1. PS5-update bevat HDR-verbeteringen en 120Hz-ondersteuning voor monitors

PS5-update bevat HDR-verbeteringen en 120Hz-ondersteuning voor monitors

Plus PS5-games op harde schijven 

De nieuwe PS5-update is nu live en bevat een aantal verrassende toevoegingen zoals 120Hz-ondersteuning.

Gister werd bekendgemaakt dat de eerste grote PlayStation 5-update vandaag zou verschijnen, en dat is dan ook gebeurd. De update bevat echter een aantal verbeteringen die niet op voorhand waren gecommuniceerd. Voorbeelden hiervan zijn 120Hz-ondersteuning voor 1080p-monitoren en een nieuwe HDR-optie.

Dankzij de update schakelt de PlayStation 5 nu automatisch over naar non-HDR wanneer gebruikers een game spelen die geen HDR ondersteunt. Dat betekent dat gebruikers niet langer naar het instellingenmenu hoeven te navigeren om de HDR uit te schakelen.

Verder is het voortaan mogelijk om 120FPS af te spelen op 1080p-monitors. Er is echter nog altijd geen Variable Refresh Rate-ondersteuning (VRP) aan de console toegevoegd. 

Gister werd al bekendgemaakt dat het voortaan mogelijk is voor eigenaren om hun games naar externe usb-opslag te kopiëren. De usb-opslag kan gebruikt worden om PlayStation 4-games op te slaan en te spelen, of om PS5-games op te slaan. 

Om de betreffende PS5-games te spelen, moeten ze wel naar het PlayStation 5-systeem zelf worden gekopieerd. Het is daarbij niet mogelijk om PlayStation 5-games direct naar het usb-apparaat te downloaden - eerst moeten ze op de harde schijf van de PS5 worden gedownload.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Wat is jullie ervaring met de hdr settings mensen? Ik heb de optie ingesteld. Hdr aan mits de content het support. Triest genoeg zie ik nu dat veel games op de ps4 gewoon fake hdr bevatten. Want bij pes 2021 licht hdr niet, resident evil 7 niet. enkel bij miles morales de ps5 versie licht hdr op. Zeer bedroevend.
  • @theman70

    Beter laat dan nooit: Ik heb het hetzelfde ingesteld als jij hebt gedaan. Het is zeker jammer dat niet ieder spel echt HDR ondersteund, maar ook de SDR games zien er op mijn OLED prachtig uit hoor. En sommige games laten je wel de helderheid instellen, dat doe ik dan ook totdat het beeld naar mijn smaak is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren