1. PUBG Corporation onderzoekt grotere maps en 'interessantere gameplay'

PUBG Corporation onderzoekt grotere maps en 'interessantere gameplay'

Creative director bespreekt de toekomst van de battle rolaye-game

PUBG Corporation onderzoekt onder andere grotere maps en 'interessantere gameplay' voor PlayerUnknown's Battlegrounds. Dat meldt creative director Dave Curd in een interview met Gamesindustry.

Curd nam in augustus de rol van regisseur over van PUBG-bedenker Brendan Greene, die zich richt op 'speciale projecten' binnen het bedrijf. Wat betreft de toekomst van de game wil Dave Curd de game 'evolueren in de best mogelijke versie' door verschillende aspecten aan te pakken.

Zo is hij van plan 'grotere werelden' te verkennen, benadrukkend dat die meer spanning en intensere vuurgevechten met andere spelers in de hand werken. Ook zou er meer gedaan moeten worden met het survivalaspect van de game door 'interessantere gameplay' te implementeren.

"Het schieten is complex, de survivalfase is oppervlakkig. Als je kijkt naar hoe we onze tijd besteden, is het precies andersom: negentig procent van de gameplay is waarschijnlijk rondwandelen in de wildernis, met tien procent daadwerkelijke gevechten. In mijn ogen is er daarom negentig procent van een potje dat we kunnen verbeteren."

Op 16 december gaat het tiende seizoen van PlayerUnknown's Battlegrounds van start, en een dag later op consoles. Het nieuwe seizoen voegt onder andere de kleinere map Haven toe.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren