1. PS5-versie van Fifa 21 maakt gebruik van adaptieve triggers en haptische feedback

PS5-versie van Fifa 21 maakt gebruik van adaptieve triggers en haptische feedback

Vermoeide spelers en harde schoten

De next-gen versie van Fifa 21 maakt gebruik van de adaptieve triggers en haptische feedback van de DualSense-controller.

Dat laat de ontwikkelaar weten in een blogpost. In het bericht staat geschreven dat de haptische feedback van de DualSense inspeelt op de gebeurtenissen uit het virtuele voetbalveld. Als voorbeeld geeft de ontwikkelaar dat spelers aan hun controller kunnen voelen met welk been ze een krachtig schot lossen en wanneer er een tackle wordt ingezet.

Ook de adaptieve triggers worden benut in de next-gen versie van Fifa 21. Spelers kunnen aan de schouderknoppen voelen hoe fit hun spelers zijn. Wanneer een voetballer uitgeput is, wordt het moeilijker om de knoppen in te drukken.

Het bericht leert ons verder dat de game visueel gezien een stuk mooier wordt. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van LiveLight Rendering. Deze nieuwe belichtingstechniek zorgt ervoor dat de omgevingen 'ultra realistisch' zijn. De nieuwe techniek moet er ook voor zorgen dat er meer detail te zien is in de gezichten van de voetballers.

Ten slotte schrijft de ontwikkelaar dat alle bezitters van de PS4-versie, hun game gratis kunnen upgraden naar de PS5-versie. Het enige waar spelers rekening mee moeten houden is dat ze de upgrade inwisselen voordat de volgende Fifa-game lanceert.

De next-gen versie van Fifa 21 is vanaf 4 december speelbaar op PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Power Unlimited.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren