de bèta en inmiddels toegang hebben gekregen. Mensen die zich hebben aangemeld, wordt aangeraden nu hun e-mails te checken om te kijken of ze een uitnodiging hebben gekregen. Eerder deze maand werd de registratie in Nederland geopend.

Met Project xCloud is het uiteindelijk de bedoeling dat gebruikers games naar alle apparaten kunnen streamen, zonder dat die games gedownload hoeven te worden. In plaats daarvan worden de games gestreamd via de datacentra van Microsoft.

In de Nederlandse test is het vooralsnog alleen mogelijk om games naar een Android-toestel te streamen. Het gaat om spellen als Gears 5 en Sea of Thieves. Het is nog niet bekend hoelang de testperiode duurt en wanneer xCloud officieel lanceert.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ah, ik zie dat mijn uitnodiging gisterenavond binnen is gekomen. In de loop van de dag maar eens proberen!

  Edit: Mijn eerste potje Halo 5 was een ramp. Heb een stabiel WiFi netwerk (nog even wat testen gedaan) met 500 Mbit/s down en 40 Mbit/s up, maar ik vloog alle kanten op. Dichter bij de router zitten maakte ook geen verschil.

  Dit geprobeerd in combinatie met mijn werktelefoon, een Samsung Galaxy S10E. Straks nog wat troubleshooten, aangezien het niet de eerste keer zou zijn dat ik problemen heb met Samsung apparatuur..

  Edit 2: Om een vage manier wil mij Samsung S10E persé via het 2.4 GHz netwerk verbinden. Hierom geforceerd 2.4 Ghz uitgeschakeld, waarna de telefoon wel naar 5 GHz ging.
  Ditmaal via 5GHz was de verbinding een stuk stabieler (wat het extra storend maakte waarom de S10E hier niet vanzelf connectie mee maakte). Een potje Halo 5 ging nu zonder onderbrekingen, maar de latency is bij shooters toch echt merkbaar.

  Ook even het raam open gezet voor een goede 4G verbinding, maar via 4G zijn games te haperig en geeft dit geen fijne game ervaring.


  Mijn conclusie voor nu: Via 5 Ghz (ik gok dat de 2.4 GHz band hier te druk/vol is) is xCloud prima te gebruiken, en je krijgt ook netjes een melding dat schakelen naar 5 GHz beter zou zijn in de xCloud app zelf. Helaas in het geval van Samsung is 5 GHz blijkbaar erg eng en moet je dit met wat gedoe aanpassen. Via 4G hoef je het ook niet te proberen.

  Bij competitieve shooters is de latency zelfs met een perfecte verbinding absoluut te hoog, maar ik denk dat games als Destiny 2 en The Division 2 wel te doen zijn. Games waar latency minder belangrijk is zullen vanzelfsprekend prima wegspelen.
 • @Gaaiz
  Niet zo lang geleden zijn Xbox en Samsung toch een partnerschap aangegaan voor Xcloud? Is daar al wat van te merken, of is het voor toekomstige toestellen ofzo?
 • @That Mr Awesome
  Nee, eigenlijk niet. Heb in ieder geval niets speciaals gemerkt. Wat die samenwerking in houdt is wellicht dat bijvoorbeeld televisies een xCloud app gaan ondersteunen (pure gok). Dan hoeft men alleen maar een controller aan te schaffen en wordt de rest (net als bij Stadia) gestreamed.
 • Ik heb ook een uitnodiging gehad. :-)
 • Nice, Enjoy.

  Jammer dat het (nog) maar alleen voor Android is.
 • @Unlikely
  Ja idd. Ik heb een iPhone, maar moet even een Android-toestel pakken om te kunnen spelen.
 • Zodra je de service op PC kan spelen ga ik het gelijk proberen. Zal waarschijnlijk eerst uit de preview moeten zijn maar ik ben benieuwd!
 • Bij mij werkt het ook niet geweldig, maar mijn internet is niet optimaal. Als het bij iemand een beetje fatsoenlijk werkt, laat maar weten, ben best benieuwd.

  (Wel een race in Forza 7 kunnen doen)
 • @Eshura
  Zie mijn reacties hierboven. Ookal is je download/upload voldoende, zul je toch door drukte op de 2.4 GHz band haperingen ervaren.
  Mijn advies is om eerst even te kijken of je op de 5 GHz band zit, en daarna na te gaan hoe hoog je upload is. Perfect zou zijn als die boven de 8 Mbit/s zou zitten.
 • @Gaaiz
  Top! Bedankt!
  Ik ga het vanavond proberen
 • Ik ben wel benieuwd naar de lag. hoeveel vertraging zit erin…

  Net als met netflix vind ik het niet heel erg als de beeldkwaliteit tijdelijk even minder is. Maar als ze gaan haperen is het wel heel storend en uiteindelijk onspeelbaar.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren