1. Project xCloud vanaf 15 september onderdeel van Xbox Game Pass Ultimate

Project xCloud vanaf 15 september onderdeel van Xbox Game Pass Ultimate

Nieuwe accessoires

Vanaf 15 september wordt Project xCloud toegevoegd aan Xbox Game Pass Ultimate. Dat laat Microsoft weten in een post op Xbox Wire.

Vooralsnog wordt xCloud alleen uitgerold voor Android-apparaten in 22 landen, waaronder Nederland. De cloudgamingdienst wordt kosteloos toegevoegd aan Game Pass Ultimate, dat 12,99 euro per maand kost en toegang geeft tot Game Pass voor pc en Xbox One, en Xbox Live Gold.

Zo'n honderd games zijn speelbaar bij lancering, waaronderMinecraft Dungeons, Destiny 2, Tell Me Why, Gears 5 en Yakuza Kiwami 2.

Ter ere van de release kondigt Microsoft ook een aantal nieuwe telefoonaccessoires aan in samenwerking met Razer, PowerA, 8BitDo en Nacon. Zo verschijnt er een speciale Xbox-versie van de Razer Kishi, twee MOGA XP-controllers en een telefoonclip van PowerA, deSN30 Pro-controller van 8BitDo en een Xbox-headset van Steelseries.

Een releasedatum voor iOS is nog niet bekend.

Xbox

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • En wellicht ook een leuk detail: "You can also play with your Xbox One Bluetooth Wireless and PlayStation DualShock 4 controllers."

  Qua dienst zelf vond ik dat het alleen stabiel genoeg was via een 5GHz Wi-Fi verbinding. Op de 2.4GHz band of via 4G is het eigenlijk niet te doen.

  Ik hoop dan ook dat er snel ondersteuning komt via de Xbox Windows app, of misschien een browser implementatie. Dan wil ik graag ervaren hoe de xCloud werkt met een bekabelde verbinding.

  Tot slot vraag ik me af wanneer 't volledige aanbod beschikbaar is, zodat je zelf aangeschafte games ook kunt streamen.


  Dit was mijn spreekbeurt over de xCloud. Iemand nog vragen?
 • @Gaaiz, je kan ook gewoon vanaf je eigen console streamen. Dit zit ook in xcloud. Ik zit al een tijd in de beta, en console streaming werkt goed. Vanaf je eigen console kan je alle spellen spelen die je hebt.
 • @Grombeer
  Yes, klopt. Ben zelf echter uit het Insider programma gestapt omdat het aantal updates (inclusief tijdens gamen) mij te hoog werd.
  Als ik intern stream vanaf mijn Xbox naar bijvoorbeeld laptop zet deze overigens mijn TV en versterker aan. Is dat hier ook het geval?
 • Wat lijkt het me relax om straks met 1 klik in het tuinhuisje verder te kunnen spelen. Internet is hier uitstekend en stabiel. Kom maar op Xbox.
 • Mijn internet helaas niet goed genoeg voor deze dienst. Hopelijk werkt streamen vanaf de console beter.
 • De controller links is echt wel slik. Zal wel niet op de Switch werken helaas….

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren