1. Q en A: Welke game zou je NOOIT van je leven spelen?

Q en A: Welke game zou je NOOIT van je leven spelen?

Pokémon, Football Manager, Clash of Clans en Dota

Ook deze week stellen we weer een vraag aan de redactie. Dit keer gaat de vraag over een game die je NOOIT van je leven zou spelen. Een keer wat anders, we zijn ook erg benieuwd welk spel dit voor jou zou zijn en waarom? let us know!

Dennis Mons

Voor mij een eitje: Pokémon... geen énkele pokémon-game. Er is niéts maar dan ook écht niéts wat ik van mijn soms irritant lang doorratelende collega's meekrijg over die games en dat universum waarvan ik denk "nou, laat ik het eens proberen". Sterker nog: omdat het voor mij net is alsof mijn collega's Turks praten als ze over Splexclops, of Poinkiboe, of WEET-IK-VEEL-HOE-DIE-DINGEN-HETEN, voel ik me oud en word ik kwaad (het old man yelling at the sky syndrome). Dus hell no dat ik ooit een pokémon-game ga spelen. Sorry, pokéfans.

Pokemon

Bert de Vries

Daar hoef ik niet lang over na te denken: karaoke-games. Wat een verschrikking. Niet alleen om naar de schelle stemmen van je vrienden te luisteren die veel slechter zingen dan ze denken, maar vooral om het zelf te doen. Ik heb dat dan ook nooit gedaan (geloof mij: je wilt me niet horen zingen) en zal het ook nooit en te nimmer doen. Zelfs lazarus ben ik nog in staat het te weigeren (die tactiek is al eens geprobeerd).

Singstar

Jacco Peek

Ik wilde eerst zeggen Resident Evil, maar ik ben toch begonnen aan de remake van het tweede deel. Ook ben ik geen Dark Souls-fan, maar ik zal die game ooit nog weleens spelen, of in ieder geval even proeven van die zelfpijniging. Een game die ik écht nooit zou spelen is een moba als League of Legends of DOTA 2. Die games vergen zoveel toewijding en gevoel voor strategie dat ik er gewoon geen zin in heb. Überhaupt spreekt de gameplay van die games me niet zo aan en speel ik veel liever een Mario + Rabbids bijvoorbeeld, waarbij je rustig de tijd hebt om je volgende zet te plannen.

DOTA2

MArtin Verschoor

Zeg nooit nooit, maar de Football manager-serie zal ik niet snel op mijn laptop zetten. Voetbal vind ik leuk hoor, prima om naar te kijken en zelf tegen een balletje trappen is ook lachen. Maar een football manager-game klinkt als werk en ik speel games ter ontspanning. Als ik naar grafieken en excel sheets wil kijken, ga ik wel de administratie doen op kantoor.

Bundesliga Football Manager 2019

Cody van den Bogert

Dit is een no-brainer voor mij, ik ga nooit van mijn leven Clash of Clans spelen. Ik heb het nog nooit gespeeld en ben het ook écht niet van plan. Ik heb genoeg mensen overgenomen zien worden door Clash of Clans alsof het die ene ring was. Dan vragen ze wel eens: “Kijk een beetje mee, het is echt leuk”. Laat ik het zo zeggen, ik schrijf liever een essay van tien kantjes waarom ik het niet kan uitstaan, dan dat ik mijn clans ga laten clashen.

Clash of Clans

Geert de Wekker

Als er iets is wat ik nooit heb gedaan dan is dat wel doen wat populair is bij anderen. Alles wat ik speel heb ik uit mezelf ontdekt en dat blijft ook zo. "Geert je moet dit spelen, want iedereen doet het!" Oké, bedankt voor de tip, gaan we niks mee doen.' Daarom zou ik nooit games als Fortnite, League of Legends of Super Mario Maker 2, om maar een paar te noemen, spelen. Het is vast allemaal even leuk en goed uitgedacht, maar ik ga het nooit doen alleen al omdat zoveel anderen mij vertellen dat ik het moet spelen. Laat mij maar gewoon mijn eigen ding ontdekken.

Mario Maker 2

Lucas May

League of Legends heb ik één potje gespeeld en dat beviel nou niet echt. Als noob was ik natuurlijk nog niet zo goed en dat konden mijn medespelers totaal niet waarderen. Gelijk werd in de chat gedropt 'FEEDER', gevolgd door genoeg scheldwoorden. Dus dankzij de toxic community heb ik totaal geen zin om ooit nog een poging te wagen. Dat geldt sowieso voor elke game of online omgeving. Als mensen kut doen, ben ik weg. Doe mij maar lieve mensen.

League of Legends

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik zou nooit een Final Fantasy game spelen of bijvoorbeeld Kingdom hearts. Als ik daar een trailer van zie krijg ik het al aan mijn hart. Ondanks dat andere deze games tof spelen, ga ik het niet aanraken!
 • Dark Souls. Ik heb het gedult niet om iedere keer opnieuw te moeten beginnen.
 • Games van From Software haha. Zullen ech goede games zijn, maar niet voor mij.

  Ik raak veel te gauw geirriteerd en gefrustreerd als ik te vaak dood ga.
 • @DefenseForceNL

  Same here, ben bang dak heel m'n huis afbreek als ik een van die games ga spelen.

  Al ben ik er best wel nieuwsgierig naar (zeker naar sekiro).
 • @DefenseForceNL
  Ik ben redelijk slecht in games, maar toch heb ik ze bijna allemaal. Het ziet er allemaal hartstikke gaaf uit en op de één of andere manier doe ik af en toe een poging om te kijken of ik er wat van bak. Dit jaar wel Bloodborne een paar keer uitgespeeld, misschien dat die wat makkelijker is dan de rest. Ik koop ze meestal in de aanbieding, omdat ik weet dat ik hoogstwaarschijnlijk het eind toch niet zal zien.
 • The Sims, wat daar leuk aan moet zijn heb ik nooit begrepen.
 • Dota , mmporg, en sommige rpg's en ik denk battle royal games omdat ik gewoon niet goed genoeg ben.
 • Battle royale games, MMO games. Blijkbaar doen beide "genres" iets goed want sommige mensen vinden het leuk/goed, maar ik heb nog steeds niet kunnen uitvogelen wat dat nou precies is . Nee ik vind dit soort games echt afschuwelijk en ronduit crap.
 • Ik zou wel willen maar zie mijzelf nooit een Europa Universalis of een Iron Hearts game spelen. De tijdsinvestering om de basis te begrijpen is al zo groot…
 • Final Fantasy. Knettergek die Japanners. Met hun rare kapsels, onlogische verhalen en gebrekkige systemen en besturing. Helemaal de oude turn based varianten loop ik met een grote boog omheen.

  Maar hé, dat ben ik en wat weet ik er nu van. Eén van de grootste klassieke franchises, dus het zal wel aan mij liggen.
 • @That Mr Awesome je bent niet alleen hoor. Ikzelf snap het nut ook niet van turn based gevechten. Een beetje stil staan en geraakt worden, de hele tijd potions of healing moeten gebruiken. Niet de mogelijkheid je te verdedigen of verdedigen en zelf geen actie meer kunnen uitvoeren…

  Maar zoals je al zei: het is een klassieke franchise dus velen vinden het leuk. Niet voor mij in ieder geval.
 • @That Mr Awesome Ik houd zoveel van turnbased combat en ben erg blij dat het zijn rentree weer maakt.
 • @The Decider
  In sommige games kan ik ook zeker uit de voeten met turn based hoor. Xcom, Mutant Year Zero, South Park… Maar wat ik er van zie in FF, dat doet het niet voor mij.
 • @That Mr Awesome

  Waarschijnlijk vind je de druk die de turn based van FF met zich meebrengt niks. Want bij games als Xcom en divinity original sin 2 kan je op je gemak je tactiek bedenken en uitwerken. Terwijl je bij FF (althans de meeste delen) niet ongelimiteerd de tijd hebt om je tactiek te bedenken, en dat is juist waarom ik zou zoveel houd van de FF franchise, je moet tactisch zijn maar hebt niet alle tijd van de wereld om te gaan bedenken "hmm misschien is deze aanval beter of hmmm misschien kan ik nu beter een defensieve spreuk doen" etc. Dat maakt de games heerlijk uitdagend.
 • @Meta_coola
  Eh, nee…
 • @That Mr Awesome

  Dan zou ik niet weten waarom een xcom jou wel wat doet qua turnbased maar een FF niet. Want op het feit na dat je bij xcom zolang je in jou beurt niks doet de tijd niet verder gaat en bij FF de vijand uiteindelijk zijn beurt neemt wanneer je te lang doet over je keuze, is het voor de rest gewoon het zelfde.

  Dat de personages en hun haar je afschrikken kan ik wel inkomen, al zou ik een moord doen voor het haar van Cloud en Noctis ( wel als twaalfjarige een kapsel gehad in de trant van Goku maar elke keer 5 bussen haarspray was iets te duur en nu heb ik geen haar meer 😥)
 • @Meta_coola

  Hetzelfde verder? XCOM en FF?

  Nou kan nu al zeggen dat Xcom totaal niet Japans en dergelijke overkomt. En totaal dat typische Japanse character design niet heeft.

  Dus buiten het feit de turn based van Xcom niet gebonden is aan tijd en FF wel. Zijn er nog heel veel meer verschillen.
 • @DefenseForceNL
  Dat zeg ik ook nergens.

  Wat ik zeg is dat het qua turn based niet veel van elkaar verschilt op dat ene punt na waar ik het over heb.

  Dus ik snap aan één kant nog steeds niet waarom je, als we puur op turn based aspect focussen
  Helemaal de oude turn based varianten loop ik met een grote boog omheen.
  zou zeggen.

  Als je inderdaad niet voorbij de "rare" kapsel etc kunt kijken dan snap ik wel dat de FF games niks voor jou zijn.

  Maar als turn based echt wel je ding is zou je juist voorbij dat soort zaken moeten kunnen kijken, althans dat is mijn mening.
 • @Meta_coola
  Dit zeg jij:
  Want op het feit na dat je bij xcom zolang je in jou beurt niks doet de tijd niet verder gaat en bij FF de vijand uiteindelijk zijn beurt neemt wanneer je te lang doet over je keuze, is het voor de rest gewoon het zelfde.

  Ok nu ik:
  Tsja ik ga er geen eindeloze discussie van maken maar ik vind de turn based gameplay van Xcom totaal anders die van FF. Dus het verschilt wel dergelijk.
  Enigste overeenkomst met het turn based gebeuren is dat ze beide turn based zijn als je begrijpt wat ik bedoel.
  Met Xcom ben je bezig positie/ wel of niet achter object/verdieping en dat soort dingen. Welke afstand val ik de enemy aan en ga zo maar door.
  Dus dat het kijken puur turn based niet veel verschilt ben ik het totaal niet mee eens.
 • @Meta_coola

  Zal ik het maar even toelichten ipv dat jij het voor me probeert in te vullen? ;)

  Ik vind het een raar gevechtssysteem in een rpg met 'epische battles', gigantische zwaarden en wereld redden. Dat je dan vervolgens een beetje menuutjes door zit te klikken, breekt de immersie in dat soort gevechten voor mij.

  Toch wel verschil met een pure strategytitel als Xcom. Of South Park waarbij het doordrenkt is met humor en helemaal past in de context van een groep kinderen die gevechten naspelen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren