1. Q-N-A: Heb je moeite met het recasten van personages?

Q-N-A: Heb je moeite met het recasten van personages?

Een nieuwe Peter Parker

Deze week werd bekend dat het gezicht voor Peter Parker in de remaster van Marvel's Spider-Man is gerecast. Heb je weleens moeite gehad met een nieuw gezicht of nieuwe stem voor een personage?

martin verschoor

Nee, nooit. Na een half uur spelen ben ik vaak alweer gewend aan de nieuwe stem, of het nieuwe gezicht. Dat heb ik trouwens ook in films en series. Snap ook niet echt waarom mensen zich zo druk maken.

Spider-Man

jacco peek

Tot nu toe niet echt. Ik vind bijvoorbeeld de nieuwe versies van Kratos en Lara Croft best wel tof. De enige keer dat ik écht moest wennen was toen Ashley Burch (Chloe) in Life is Strange: Before the Storm werd vervangen door iemand anders.

Wat Spider-Man betreft vind ik het toch wel een dubieus verhaal. Behalve dat ik de originele veel toffer vind en het me heel gek lijkt om dezelfde game met een andere gast te spelen, is het ook een soort van oneerbiedig tegenover de originele acteur. Ze brengen een megadikke versie van de game uit met allemaal toeters en bellen, maar hij zit er niet in. Misschien hebben ze een conflict achter de schermen of moest het personage van Marvel meer op Tom Holland lijken.

Life is Strange

cody van den bogert

Ik kan me niet herinneren dat ik hier ooit in gameverband echt problemen mee heb gehad. In films en series heb ik er trouwens wel last van. Aan de andere kant zou ik het wel erg zonde vinden als Kratos in God of War: Ragnarok een andere stemacteur dan Christopher Judge zou krijgen, dus misschien ben ik er meer gevoelig voor dan ik denk.

God of War

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Verschilt denk ik enorm per geval. Binnen dezelfde game zoals nu bij Spiderman is het wel opmerkelijk natuurlijk. Maar daar was ie nog niet zo iconisch.

  Michael Ironside vervangen in Splinter Cell was ook wel een dingetje. Maar vaak komt het de game wel ten goede. Shawn Ashmore gaf Quantum Break bijvoorbeeld veel meer karakter dan die generieke guy die je in de eerste trailers zag.
 • @That Mr Awesome

  Voor mij was personage verandering bij Splinter cell echt een afknappert. Sindsdien niet meer genoten van die serie. De echte uitblinker uit die serie blijft conviction.
 • In games heb ik er geen problemen mee als er iemand vervangen wordt. In films en series is het wel vervelend vind ik. In mijn ogen is de nieuwe Spiderman er alleen maar op vooruit gegaan, snap niet waar alle kritiek vandaan komt.
 • Voor games en animatie film/series? Nee totaal niet. In het geval van de veroorzaker van deze Q&A vind ik zowel het oude model als nieuwe model niet op peter parker lijken ( niet op Parker uit de comics, niet uit Parker uit de animatie series en niet op Parker van de films)

  Stemmen veranderden deert mij ook niet, deden de vorige voice actors van Sam Fisher, Kratos en snake het goed ja zeker, maar de nieuwe cast doet het niet slecht, en ik snap dan ook echt niet dat mensen metal gear gingen boycotten alleen maar omdat Hayter de stem van snake niet meer deed.


  Bij live action series en films deert het mij wel. Johnny Depp is Captain Jack Sparrow en kan en mag door niemand anders gespeeld worden dan Depp. Bruce Campbell is Ashley "Ash" J Williams en kan en mag door niemand anders gespeeld worden dan Campbell.
 • @Meta_coola

  Ash kan makkelijk gespeeld worden Robert Downey jr.
 • @Meta_coola
  Of iemand anders dan Robert Englund als Freddy Krueger.
  Of een andere stem voor Optimus Prime dan Peter Cullen ;)
 • Verschilt inderdaad van geval tot geval. In Spider-Man is het ronduit bijzonder, het is immers ook het hoofdpersonage; in Batman stoorde ik me er ook aan dat Maggie Gyllenhaal Katie Holmes als Rachel verving.

  Off topic: ligt het aan mij, of is er ook steeds minder redactie input in deze Q-N-A (hetgeen toch al een van de schaarse activiteiten is die jullie nog ontplooien)?
 • Nee dit kan me bij games helemaal niets schelen.
 • Ik ben voor consistentie, dus tenzij de kwaliteit aanzienlijk verbetert ben ik tegen recasten.

  Toen CDP Red voor TW2 alle acteurs op die van Geralt na vervingen kon ik het wel begrijpen. Het budget was aanzienlijk groter en de cast in TW(1) was matig.

  Bij AC: Revelations had ik er minder begrip voor, omdat het onnodig was en het niets verbeterde. Altaïr's acteur was niet alleen vervangen, maar ook zijn gezicht herontworpen. Omdat Altaïr's rol zo summier is, is er ook niet genoeg tijd om eraan te wennen.

  Dat Hayter bij MGS5 werd vervangen door Sutherland vond ik vrij apart, gezien het de laatste Metal Gear was. Uiteindelijk verklaart het plot dit enigszins, maar ik vind het sneu naar Hayter toe.
 • @Heer Mida helemaal met je eens, ik moest ook gelijk aan mgsv denken bij dit onderwerp.

  Ik vind andere stemmen echt heel vervelend ook in aninatieseries. Of zelfs vroeger als kind dat Pino ineens een andere stem had 😅
 • Enige keer wanneer ik het wel erg vond was met mgs5.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren