1. PS5-versie Final Fantasy 7 Remake aangekondigd, bevat nieuwe content

PS5-versie Final Fantasy 7 Remake aangekondigd, bevat nieuwe content

Komt op 10 juni beschikbaar

Tijdens de State of Play-uitzending vanavond werd een PlayStation 5-versie van Final Fantasy 7 Remake aangekondigd.

De PS5-versie heet Final Fantasy 7 Remake Intergrade en bevat nieuwe content in de vorm van een nieuwe episode. Deze episode draait om het personage Yuffie. Dit was een optionele party-member die niet in de uiteindelijke versie van de game zat. Ze doorloopt haar eigen verhaal tijdens de gebeurtenissen van de hoofdgame.

De PS5-versie van de game bevat verbeterde textures, lichteffecten en ray-tracing. Daarnaast is er een modus waarmee een constante framerate van 60 fps wordt behouden. Ook de haptische feedback in de DualSense-controller wordt gebruikt.

Mensen die de PS4-versie al in het bezit hebben, kunnen gratis een update downloaden op PS5 waarmee de verbeterde graphics en effecten worden ontgrendeld. Daarna kan men de nieuwe episode rondom Yuffie kopen - de kosten daarvoor zijn nog niet bekend. Savefiles van de PS4-versie kunnen worden overgezet. Final Fantasy 7 Remake Intergrade verschijnt op 10 juni - er komt ook een fysieke versie uit.

Final Fantasy 7 Remake verscheen vorig jaar voor PlayStation 4 en is een remake van het eerste gedeelte van de klassieke rpg van Square Enix. Wanneer de vervolgdelen uitkomen, is nog niet bekend. 

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren