1. PS5-gamers worden verbannen voor verkopen van PS Plus Collection

PS5-gamers worden verbannen voor verkopen van PS Plus Collection

De ban zou twee maanden gelden

Volgens online berichtgeving deelt Sony bans uit aan PlayStation 5-gamers die de PlayStation Plus Collection aan PS4-gamers proberen te verkopen.

De PlayStation Plus-collectie is een selectie van twintig PlayStation 4-games - waaronder Bloodborne, Uncharted 4 en The Last of Us Remastered - die voor alle PlayStation 5-eigenaren met een Playstation Plus-abonnement beschikbaar is.

Op PlayStation 4 is de collectie niet beschikbaar, maar gamers zijn er achter gekomen dat ze de collectie op een PS4 kunnen ontgrendelen door met hun account waarmee ze op een PS5 hebben gespeeld op een PS4 in te loggen. De collectie ontgrendelt dan automatisch op de betreffende PlayStation 4.

Op plekken als eBay bieden diverse PS5-gamers deze 'dienst' als service aan richting PS4-gamers. Voor een bedrag loggen zij in bij PS4-gamers om de PlayStation Plus Collection te ontgrendelen.

Veel gebruikers op een Chinees forum laten nu weten dat Sony in de regio diverse bans heeft uitgedeeld aan PlayStation 5-gamers die zich hier schuldig aan hebben gemaakt. Dit wordt ook op Twitter gemeld. De bans zouden twee maanden duren, en de PlayStation 5-console die gebruikt is voor de doorverkoop zou permanent niet meer van netwerkmogelijkheden gebruik kunnen maken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dit is echt belachelijk op launch al met bans gaan strooien voor een service dat gewoon ook op de ps4 zou moeten zijn.
 • Beetje vreemd dat het niet op PS4 beschikbaar is. De mensen die dit “verkopen” aan ps4 bezitters hadden wel kunnen weten dat ze met iets bezig zijn dat niet de bedoeling is.

  Off-topic: ik heb lang zitten twijfelen om bij Xbox te blijven of toch over te stappen naar PlayStation. Besloten over te stappen. Ff een investering maar het zij zo. Games van PlayStation spreken mij gewoon meer aan. Met ontzettende mazzel heb ik via via een exemplaar kunnen bemachtigen en ik ga hem vanmiddag ophalen. (Ja voor de normale prijs) Kan niet wachten!
 • @Rickieboy649 het is wel lekker dat als je overstapt je meteen een beste lijst aan games hebt om te checken.
  Ik heb dat met Xbox ik wil er eigenlijk eentje naast mijn PlayStation hebben, dan heb ik ook een dikke lijst van halo tot gears tot Forza dat is wel een lekker begin dan.
 • @rpenning ik heb vooral Forza veel gespeeld. Die andere games konden mij niet echt boeien. Gamepass vind ik echt geweldig! Je gaat er zeker geen spijt van krijgen.

  Net heel even kunnen gamen, (vooral mijn zoontje heeft even gespeeld 😂) maar vooral die controller voelt wel echt enorm goed aan zeg. Heel premium. En ik moet zeggen dat ik pas na 10 minuten bedacht dat die sticks anders zitten dan bij de Xbox. Het voelt heel natuurlijk aan allemaal. Vanavond de kids op tijd naar bed en dan mag papa even uitgebreid aan de gang 😁
 • @Rickieboy649
  Haha
  Ben wel erg benieuwd, welk spel?
  Ik vond Uncharted 4 echt uber geweldig!
  (Ookal snap ik dat je eerst een echt ps5 spel gaat spelen hoor)
 • @Eshura nou heb m aangeslingerd en meteen maar die astrobot gaan spelen. Net zelf ff een tijdje gespeeld, ik vind die gedetailleerde trilfunctie wel indrukwekkend hoor. Heb net ff een onlineabonnement gestart en een paar spellen aan het downloaden. Dus morgenavond ff aan de slag met CoD. Ben wel benieuwd hoe dat speelt in combinatie met die dualsense.
 • @Rickieboy649
  Snap ik! Geniet ervan!
 • En dat is meer dan terecht.
 • Meer dan terecht.
 • Lol, for the players but don't share with other players.
 • @Mr.Happy

  Je bent niet serieus hoop ik?
 • @Mr.Happy

  Die slogan "for the players" is nog steeds 100% representatief voor Sony.

  Meer dan terecht dat ze hier voor bans uitdelen.
 • Wat gebeurt er als je het helemaal voor jezelf doet? Bijvoorbeeld als je nog een ps4 hebt staan?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren