1. Q-N-A: Is een PSVR met kabel achterhaald?

Q-N-A: Is een PSVR met kabel achterhaald?

Volgend jaar een nieuwe VR-headset van Sony

Deze week onthulde Sony een nieuwe generatie PlayStation VR-headset, mét kabel. Is dat tegen 2022, in een tijd waarin draadloze headsets verkopen als warme broodjes, niet achterhaald? We vragen het de redactie.

Ook laten weten wat je vindt? Ga dan naar het gloednieuwe Inside.Gamer!

Dennis mons

Hoe goed draadloze technologie ook wordt, er is altijd wat voor te zeggen om toch met snoeren aan de slag te gaan. De dataoverdracht is beduidend beter dan wireless en juist bij VR (ik word er kotsmisselijk van) is een hoge datarate (en dus ook betere resolutie en framerate) wel een voordeel voor mensen die VR tof vinden, maar de huidige VR-sets niet kunnen dulden. Geen idee of mensen daadwerkelijk door hun huis willen gaan rennen, maar je staat toch altijd wel op één plek. Dus dat snoer vind ik geen issue.

PlayStation VR

lars cornelis

Ik vind een snoertje niet zo erg, ik heb liever dat de bril zelf compact en licht wordt. Ik vind het nu aldoor best een gedoe om aan een vr-game te beginnen, en dat ligt niet alléén aan die dikke kabel door de woonkamer. Een compacter, lichter model is hopelijk fijner om even snel op en af te zetten en maakt je wat minder 'opgesloten'.

Quest 2

martin verschoor

Een kabel vind ik niet erg, want lege accu’s zijn zeker dubbel zo irritant en op een of andere manier zijn die dingen altijd leeg. Dus zolang die kabel niet trekt aan je hoofd, in de knop raakt of makkelijk een breuk krijgt...maakt het mij niet uit.

Oculus Quest

Jacco peek

Ik heb het altijd gek gevonden dat de PSVR-kabels nergens in de promotiematerialen te zien zijn. In de praktijk loop je coh met een bos kabels op je hoofd, en dat is verre van ideaal. Nu belooft Sony dat terug te brengen naar één kabel, maar stiekem had ik liever gezien dat er een draadloze optie komt. Een draadloze adapter voor de HTC Vive werkt bijvoorbeeld perfect, die stop je gewoon in je achterzak. Desalniettemin heb ik wel interesse in het apparaat, aangezien ik nog geen vr-headset bezit.

michel musters

Ik heb een paar jaar terug een PlayStation VR-bril gekocht en daar een paar maanden van genoten. Toen moest ik hem een keer loskoppelen van mijn PS4, en sindsdien heb ik het ding niet aangesloten. Teveel moeite. Als de opvolger van de PSVR die drempel lager maakt, overweeg ik hem aan te schaffen. Ik denk dat dat sowieso de enige manier is om vr succesvol te maken: het zo laagdrempelig mogelijk maken. Neem zoveel mogelijk lasten weg.

Beat Saber

Dit artikel delen

Over de auteur