1. PUBG klaagt Epic Games vanwege battle royale-modus Fortnite aan

PUBG klaagt Epic Games vanwege battle royale-modus Fortnite aan

Fortnite breidt zich niet geheel toevallig uit in Oost-Azië

PUBG Corp., het bedrijf achter PlayerUnknown's Battlegrounds, klaagt Fortnite-ontwikkelaar Epic Games in Zuid-Korea.

PUBG Corp. en Bluehole dreigen al sinds vorig jaar om Epic Games voor de rechter te slepen. De Koreaanse ontwikkelaar wil namelijk reageren op de battle royale-modus in Fortnite, die te veel op de gameplay in PUBG zou lijken.

Dat PUBG Epic Games nu voor de rechter sleept, heeft mogelijk te maken met het feit dat de battle royale-modus van Fortnite door Neowiz (de ontwikkelaar van de mmorpg Bless Online) naar Oost-Azië wordt gebracht. De aanklacht van PUBG werd in januari in Seoul, Zuid-Korea ingeleverd.

Het is het doel van PUBG Corp. om een rechter te laten beslissen dat de battle royale-modus van Fortnite te veel op Battlegrounds lijkt.

"Dit is overduidelijk een actie om de invloed van de concurrentie in te perken. Het zou het beste zijn als PUBG deze rechtszaak niet wint. We willen immers niet hebben dat bedrijven elkaar constant gaan aanklagen alleen maar omdat de gameplay op elkaar lijkt. Daar is geen beginnen aan." - Michel Musters

Fortnite: Battle Royale

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • What's next ea die Activision aanklaagt omdat COD teveel op Battlefield lijkt. Dit heeft volgens mij geen kans van slagen en is juist alleen extra promotie voor fortnite
 • Ik vind PUBG leuk om te spelen met vrienden maar dit vind ik wel smerig. Je kan zo wel elke organisatie aanklagen die er maar iets van heeft. De nieuwste COD bijvoorbeeld.

  Ik kan nu al weten dat PUBG niet gaat winnen. Het is een genre aan het worden.
 • H1Z1 is de volgende zeker
 • Geen kans van slagen lijkt mij.
 • Dit is BS Denk alleen omdat fortnite beter doet dan PUBG dan ja moet H1Z1 PUBG ook aanklagen omdat het een BR game is alleen
 • Ik zie geen kans van slagen hier, tenzij er 'code' of 'assets' 1op1 gekopieerd zijn. Anders zouden er zo veel games en producten zijn die niet meer kunnen.
 • Zo kan je ook zeggen dat CoD en BF op elkaar lijken..

  Dit gaan ze waarschijnlijk wel verliezen, natuurlijk zijn er overeenkomsten maar zelfs niet-gamers kunnen zien dat Fornite en PUBG 2 verschillende games zijn. De stijl is compleet anders, hoe er met inventaris om word gegaan is anders, strategie is anders ivm bouwen en verzamelen van materialen. Ik weet vrijwel zeker dat om die punten Epic Games niet bang hoeft te zijn.

  Overigens vind ik PUBG wel leuker omdat ik het bouwen simpelweg niets vind. Maar dit is gewoon een reden zoeken om geld ergens vandaan te trekken
 • Nog stommer is dat Epic de licentie van de engine beheert waar PUBG mee gebouwd is…
 • Lijkt me best kansloos. Straks gaat de Minecraft-community PUBG Corp. nog aanklagen omdat PUBG te hard lijkt op hun 'Hunger Games'-minigame.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren