1. PS4- en Xbox One-versies van PUBG vergeleken

PS4- en Xbox One-versies van PUBG vergeleken

Redelijk stabiel, maar nog steeds kartelig

In een nieuwe analyse van Digital Foundry wordt de PS4-versie van PUBG vergeleken met de Xbox One-versie.

Uit de analyse blijkt dat de PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro-versie weinig verschillen van de Xbox One- en One X-versie. Het grootste verschil is te vinden in details bij gebladerte, dat over een langere afstand gedetailleerd blijft op de PS4. Ook is de Pro-versie aanzienlijk mooier dan de PS4-versie dankzij betere textures.

Bij alle console-versies is de framerate redelijk constant. De basisconsoles hebben met name in de beginfase moeite om 30fps te behouden, maar tijdens gameplay lijkt de framerate in de meeste gevallen stabiel te blijven.

Een groter probleem is de oude anti-aliasing-implementatie, die tegenvalt ten opzichte van de pc-versie. In de prakt ogen veel objecten kartelig wanneer ze bekeken worden vanuit verschillende hoeken. Zelfs bij de PS4 Pro-versie valt dit op.

Bekijk hieronder de gehele vergelijking. Lees ook de review van Erwin, die de game beloonde met een 8,5.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

 • Begrijp ik dit goed?
  Ik kan de hele video nu niet kijken maar: "Uit de analyse blijkt dat de PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro-vere weinig verschillen van de Xbox One- en One X-versie. Het grootste verschil is te vinden in details bij gebladerte, dat over een langere afstand gedetailleerd blijft op de PS4. Ook is de Pro-versie aanzienlijk mooier dankzij betere textures."
  De ps4 pro versie is fraaier dan de one x versie? Dat is wel een ernstige zaak dat die game daar nog steeds zo beroerd is dat de prestaties nu op een ps4 pro beter zijn dan op de x waar al een jaar op geoptimaliseerd is.
  Ik heb de game geen eens een kans gegeven omdat ik de release veel te brak vond maar dit is wel erg.

  edit: Ik heb de video nu bekeken maar kan dat er niet uithalen. Ik zie op een paar tellen na helemaal geen vergelijking tussen pro en x. Wat ik wel hoor en zie is dat er meer geladerte is tussen ps4 pro en ps4. Daarnaast zeggen ze dat pro zo goed als on par is met xbox one x alleen draait x op een hogere resolutie. Anyway nog steeds een jammerlijk verhaal vind ik deze titel.
 • @xevulutionx

  Klopt de tekst inderdaad wel..?
 • @xevulutionx

  Gewoon geen aandacht aan schenken. Games zoals PUBG, Shadow of War en Assassin's Creed Odyssey zijn slecht geoptimaliseerd.

  Een positieve noot: er is er altijd eentje die iets minder lelijk is en/of slecht draait.
 • @xevulutionx Die zin is een beetje ongelukkig. Ik bedoel dat de Pro aanzienlijk mooier is dan de reguliere PS4-versie. In de video bespreken ze de gedetailleerdere textures, waardoor de Pro er opvallend mooier uitziet.

  Ik heb het even verduidelijkt.
 • Ik heb even door de video geskipt, maar het lijkt me meer een vergelijking tussen de PS4 en PS4P, waarbij de X1(X) minimaal aangehaald wordt.

  Daarnaast hoor ik vaak de woorden: ‘horrible’, ‘terrible’ & ‘ugly’. :’-D
 • @Piet S.
  Ja in mijn edit nadat ik video keek heb ik net hetzelfde beweerd. zag jouw reactie nog niet staan.
 • @xevulutionx

  Zal de IG redactie de video wel gekeken hebben, want de essentie is duidelijk de vergelijking tussen de PS4 & PS4P, waarin de X1(X) heel kort aangehaald wordt..?
 • @Piet S. Nee dat is niet wat ik bedoelde, zie mijn reactie hierboven.
 • @Jack O

  Yes, nu is het duidelijker! Thanks! :-)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren