1. PUBG-mobile heeft last van muis- en toetsenbord-gebruikers

PUBG-mobile heeft last van muis- en toetsenbord-gebruikers

PUBG Mobile, de mobiele port van PlayerUnknown's Battlegrounds, kampt met een cheating-probleem.

Veel spelers gebruiken namelijk tijdens potjes in plaats van hun vingers op het touchscreen, een toetsenbord en muis of zelfs een controller voor het spelen van PUBG Mobile. Dit tot grote frustratie van spelers die het wel op een eerlijke spelen.

Het gebruik van bepaalde emulators, Bluetooth-apparaten of een Chromebook maakt het mogelijk dat de game zonder het daadwerkelijke gebruik van vingers op het scherm te spelen is. En dit heeft een enorm voordeel blijkt uit video's waarin spelers testen wat het verschil is.

In de onderstaande video is te zien hoe een speler met een sniper zijn tegenstanders probleemloos weet af te schieten. Tijdens het normaal spelen van de game staan spelers voordat zij een schot lossen nog enkele seconden te richten, maar door het cheat-mogelijkheid te gebruiken lijkt het richten en uitschakelen van tegenstanders vele malen soepeler te gaan.

Op 20 maart kwam PUBG Mobile officieel uit in de Nederlandse Google Play- en Apple App Store, nadat het eerder al een onverwachtse Westerse-release kreeg in Canada. De game kan gratis gevonden worden met de zoekterm 'PUBG Mobile' en 'Tencent PUBG'. Op Android is het spel 706 MB groot en op iOS 892,7 MB, dus let erop dat je voldoende ruimte hebt op je smartphone.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

  • Iets anders verwacht dan? is gewoon slim als je bluetooth spul eraan hangt en is zeker geen cheaten.
  • @darkgrim
    Als iets kan, dan houdt dat niet persé in dat het geen cheaten is. Ik kan ook 40 km/u te hard rijden en sneller bij mijn eindpunt zijn. Is dit dan slim, of verbreek ik simpelweg de wet? De vraag is hier of er in de "regels" van PUBG Mobile staat dat emulaties of "oplossingen" als deze zijn toegestaan. Zo ja, dan is het cheaten en dus "strafbaar" door bijvoorbeeld een ban.
  • @Gaaiz ja iedereen denk er anders over wat cheaten is ik persoonkijk vind cheaten is als je broncode manipuleert of weet ik veel hoe die shit werkt in iedergeval softwarematig.
  • @Gaaiz en ze kunnen daar niet voor bannen is niet te controleren staat zoveel shit op telefoons tegenwoordig.
  • @darkgrim Er zijn ook prima bluetooth controllers voor Android and iOS, hadden ze nou echt verwacht dat mensen die niet hierbij zouden gebruiken? Kan ik me niet voorstellen….
  • Een screenshot van YT gebruiken is niet cool
  • Speel 'm ook lekker op m'n GPD XD ipv van m'n telefoon. Waarom zou je met touchscreen lopen klooien als het gemakkelijk anders kan

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren