1. PUBG-bedenker neemt afstand van battle royale-genre

PUBG-bedenker neemt afstand van battle royale-genre

PlayerUnknown, ook wel bekend als Brendan Greene, gaat wel aan de slag met een nieuwe game

Veel games bevatten nu een battle royale-modus, maar dit genre is niet uit het niets zo populair geworden. PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) heeft hier een grote bijdrage aan geleverd. De bedenker van de game, Brendan "PlayerUnknown" Greene, geeft aan afstand te nemen van het battle royale-genre.

Tijdens GDC afgelopen maand gaf de maker van de game, die eigenlijk als mod bedoeld was, aan dat hij op dit moment werkt aan een andere game. Hij heeft nog geen details gedeeld, maar hij gaf wel duidelijk aan dat het geen vervolg op PUBG is.

PUBG

Greene geeft aan dat hij vertrouwen heeft in de kunnen van het team van PUBG Corporation en gaat er vanuit dat ze de game goed kunnen onderhouden en verbeteren waar nodig. Al helemaal met de lancering van Firestorm en destijds Blackout is het niet slim om te gaan haasten met een vervolg op PUBG. Op dit moment is er erg veel concurrentie op de markt.

Ondanks alle concurrentie heeft PUBG het jaar goed afgesloten. Na een flinke daling in het aantal online spelers, is deze voor in december voor het eerst weer ontzettend gestegen. Misschien is het ook een geval van stoppen op je hoogtepunt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • PUBG valt nooit meer te redden, het is heel erg out dated, op speelgebied en grafisch gebied, daarom ben ik ook blij dat er een game zoals Apex is uitgekomen wat gewoon leuker, sneller en fijner is.

  maar ik vind het wel jammer van PUBG het had wel de feeling maar helaas nooit goed uitgepakt

  (ik praat over de console versie) want ik weet dat PUBG in iedergeval beter op de PC speelt
 • @Dealer X
  Toch speel ik af een toe een potje.. Ondanks dat de game niet soepel loopt, vind ik het "realisme" in de game het beste van alle BR games tot nu toe. Wellicht komt BF V hier nu in de buurt, maar ik heb nog niet de tijd gehad deze uitgebreid te testen.
 • @Dealer X Toch speel ik liever PUBG dan Apex/Blackout e.d. Dat is voornamelijk omdat er bij PUBG geen aim-assist is, iets wat vooral bij Apex overduidelijk aanwezig is. Daarnaast kan je PUBG met z'n vieren, duo en solo spelen, wat bij Apex ook niet kan. En het 'realistischere' spreekt mij ook meer aan, maar dat is een kwestie van smaak.
 • @MythicZ @Gaaiz

  Ik geef jullie daar volkomen gelijk in. Zelf speelde ik ook hiervoor PUBG en ik hou ook van realisme. En ik hoop dat er weer zo’n game komt en die ook gewoon lekkerder loopt dan PUBG. En ja Apex je moet er van houden. Andere mensen houden van Fortnite en daar heb ik een hekel aan XD haha
 • PUBG was toch niet als mod bedoeld? Dat was DayZ.
 • Beetje laat :P dit was al tijdje bekent :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren