1. Pubg corp klaagt Chinese copycats aan

Pubg corp klaagt Chinese copycats aan

Winner winner no chicken dinner

PUBG Corp heeft twee games aangeklaagd wegens plagiaat. De mobiele games Rules of Surival en Knives out zijn aangeklaagd. Deze games zijn beide van het Chinese bedrijf NetEase.

Na PUBG volgde al veel andere battle royale games, maar momenteel onderneemt PUBG corp actie tegen deze twee. Het is onbekend waarom specifiek NetEase wordt aangeklaagd.

In het document waar de specificaties van de aantijgingen in staan vergelijkt PUBG Corp de twee games aan de hand van screenshots.

PUBG corp had al een een klacht gestuurd naar Apple met de vraag of de twee games offline konden worden gehaald. NetEase reageerde 31 januari met een mail waarin het ontkende dat het inbreuk maakte op de intellectuele eigendommen van PUBG.

Het document waarin alles wordt beschreven is vrij uitgebreid. Zo worden er over 151 pagina's 25 karakteristieken vergeleken met de twee spellen. Locaties en wapens worden bijvoorbeeld besproken.

PUBG Corp zegt ook dat het gebruik van een rubberen kip een grens overschrijdt. In Rules of Survival kan je die namelijk als wapen gebruiken de zin en spelers krijgen zelfs 'winner winner chicken dinner' te zien als ze een potje hebben gewonnen.

Zo wordt er in het document over bovenstaande helmen gezegd: "Defendants copied PUBG's exspressive depictions of the helmets identified above where other depictions could have been used." De overeenkomsten zijn variërend van "klaarblijkelijk geïnspireerd door" tot "een rechtstreekse kopie." Daarnaast heeft Rules of survival zelfs een campagne gehad waar de woorden "chicken dinner" werd gebruikt.

PUBG Corp heeft aan de rechtbank om een schadevergoeding gevraagd. NetEase mag van de advocaten van PUBG corp ook niet meer aan de games werken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

  • Veel succes. Chinese bedrijven worden standaard voorgetrokken door de Chinese overheid. Kleine kans van slagen en helemaal wanneer pubg nooit de game geregistreerd heeft in China.
  • Dit is ook beetje BS nu.
    Ik speel RoS en tis best wel een erg leuke mobile BR game.En als dat teveel op PUBG lijked dan moet PUBG ook aangeklacht worden door h1z1 dan.Want het is een BR game thats it.Verder lijked RoS niet op PUBG at all.
  • Knives out lijkt wel echt extreem veel op PUBG, dus die snap ik wel. Andere ken ik niet

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren