1. Q en A: Wat vind jij de beste gameserie/gameverfilming?

Q en A: Wat vind jij de beste gameserie/gameverfilming?

De trailer van The Witcher-serie is uitgebracht

De trailer van The Witcher-serie is uitgebracht, maar wat vind jij de beste gameserie/gameverfilming tot nu?

Jacco Peek

Technisch gezien zijn de televisieserie en films van Pokémon ook gameverfilmingen, maar op de een of andere manier voelt dat een beetje als valsspelen. De beste gamefilm die ik heb gezien is waarschijnlijk Detective Pikachu, die dit jaar verscheen. Het is geen wonder, maar als fan van de franchise heeft studio Legendary m’n fantasie over realistische pokémon fenomenaal in beeld gebracht. Ook de rol van Ryan Reynolds als Pikachu is met name in samenspel met Tim erg goed gedaan, al hangt de rest er een beetje bij. Ik heb er in ieder geval erg genoten van de film en ga hem snel nog een keer checken. Het tweede seizoen van Castlevania heb ik trouwens nog niet gezien, maar hopelijk komt daar snel verandering in!

Detective Pikachu

Marcel Vroegrijk

Ik ga dan toch voor Mortal Kombat. Het is misschien geen geniale film, maar het verfilmt wel heel goed waar Mortal Kombat voor staat. Dat levert een enorm corny film op natuurlijk, maar wat wil je anders met een verhaal waarin een martial arts-toernooi als het toneel van een strijd tussen twee werelden dient. Het enige dat ontbrak in de verfilming was de gore-factor, maar dat schijnt met de onlangs aangekondigde film goed te worden gemaakt. Die krijgt de hoogste leeftijdsclassificatie en hoeft dus geen concessies te doen. Ik ben benieuwd of die de eerste poging gaat overtreffen.

mortal kombat

Cody van den Bogert

Ik ga voor The Angry Birds Movie. Misschien niet een voor de hand liggende keuze, maar ik moet zeggen dat ik hem gewoon leuk vind. Het is wellicht ook iets makkelijker om een spel te verfilmen waar het verhaal geen grote rol speelt. Dit kan zomaar de reden zijn dat ik voor deze film ga, ik had ook niet echt een verwachting bij de film. De voice-actors van deze animatie, Jason Sudeikis en Josh Gad, maken voor mij de film. Castlevania vind ik trouwens geweldig, maar ik ga er vanuit dat veel andere mensen dit als antwoord gaan geven, dus ik heb even verder gezocht.

Angry Birds

Lucas May

Oef, dat is toch best een lastige vraag. Veel goede gameverfilmingen zijn er niet echt. Toen Prince of Persia verscheen in 2010, vond ik het best een redelijke film. Jake Gyllenhaal als onze favoriete Perzische prins was misschien niet de beste keuze, maar de makers hebben goed hun best gedaan om eer te doen aan de game. Ik durf de film niet meer terug te kijken na al die jaren, maar in de bios maakte de verfilming een prima indruk. De terugspoelfunctie uit de games was op vermakelijke wijze gebruikt, zoals je hier nog even kan zien. Jammer dat we nooit emo-Gyllenhaal in een verfilming van Warrior Within gaan zien.

Prince of Persia

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • De eerste Silent Hill film vond ik persoonlijk erg goed de psychologische vibe weergeven die de eerste 2 game zo mooi hadden. Het acteer werk was prima en de visuele stijl van de film werkte goed.

    Het einde en het weergeven van de parallelle werelden vond ik ik vooral erg mooi gedaan.
  • De Uncharted fan film met Nathan Fillion is wat mij betreft de beste.
    https://www.youtube.com/watch?v=v5CZQpqF_74
  • @tielo Dat is ook een goeie ja!
  • Ik heb mij prima vermaakt met de filmreeks van Resident Evil.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren