1. Q-n-A: Welke game zou je op Gamescom aangekondigd willen zien worden?

Q-n-A: Welke game zou je op Gamescom aangekondigd willen zien worden?

Skate 4, Burnout en Advance War

Gamescom is nu wel heel dichtbij, over een paar dagen gaat het evenement van start. Een mooie gelegenheid voor ons om er lekker op los te speculeren en onze dromen op papier te zetten.

Dennis Mons

Ik zou Splinter Cell willen roepen maar ik merk dat ik tegenwoordig te pas en te onpas Splinter Cell roep als antwoord op alles. Wat is de hoofdstad van Australië? Splinter Cell! Wat heb je het liefst op je brood? Splinter-f*cking-Cell! Hoe heet je vriendin? SPLINTER CELL (sorry Els). Op één of andere manier ben ik een beetje obsessief geworden over die franchise. Maar oké, ik laat hem nu even varen, want wat ik ook écht awesome zou vinden is een soort Best Of HD-versie van Burnout. Need for Speed: Heat is natuurlijk net aangekondigd en hoewel die trailer best geinig is, triggert het vooral de behoefte aan een nieuwe Burnout-game, mét Crash Mode. Want laten we eerlijk zijn; dat was een van de tofste partygames ooit.

Burnout Remastered

Wesley Akkerman

Als we mogen wensen: een nieuwe Advance Wars. Maar dan natuurlijk met een toepasselijke titel, aangezien Nintendo in het verleden de serie op verschillende consoles verschillende namen gegeven heeft. De gameplay wijkt precies genoeg af van Fire Emblem dankzij de extra units die je tijdens het spelen kunt plaatsen en de gebouwen die je kunt overnemen, zonder uit het oog te verliezen waar het om draait: je tegenstander te slim af te zijn met een betere strategie. Sinds de Wii hebben we geen nieuw deel meer in de serie gezien, terwijl Fire Emblem heel wat 3DS-uitgaven en nu een Switch-game gekregen heeft. Dus is het eigenlijk nu de perfecte tijd om Switch Wars te presenteren -- inclusief lokale multiplayer waarin je met en tegen je vrienden kunt spelen.

Advance Wars 2: Black Hole Rising

Cody van den Bogert

Skate 4. Wanneer ik niet zelf op een skateboard stond, speelde ik skate 3. Tony Hawk-spellen vond ik leuk, maar Skate 3 was voor mij perfectie. Skate 3 vertegenwoordigd de skateboard scene in mijn opinie echt heel goed en veel van mijn favoriete skateboarders kwamen langs in het verhaal. Flexen met Danny Way, Eric Koston en Chris Cole was toch altijd een beetje een droom van me, ook al was het virtueel. En kom aan, Jason Lee als Coach Frank! dat is toch geweldig. De wereld in het spel was heerlijk groot en liet veel over aan je fantasie en dan heb ik het nog niet eens gehad over Park Creator... Ik wacht al bijna tien jaar op Skate 4 maar ik blijf hopen op het vervolg van arguably mijn favoriete spel aller tijden. Begrijp me niet verkeerd: Session is leuk, maar geen skate. Ik settle trouwens ook voor een PS4-remake van Skate 3, dan kan ik in elk geval eindelijk mijn PS3 definitief opbergen.

Skate

Michel Musters

Ik zie het niet gebeuren, maar een verrassende Switch-port zou zeker welkom zijn om dit najaar nog verder mee op te vullen. Als The Witcher 3 een mogelijkheid is (en dat is het, hij is immers speelbaar op de Switch deze Gamescom), waarom dan bijvoorbeeld niet Grand Theft Auto 5? Of Overwatch? Of - doe eens gek - Red Dead Redemption 2? Verder ben ik allang blij dat we nieuwe beelden van Dead Stranding krijgen, dus Gamescom kan wat mij betreft sowieso al niet meer stuk.

Red Dead Online

Jacco Peek

Ik zeg eigenlijk altijd Skate 4, maar wellicht is dat dit jaar minder nodig dan normaal. De skategame Session is namelijk aanwezig op de beurs, en hoewel ik die waarschijnlijk niet ga spelen in Keulen ben ik ontzettend benieuwd naar de nieuwe gameplay-beelden. Ik herinner me nog uit de alpha-versie dat de game best wel hardcore is, dus stiekem hoop ik dat ze de gameplay iets toegankelijker hebben gemaakt zodat ik lekker hersenloos kan skaten. Maar goed, als EA alsnog Skate 4 aankondigt hoor je mij niet klagen hoor.

Session

Dagmar de Groot

Zolang dat ik mij kan herinneren ben ik al fan van de Sword Art Online franchise, het is dus ook logisch dat ik nu Sword Art Online Lycoris noem. Ik ben ervan op de hoogte dat dit wellicht een onpopulaire mening is, maar ik vind de meeste Sword Art Online games echt tof, al sluit ik SAO Integral Factor daar even buiten. Net zoals alle SAO fans heb ik met spanning het nieuwe seizoen van de anime gekeken afgelopen oktober en toen ik daarna zag dat er een game uit ging komen die daarop gebaseerd is zat het helemaal goed voor mij. De anime heeft zich goed gehouden aan de lightnovels en zo hoop ik de game dus ook. Verder hoop ik erop dat er meer bekend wordt gemaakt over bijvoorbeeld de release datum en de stijl van gameplay. Van wat ik tot nu toe gezien heb lijkt het in stijl meer op SAO: Hollow Realization en SAO: Lost Song dan op mijn favoriet SAO: Fatal Bullet, desalniettemin zal ik ook deze met veel plezier spelen wanneer hij komt. Ik hoop dat er een vliegsysteem in zit zoals bij Lost Song, maar als ze zich aan de lightnovels en anime gaan houden gaat dit niet gebeuren.

sword art online

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Baten Kaitos!
  En HD heruitgaves van alle Tales games op Switch.
 • Hmm lastige vraag,

  Op het moment zou ik zeggen dat ik graag een vervolg/remake van Little Big Adventure aangekondigd zie worden of een nieuwe Prince of Persia (zal nooit gebeuren maar ik blijf dromen)
 • @Meta_coola

  Een nieuwe prince of persia :O Yes please!
 • Een nieuwe Prototype !!
 • Je kan je vriendin ook gewoon Splinter-Els noemen Dennis 🙃
 • Cannon Fodder please
 • De nieuwe Arkham game waar WB Montreal aan zou werken, de nieuwe Rocksteady game, Fable 4, Splinter Cell, de game van The Initiative, een console reboot van Patapon…

  Dat is een beetje mijn standaard rijtje voor elke gamebeurs van de afgelopen jaren. Maar dat gaat allemaal niet gebeuren.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren