1. Q-N-A: Hoe staat Sony er dit najaar voor met de PS5?

Q-N-A: Hoe staat Sony er dit najaar voor met de PS5?

Prijzen, launchgames en meer

Deze week draaide volledig om de PlayStation 5-presentatie. We weten eindelijk de prijzen, de releasedatum en de launchgames. Dus vandaar de vraag: hoe staat Sony er dit najaar voor met de PS5?

Lars Cornelis

Volgens mij wel goed. Zelden zo'n digitale stormloop meegemaakt als met de PS5 pre-orders. Iedereen en zijn moeder wil dat ding. Waarom? Geen idee, want qua games blijkt ineens veel stiekem toch cross-gen, backwards compatibility is nog steeds een onduidelijk iets en de first party games zijn knetterduur. Of ik er zelf eentje heb gepre-ordered vraag je? Ja, dat dan weer wel.

ps5

Jacco peek

Ik vond het gebrek aan essentiële informatie deze week een aanfluiting. Hoezo worden de launchgames achteraf op Twitter gedeeld? En waarom werd er geen duidelijke pre-orderdatum gekozen? Het was deze week het Wilde Westen, met winkels die de console op willekeurige momenten vijf minuten beschikbaar maken en daarna weer sluiten.

Goed, dat zijn we hopelijk dit najaar allemaal vergeten. Verder staat Sony er uitstekend voor. Ze hebben een consoleversie van honderd euro minder dan de Series X en een aardige lading games. Niet dat er een gigantische klapper bijzit, maar Demon's Souls en Miles Morales zijn - naast Cyberpunk en Assassin's Creed natuurlijk - lekkere lanceertitels. Bovendien hebben we een goed beeld van wat er in de nabije toekomst aankomt: Ratchet & Clank, Horizon en zelfs een God of War. Het enige waar ik mee zit zijn games van 79,99 euro, want dat is wel een aardige stap omhoog.

Spider-Man

martin verschoor

Ik heb niet zo vaak zo’n chaos meegemaakt als met de pre-orders van de PS5. Dus het lijkt met de vraag van de machine wel goed te zitten. We hadden laatst ook een poll lopen op onze sociale platformen met de vraag: wil je een Xbox Series X of een PS5? 27.000 stemmen later gaat 91% voor de PS5 en 9% voor de Xbox Series X. Dus volgens mij staat Sony er in de Benelux er wel lekker voor.

marcel vroegrijk

De manier waarop Sony de prijs en releasedatum van de PS5 onthulde was prima. Eerst een paar games, nieuw en oud, en daarna heel kort even die noodzakelijke maar o zo belangrijke details. Helaas ging het daarna een beetje mis en dat is nogal zonde, want het trok de aandacht weg van een prima propositie voor dit najaar. Als je kijkt naar de value die je krijgt, dan ben je stiekem veel beter af met een Xbox Series-console en een abonnementje op Gamepass, maar ik ben een stumper die nogal vatbaar is voor toekomstmuziek. Dus die PS5 met zijn futuristische uiterlijk en veelbelovende DualSense-controller en 3D Audio kan ik dan niet laten liggen. Vooruit, dat de Demon's Souls-remake een launchgame is helpt ook wel. (edited)

Demon's Souls

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zou Sony al futuristisch genoeg zijn voor 3rd én 1st party bluetooth support?
  Ik vind het een aanfluiting dat Sony zelfs hun eigen headsets niet via bluetooth ondersteunt op de PS3 + 4, en als je hem dan via een kabel linkt, dan werkt de microfoon niet meer -_-'. Dit soort dingen horen echt niet meer in 2020.
 • Op de pre order communicatie na staat Sony er subliem voor in dit najaar. Komen misschien niet veel interessante games bij de launch, maar wel genoeg om een pre-order 100% te rechtvaardigen.

  En voor de rest is Sony future proof met zowel de hardware, specs en software.
 • Playstation staat er uiteraard hartstikke goed voor. De pre-order chaos is onhandig te noemen, maar heeft volgens mij de vraag alleen maar vergroot. Ik denk dat hij tot de jaarwisseling compleet uitverkocht zal zijn zonder grote titels nodig te hebben, en met de release van Horizon en God of War komend jaar zullen de verkopen wederom keihard gaan.
 • Gaat sowieso verkopen als zoete broodjes, zeker met de feestdagen gaan mensen meer kiezen voor een ps5 dan een Xbox.
 • Ik ben geen fan van deze generatie: de communicatie, het wachten, het aantal shows, de pre-orders, corona, de prijzen, etc.

  Dit geldt uiteraard voor PlayStation en Xbox.
 • Ik wacht nog lekker een paar jaartjes af.
  Al heeft Xbox het voordeel dat ik meedoe aan hun gamepass.
  Verder zit ik na te denken om voor mezelf een switch te kopen, is in mijn ogen nog steeds relevant en interessanter dan de Xbox en PlayStation consoles.
 • @jo_joost
  Voor mensen die niet veel ps4 games hadden is ps5 wel handig met die 15 ps4 games die je krijgt via plus. (zijn echt wel pareltjes)
 • @Jowy
  Goed punt! Ik mag van mezelf ook zeggen dat PlayStation wel interessanter is als console. Maar ik wacht lekker wat jaartjes om de rest een kans te geven.😉
 • Hoewel ik zelf nog even wacht met de aanschaf staat Sony er verder natuurlijk ook dan goed voor. Denk niet dat Sony veel terrein gaan verliezen.
 • Uitstekend. Die verkopen weer massa's consoles dankzij ijzersterke first party games.

  Het is afwachten in hoeverre de service propositie van Microsoft aanslaat, want Sony heeft niet die infrastructuur liggen om daar direct in mee te gaan, mocht dat nodig zijn. Maar als meer 'traditionele' consoleboer zijn ze ook komende generatie denk ik niet te achterhalen.

  Met fratsen zoals afgelopen week moeten ze voorzichtig zijn, maar af en toe een slippertje is geen probleem voor ze.
 • Jammer is dat ze er waarschijnlijk veel te weinig gaan hebben. Daardoor zullen er ook bepaalde mensen overstappen naar bv een xbox.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren