1. Q-n-A: Gaat ook E3 de impact van het coronavirus voelen?

Q-n-A: Gaat ook E3 de impact van het coronavirus voelen?

Alles staat op springen

Er waait ineens een hele serieuze pandemie over deze planeet in de vorm van het coronavirus. Grote bijeenkomsten zoals de Olympische Spelen en het WK staan op het spel. Bij PAX East hebben we ook al afzeggingen gezien. Gaat E3 ook onder druk van het virus kreukelen?

Michel Musters

Dat is heel lastig te zeggen, het is mogelijk dat het virus tegen die tijd ver uitgeroeid is (al kan het helaas altijd nog terugkomen). Maar E3 gaat het volgens mij dit jaar sowieso moeilijk krijgen, met of zonder virus. Ik vind vooral interessant want het voor de game-industrie an sich betekent: van de Switch zijn nu al tekorten, en als de PS5 en Xbox Series X eind dit jaar in grote getalen willen lanceren moet de productie volgens mij deze zomer wel beginnen. Al blijven games natuurlijk simpelweg vermaak, dus als we tot volgend jaar moeten wachten op al dat next-gen geweld, so be it.

Katowice

Jolien Mauritsz

Ik weet het eerlijk gezegd niet.E3 is nog drie maanden weg en het is onduidelijk hoe het virus zich verder gaat ontwikkelen. Zoals het er nu uitziet vermoed ik dat E3 tegen dezelfde problemen gaat aanlopen als Pax East en GDC. Of het erger gaat worden of ongeveer hetzelfde is helaas nog onvoorspelbaar.

e3 2019

Wesley Akkerman

Wat Michel zegt. Zo om ons heen zijn verschillende beurzen en evenement geannuleerd (zoals Mobile World Congress in Barcelona), melden zich minder bedrijven aan voor bepaalde evenementen (zoals Microsoft tijdens Game Developers Conference in San Francisco) en staan zelfs grote sportevenementen op losse schroeven (zoals de Olympische Spelen in Tokyo). Wie zegt dat de E3 hoe dan ook doorgaat, snapt de ernst van de verspreiding van het coronavirus niet, griepje of niet. Mogelijk gaat de E3 wel door, maar in een andere vorm: denk dan bijvoorbeeld aan live streams van verschillende presentaties, maar dan zonder publiek.

e3

Zoë Bonefaas

Hopelijk niet natuurlijk. We zien nu wel hoeveel impact het virus heeft op PAX East, toch hoeft dat niets te zeggen. E3 is echt nog ver in de toekomst. We weten niet of het virus minder of meer gaat worden in de toekomstige maanden. Ik denk wel dat er op toekomstige evenementen, waaronder E3, meer rekening wordt gehouden met hygiëne. Hoe dan ook zullen veel evenementen zich moeten verantwoorden over hoe ze rekening houden met het virus.

e3 2019

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ja het is afwachten hoe het verloopt.

  Maar ja anders wat Wesley zegt gewoon allemaal een soort van Nintendo direct doen om je games aan te kondigen. Ja enige probleem dan is dat het publiek en de pers ze niet kan spelen.

  Maar ik hoop dat in juni het onder controle is zodat alle grote evenementen door kunnen gaan.
 • Voor mij is de vraag: gaat de PU groep nog naar de E3 (als ie door gaat) nu veel uitgeverijen de show verlaten hebben? Of gaat al dat geld besteed worden om de IG site te verbeteren?

  Ik zit niet meer op de E3 te wachten. Ik hoop dat ontwikkelaars en uitgevers de demo's die ze op de beurs hebben naar de consoles brengen zodat we allemaal (soort van) bij de E3 kunnen zijn.
 • @tielo

  Het reactiesysteem op IG is meer dan waardeloos. Maar PU.nl heeft het geld harder nodig dan IG. Die website is echt toe aan vernieuwing.
 • Een vaccin zal nog een heel tijdje op zich laten wachten dus het enige wat ze kunnen doen is de verspreiding beperken. Ik denk dan ook dat de meeste evenementen afgelast zullen worden en de productie van allerlei goederen moeilijkheden gaan krijgen. Ik hoop dat ik fout zit, maar alles zegt me dat het zo zal gaan.
 • Livestreams i.p.v. persconferenties is inderdaad ook gewoon een mogelijkheid.
  Denken in oplossingen en niet in problemen. :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren