1. Q-n-A: Als je dit weekend één serie mag/kan bingen: Welke is dat?

Q-n-A: Als je dit weekend één serie mag/kan bingen: Welke is dat?

We staan allemaal wel eens voor deze lastige keuze, wat ga ik dit weekend kijken!?Dat is soms ook lastig, er zijn zoveel opties! Niet allemaal even goed natuurlijk, dus waar ga jij je tijd aan besteden? Omdat wij het ook wel eens lastig vinden hebben wij deze week de vraag gesteld: Als je dit weekend één serie mag/kan bingen: welke is dat? Hieronder zijn de series die wij willen bingen, hoe zit het voor jullie?

Martin Verschoor

Vrijdag heeft Netflix de Nederlandse Netflix Original Ares op het platform gezet. Ares is een horrorserie over een duistere societeit in Amsterdam. Op het moment van typen heb ik alleen nog maar een trailer gezien en die ziet er veelbelovend uit. De laatste tijd zijn producties die uit Nederland komen meer dan prima te behappen. Ik heb genoten van Undercover, Mocro Maffia was tof en deze ziet er lekker duister en mysterieus uit...Hopelijk is deze serie tof!

qna

Michel Musters

Ik heb inmiddels al zo vaak van de daken geschreeuwd dat mensen The Leftovers en Mr Robot moeten kijken, dat ik niet in herhaling wil vallen (al doe ik het nu indirect toch). Maar voor liefhebbers van dit soort shows heb ik wel een andere goede tip, een serie die ik zelf veel te lang heb genegeerd en onlangs heb gebinged: Dark. Deze Duitse Netflix-show over tijdreizen zit echt ijzersterk in elkaar en is ook nog eens erg goed geacteerd. Netflix zet automatisch wel Engelse nasynchronisatie aan, dus ik smeek je om die zo snel mogelijk uit te zetten, want de acteurs zelf acteren natuurlijk veel beter. Er zijn twee seizoenen en het derde seizoen verschijnt deze zomer, dus dit is het perfecte moment om in te stappen. Prepare to have your mind blown!

qna

Wesley Akkerman

Als je nog geen superhero fatigue hebt opgelopen met al die films en series van de laatste tijd, dan kan ik je Marvel's Runaways aanbevelen. Het eerste seizoen staat nu op Disney+, maar in Amerika is eind vorig jaar het derde seizoen verschenen bij Hulu. In de serie ontdekken kinderen dat hun ouders eigenlijk schurken zijn, omdat ze kinderen ontvoeren en opofferen. Waar en hoe dat precies zit ontdek je al in dat eerste seizoen. Vanaf dat moment slaan ze op de vlucht en bedenken ze plannen om hun ouders tegen te gaan. De premisse klinkt niet zo standaard als andere comicbookseries (zelfde geldt voor Cloak & Dagger), maar dat is nog niet eens de sterkste kant van Marvel's Runaways. Er zitten dikke verwijzingen in naar andere films, het derde seizoen heeft zelfs een soort mini-crossover en hoewel de serie de verhaallijnen uit de comics nauw volgt, zitten er plotwendingen in die zelfs de grootste fans niet zien aankomen.

qna

Jacco Peek

Ik ben ongeveer halverwege met Watchmen en eigenlijk wil ik de rest in één keer afkijken. Je hebt het vast al gehoord, maar wát is dat een vette serie. Die hele wereld is ontzettend raar, maar op een gegeven moment krijg je er vrede mee omdat het de serie juist superinteressant maakt. Watchmen is all killer, no filler, precies zoals ik het graag zie. Naast nieuwe series heb ik ook altijd de behoefte om series nog een keer te kijken, zoals The Witcher op Netflix en My Hero Academia. Die laatste heb ik dit jaar ontdekt (mede dankzij dit artikel van Bas ) en ik kan er geen genoeg van krijgen.

qna

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Als het zou kunnen, zou ik Vikings wel eens willen bewonderen. Veel getipt, nog niet aan begonnen. Te weinig tijd.
 • @The Decider

  Zag laatst dat ze op Netflix staan. Heb 'm in m'n lijst gezet om Vikings nog te gaan kijken.
  Ben eerst nog met met Startrek Discovery bezig. Ook geen nare serie.
 • @The Decider

  Geweldige serie. Wordt ook steeds beter. Wordt in de latere seizoenen ook steeds meer geld in gestopt.
 • @The Decider Persoonlijk vond ik de eerste drie seizoenen van Vikings heel goed, daarna daalt de kwaliteit enorm helaas. Zesde seizoen is de laatste.
 • @MichelMusters niet helemaal, komt een spinoff met huidige acteurs.
 • Al heb ik de serie al drie keer gezien: The Wire blijft mijn all time favorite. Zou ik zo nog eens kijken.
 • @Luigi1985 even in jouw woorden zonder spoilen, waar gaat het over?
 • @Richh
  Het laat praktisch gezien alle kanten van de drugshandel zien, van junkie tot dealer, van agent tot burgemeester. Verwacht een diepgaand verhaal, veel personages, weinig aktie en vooral heel veel sterke dialogen. Geen serie om je telefoon in de hand te nemen.

  @Cypher
  Vergeet True Detective seizoen 1, Boardwalk Empire en Barry niet! :)
 • @Liquid-Snake thanks, zet het op m'n lijstje ;)
 • @Luigi1985
  The Wire is inderdaad geweldig. Andere series van HBO die ook geweldig zijn ; The Sopranos, Six Feet Under en Carnivale.
 • Er zijn zoveel series die ik geweldig vind.

  Een kleine greep uit de selectie is

  Stargate S-1
  Ash vs Evil Dead (plus ofcourse de films er bij)
  Spartacus (de Starz serie)

  Maar dit is dan ook wel gelijk mijn top 3 series of alltime.
 • Mijn hemel, wat voor een vraag is dit?

  Wil je de hele dag tv kijken? Wat houdt je tegen?
 • Westworld is goed om te bingen. Derde seizoen komt in maart/april.
 • @Richh Yes! Heb toevallig seizoen 1 en 2 pas nog op Ultra HD blu-ray gehaald en ben ze daarom weer eens opnieuw aan het kijken.
 • @MichelMusters oja, met die kwaliteit gaan meer dingen opvallen haha. Gisteren de laatste van seizoen 2 bekeken, maar inderdaad, een tweede keer kijken voor seizoen 3 is een aanrader.
 • Iemand ervaring met de serie: "Mr Robot"?
  Of His dark materials?
 • @Eshura mr robot: aanrader. HDM zag er goed uit, ga ik zeker een kans geven.
 • @Richh
  HDM heb ik gekeken. Goeie serie, maar wel wat voorspelbaar/traag.
 • @blue_blade_3 ah, jammer. Voorspelbaar en traag geen goede combi. Als ik door ep1 kom, kijk ik verder.
 • Sex Education seizoen 2. Seizoen 1 was sws top.

  Aanrader: Justified. Moderne western die imo veel te weinig aandacht heeft gekregen. Toffe uitvergrootte personages, top geacteerd, scherpe dialogen en lekker geschreven. Het komt het dichtst bij Tarantino in serie formaat, maar dan met een duidelijke structuur.

  Meer dan aardig eerste seizoen en daarna gaat het niveau omhoog. Met een zeer bevredigend einde.

  Als je Western en/of Tarantino tof vindt, kijken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren