1. PUBG schakelt betaalde lootboxen uit in Nederland

PUBG schakelt betaalde lootboxen uit in Nederland

Keys om gratis lootboxen te openen niet meer beschikbaar

PlayerUnknown's Battlegrounds schakelt betaalde lootboxen uit in Nederland en België. Dit houdt in dat PUBG spelers geen keys meer kunnen aanschaffen om lootboxen te openen.

PUBG Corp. maakte het bericht via Facebook bekend:

"Vanwege de recente juridische interpretatie van 'lootboxen' in bepaalde regio's hebben we ervoor gekozen key-aankopen en key-gebruik uit te schakelen in Nederland en België. We bieden onze excuses aan voor het ongemak en zullen jullie op de hoogte houden van toekomste veranderingen."

Het feit dat spelers geen keys voor lootboxen meer kunnen aanschaffen, betekent niet dat ze verdwijnen uit de game. PUBG bevat namelijk nog een tweede soort lootbox, die spelers kunnen aanschaffen met Battle Points, de in-game valuta die je verdient door te spelen. Deze zijn te openen zonder key. Ook bevat de game gelimiteerde lootboxen, die spelers ontvangen bij bijvoorbeeld Twitch Prime en evenementen.

PUBG

Maatregelen

Na veel discussie en speculatie lijken verschillende bedrijven toch maatregelen te gaan nemen onder druk van overheden. Deze week verscheen het nieuws dat EA stopt met de verkoop van Fifa Points in België, waarmee spelers niet meer kunnen betalen voor Fifa Ultimate Team-pakjes met willekeurige spelers.

Ook in Nederland worden lootboxen onder de loep genomen. De Kansspelautoriteit verklaarde in 2018 4 van de 10 onderzochte games onwettig, waaronder vermoedelijk Fifa en PUBG. Dit omdat voorwerpen die spelers verkrijgen in games een waarde krijgen, waardoor het gezien wordt als gokken.

Onderdeel van het probleem is dat er nog geen regels zijn voor lootboxen in games. Momenteel wordt er in de Eerste Kamer onderhandeld over de nieuwe Wet op de kansspelen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Wat een gezeur om die lootboxes koop dan gewoon niet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren