1. PS5 komt de komende twaalf maanden niet uit

PS5 komt de komende twaalf maanden niet uit

Dit heeft Sony bekendgemaakt

Sony heeft onlangs bekendgemaakt dat we geen volgende PlayStation-console, waarschijnlijk de PS5, hoeven te verwachten in de komende twaalf maanden. Dit verkondigt Wall Street Journal-journalist Takashi Mochizuki op Twitter.

Dat we de nieuwe console de komende twaalf maanden niet zien betekent dat we deze op z’n vroegst in de zomer van 2020 kunnen verwachten. Er wordt gespeculeerd dat Sony de PS5 in de herfst van 2020 uitbrengt, aangezien dit de feestdagenperiode is.

Daarnaast geeft het Sony de ruimte om het een en ander nog te verkondigen tijdens de E3 van volgend jaar. Sony heeft ervoor gekozen om dit jaar geen presentatie te geven op E3, maar het bedrijf heeft de E3 van 2020 nog niet uitgesloten.

Verder deelt Mochizuki dat het aantal PlayStation Now-gebruikers gestegen is met 40 procent tot 700.000 spelers. Ook wordt een groot deel van de omzet van het afgelopen financiële jaar geïnvesteerd in de volgende console.

Recent deelde systeemarchitect Mark Cerny de specificaties van de PS5. Ook zei hij dat de prijs van de console 'aantrekkelijk' wordt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Sowieso pas herfst 2020. Eerder verwacht ik hem echt niet en het is ook echt niet nodig om eerder met de Next gen aan te komen dan eind 2020. De huidige gen is nog goed genoeg ook voor gfx hoeren.
  • Logisch is ergens rond oktober november. En we weten allemaal dat het niet over een half jaar is.
    Eind 2020 lijkt me het meest voor de hand liggend op het moment. Met een aankondiging over een maand of 10.
  • 2021 pas .
  • Ik hoop zelf nog een jaartje of 3/4 :) de PS4 heb nog veel leven in het dus.En Soveel Upgrade zal de PS5 niet echt hebben als het volgende jaar al uitkomt.
  • Nee, en het komend jaar ook niet. En de prijs ligt tussen goedkoop, realistisch en duur.
  • 2020 vind ik al veel te laat. Snap niet waarom iedereen zo lang wilt wachten…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren