1. PS4-games moeten vanaf juli ook op PlayStation 5 werken

PS4-games moeten vanaf juli ook op PlayStation 5 werken

Verantwoordelijkheid ligt bij de ontwikkelaar

Elke game die na 13 juli uitkomt voor de PlayStation 4 moet ook op de PlayStation 5 werken. Dat heeft Sony bekendgemaakt in documentatie voor ontwikkelaars.

Deze nieuwe regeling moet volgens Eurogamer garanderen dat elke game die na 13 juli uitkomt voorwaarts compatibel zijn. Het is natuurlijk aan de ontwikkelaar zelf om ervoor te zorgen dat de games inderdaad werken op de PlayStation 5. Sony zal wel de ontwikkelaars individueel benaderen om te bespreken hoe ze de compatibiliteit met de PlayStation 5 kunnen testen.

Een game telt als compatibel als de game zonder problemen werkt op de PlayStation 5. Daarnaast moet de game op zowel de PlayStation 5 als de PlayStation 4 dezelfde features hebben. Games die voor 13 juli zijn ingediend bij Sony hebben geen patch nodig, maar dit wordt wel sterk aangemoedigd door het bedrijf.

In april 2019 werd het bestaan van backwards compatibility in de PS5 bevestigd. De PlayStation 5 bevat technologie waardoor het mogelijk is om PS4-games af te spelen op de nieuwe console van Sony. Bij lancering zijn 'bijna alle' PS4-games speelbaar op PS5.Het is nog niet bekend of ook games voor de eerste PlayStation, PlayStation 2 of PlayStation 3 ook worden ondersteund.

De PlayStation 5 moet ergens dit najaar uit gaan komen.

dualsense ps5

Dit artikel delen

Over de auteur

Zoë Bonefaas Zodra ik een Game Boy in de hand gedrukt kreeg, was ik om. Het leukste van games vind ik de verhalen die ze vertellen. Favorieten zijn Assassin's Creed, Skyrim, Stardew Valley en Life is Strange. Buiten verhalen in videogames ben ik ook fan van verhalen op andere manieren. Voor de hand liggend dus van films en series (Marvel, DC, Star Wars, Disney, She-ra Princes of Power, Lucifer... ik kan echt eeuwig doorgaan).

Reacties

 • Ik ben vooral benieuwd naar een complete lijst met games die worden ondersteund. Sommige games wil ik graag nogmaals doen op de PS5, zoals God of War en Horizon ZD. Ga er van uit dat deze wel backwards compatible worden, maar bevestiging is altijd fijn. Een vorm van "Smart Delivery" voor deze games zou helemaal fantastisch zijn.
 • Misschien weet iemand het hier. Ik ben lui namelijk: speelt de PS5 ook Blu-ray af?

  Als ie backwards compitable is dan verkoop ik de ps4. Ps3 heb ik bewaard omdat ik sommige games ooit nog wel wilde spelen. Binnen enkele jaren waren al die games opnieuw uitgebracht. Toen leverde de ps3 al niets meer op.
 • @Luigi1985 ja. Ook UHD blu ray
 • Ik hoop dat de ps5 niet dezelfde weg gaat bewandelen als de xbox one. Dat duurde mij allemaal wat te lang die toevoegingen van oude games. En ps1, 2 en 3 games zijn voor psnow, die verwacht ik niet in bc op de ps5.
 • @adutchman

  Zowel de nieuwe Xbox als PS5 hebben dezelfde hardwarearchitectuur als de vorige generatie in tegenstelling tot de generaties daarvoor. Daardoor is BC een stuk eenvoudiger ditmaal en moet het haast wel sneller in orde zijn dan bij de huidige gen. De oudere gens zou ik inderdaad niet verwachten, daar zouden ze wel serieus werk voor moeten doen en ik gok dat ze, zeker Sony, het niet de moeite waard vinden.
 • @Rau the Legendary
  Daar heb je wel gelijk in denk ik. Let's hope so!
 • beetje vaag dit, eerst zeggen ze dat "Bij lancering zijn 'bijna alle' PS4-games speelbaar op PS5" en dan "alle games vanaf 13 juli moeten backwards compatible zijn"…
 • @mole28

  Dan ben ik niet de enige die dat opvalt! ;-)

  Wat dus inhoud dat 'bijna alle' games vóór 13 juli speelbaar moeten zijn en 'alle' games vanaf 13 juli. Toch?
 • Met andere woorden.. Geen games zijn speelbaar.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren