1. Q-N-A: Is het einde van Stadia nabij?

Q-N-A: Is het einde van Stadia nabij?

Of kan het nog even door

Google sloot deze week haar interne ontwikkelstudio's voor Stadia. Is het einde van de dienst nabij of is de technologie waardevol genoeg om door te gaan? We vroegen het de redactie.

Martin verschoor

Moeilijk te zeggen. Google heeft natuurlijk genoeg f*ck you money, dus ze kunnen het zolang volhouden als ze zelf willen. Het wordt wel tijd om snel de bibliotheek uit te breiden en misschien het model aan te passen, naar hetzelfde als die van Game Pass. Vast maandelijks bedrag met toegang tot de bibliotheek. Of heel rap een berg van die f2p battle royale-games erop brengen. Veel mensen willen misschien wel beginnen aan Apex, Fortnite, of Warzone, maar hebben de machine niet...nou Google.

jacco peek

Ik vermoed dat Stadia nog wel een tijdje blijft bestaan, maar dan in net iets andere vorm. In plaats van een Netflix-achtige dienst die je gebruikt voor de originele content wordt het nog meer een winkel als Steam waar je losse games kan kopen. Als je naar het model kijkt, is dat eigenlijk altijd al de kracht van Stadia geweest: losse games kopen die je overal kunt spelen. De vraag is natuurlijk of Google de dienst blijft ondersteunen op nieuwe apparaten, en derde partijen met games en apps op bijvoorbeeld smarttelevisies. Niet echt een positie waarin je wil zitten, lijkt me.

Cyberpunk Stadia

Lars cornelis

Google draait wel vaker diensten alweer snel de nek om, dus niemand zal verbaasd zijn als Stadia een vroege dood sterft. Maar ik denk zelf dat een cloud-dienst niet per se exclusives nodig heeft. Met een grote bibliotheek aan games, goede techniek en een lage instapdrempel maak je het al aantrekkelijk voor een hele grote groep die gamen op een echte console of game-pc te duur en ingewikkeld maakt. Dus maak er dan echt een Netflix- of Spotify-voor-games van.

michel musters

Ik denk dat Google gewoon voort blijft pruttelen met Stadia, tot er één of meerdere bedrijven die al in de game-industrie zitten of er onderdeel van willen uitmaken een streamingdienst willen lanceren en bij Google aan komen kloppen. Dan kunnen ze de technologie - vast voor een flink bedrag - overnemen, of een samenwerking aangaan zodat Google deze dienst levert. Ze zouden wel gek zijn om alle tijd en energie die ze erin hebben gestoken niet op één of andere manier uit te buiten natuurlijk.

Stadia

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Heb zelf helemaal niets met streamingdiensten dus zou er niet heel rouwig om zijn. Het sluiten van de eigen studios is geen positief teken dus denk dat veel mensen het al zullen laten voor wat het is na dit nieuws.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren