1. Q-N-A: 'Is het goed dat ontwikkelaar Bungie z'n eigen weg gaat?

Q-N-A: 'Is het goed dat ontwikkelaar Bungie z'n eigen weg gaat?

Bungie en Activision Blizzard stoppen samenwerking

Eerder deze week is het tienjarige contract tussen game-ontwikkelaar Bungie en uitgever Activision Blizzard vroegtijdig stopgezet. Bungie en Activision gingen in april 2010 een partnerschap aan van tien jaar. Onder dit partnerschap zijn Destiny in 2014 en Destiny 2 in 2017 verschenen. In deze Q-n-A dan ook de vraag: 'Is het goed dat Bungie z'n eigen weg gaat?'

Dennis mons

Als een ontwikkelaar niet tot zijn recht komt bij een grote uitgever omdat die zich veel te veel gaat bemoeien met een eindproduct, dan is het wel degelijk héél goed dat Bungie daar vertrekt. Maar hoe lullig het ook klinkt: het is ook ontzettend fijn dat je als ontwikkelaar gebruik kan maken van de resources van een ontwikkelaar (dus ook de centen). Ik durf daarom niet volmondig ja te zeggen, maar hou Bungie nu zeker net even strakker in de gaten, zeker ook omdat ze gelukkig de rechten van Destiny in eigen handen houden.

Warmind

Michel Musters

Als twee bedrijven klaar met elkaar zijn (en dat zelfs voordat het tienjarig contract is afgelopen), dan is het prima wanneer ze er onderling uit kunnen komen en beiden hun eigen weg op gaan. Dat vooral Destiny 2 (voor de Forsaken-update) de broodnodige kritiek heeft ontvangen, dat is duidelijk. Ik heb op internet gamers vaak de vinger zien wijzen naar Activision als schuldige daarvan, maar is dat wel terecht? We gaan er achter komen nu Bungie de reeks zelf voort gaat zetten. Ik vermoed dat veel aparte keuzes eigenlijk toch bij Bungie lagen, al zullen ze die met een eventuele Destiny 3 wellicht aanpassen om de reeks succesvoller te maken. Maar als het aan mij ligt? Dan gaat Bungie gewoon lekker compleet iets anders doen met een geheel nieuwe franchise. Is dat vloeken in de kerk? Dan is dat maar zo. De shine rondom Destiny is er wat mij betreft aardig af.

Destiny 2

Lars cornelis

Bungie verliet Microsoft ooit al op zoek naar meer vrijheid en de gelegenheid om hun eigen ding te doen. Is die visie dan nooit helemaal tot wasdom gekomen door de druk van Activision, of doordat Bungie misschien ook een tikkeltje overambitieus is geweest? Van mij hoeft die vraag niet eens beantwoord te worden met een derde Destiny. Destiny kende heus genoeg pieken, maar ook veel dalen en dat blijft aan die serie kleven. Ik zie de breuk dus als iets goeds: terug naar de tekentafel en laat maar eens zien wat jullie écht waard zijn, Bungie!

Destiny 2

Bas vroegop, jules schlicher, eline oosterloo, marcel vroegrijk, thijs barnhard, geert de wekker en rick bloemzaad

Ja.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Ik ben benieuwd wat er met Destiny gaat gebeuren. Het kan namelijk erg goed uitpakken als niet alles om geld gaat draaien, maar destiny zou ook zomaar helemaal klaar kunnen zijn. Ik speel het tegenwoordig in ieder geval niet meer. Prijs kwaliteit verhouding is ver te zoeken .
  • @blue_blade_3

    Zou dat nu niet veranderen? Ik verwacht dat Bungie nu regelmatig gratis updates gaat uitbrengen i.p.v. die dure expansions.
  • @Silverwolf
    Ja of ze kappen helemaal met Destiny. Die kans bestaat ook nog natuurlijk

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren