1. Q-N-A: Lievelings 'longplay'-game om flink wat uren mee vol te maken?

Q-N-A: Lievelings 'longplay'-game om flink wat uren mee vol te maken?

Ideaal om de dag mee door te komen

Games zijn er om gespeeld te worden, dat is één van de grondwetten van gaming. Sommige gamers hebben zelfs het doel om de game 100% uit te spelen. Sommige zijn alleen tot de nok toe gevuld met verschillende quests en verhaallijnen, die het doel van deze gamers bemoeilijkt. Aan de redactie werd de vraag voorgelegd welke 'longplay'-game tot hun grootste favoriet(en) behoren.

Michel Musters

Er zijn zoveel games waar ik letterlijk honderd uren in kan steken. De vijf langst gespeelde games op mijn Switch zijn bijvoorbeeld Zelda: Breath of the Wild, The Witcher 3: Wild Hunt, Skyrim, Hollow Knight en Fortnite. Al deze games heb ik meer dan vijftig uur gespeeld - de eerste twee zelfs meer dan honderd uur. Animal Crossing: New Horizons voegt zich daar al zeer binnenkort bij. Dus mocht je op de Switch naar spellen op zoek zijn die lang houdbaar zijn, dan kun je met deze voorbeelden wel even door.

The Witcher 3

Dennis Mons

Voor mij is Assassin's Creed.... ja álle Assassin's Creeds toch echt wel het type game waar ik echt talloze uren in kan doorbrengen zonder dat ik van kop tot kont alleen maar doe wat de main story van me verwacht (ik vermoed dat Meeta full fan boy gaat). Maar in alle eerlijkheid is voor mij Red Dead Redemption 2 perfect om echt heerlijk afgeleid te geraken. Beetje gaan vissen of jagen, of een of andere dronken zak helpen met een zijmissie. Punt is ook dat ik middenin de binnenstad van Hoorn woon en ook al is het een prutdrop, het is hier drukker dan in bijvoorbeeld Twello. Kan je dus beter niet buiten komen. Als ik dan te paard kan rondsjokken door moerassen, of over besneeuwde bergtoppen, dan heb ik toch het gevoel buiten te zijn. Ik kan echt makkelijk een paar honderd uur in die game steken. Perfecte afleiding nu.

Red Dead Redemption

Zoë Bonenfaas

Skyrim. Het maakt niet uit hoeveel uren je al in dat spel hebt zitten, je gaat er altijd weer een paar bijmaken. Zelf ben ik nog steeds niet door het hoofdverhaal heen en toch staat er op Steam dat ik er al ruim 120 uur in heb zitten. Skyrim heeft zo veel side-missions dat je soms verdrinkt in de quests. Zelfs al speel je het hoofdverhaal uit, dan zijn er nog honderden dingen die je in dat spel kunt doen. Ben je vervolgens je personage zat? Dan begin je toch opnieuw? Dit keer niet met dat ras dat je altijd kiest en dit keer ga je niet nog een keer bij de thievesguilt, de andere facties moet je ook leren kennen!

Skyrim

CodyVan Den Bogert

Dat zijn voor mij alle Zelda-games. Met als schoolvoorbeeld Breath of the Wild, simpelweg omdat hier het meest te doen is. Al moet ik zeggen dat ik nu toch wel het gevoel heb dat ik echt alles heb gezien. Ik ben trouwens sowieso het type gamer dat spellen onwijs lang speelt, en als daar niet genoeg content voor is, begin ik gewoon opnieuw. De keren dat ik Dark Souls 3 volledig heb uitgespeeld zijn bijvoorbeeld niet op een hand te tellen. Bovendien steek ik jaarlijks ruim 500 uur in Fifa, doe dat nog eens keer 15 en dan heb je ruwweg mijn totale Fifa-speeltijd..

zelda: breath of the wild

Jolien Mauritsz

Voor mij is het toch wel The Elder Scrolls 5: Skyrim. In deze game kan je honderden uren in steken, maar dan ben je nog niet klaar. Er zijn honderden quests waar je mee aan de slag kan gaan en waarschijnlijk na een paar jaar nog niet mee klaar ben. Elke nieuwe save die ik maak ontdek ik weer gloednieuwe quests en dungeons om te ontdekken. Ja ik met deze game nog wel even zoet.

Lars Cornelis?

Cities Skylines. Als ik die game opstart ben ik zo ineens plotsklaps 10 uur van mijn dag kwijt. Het is me al te vaak gebeurd dat ik dacht 'nog heeeeeel even hier een wijkje bouwen. Oh en hier een buslijn uitstippelen. En dan maken we hier een treinstation. En hier nog een wijk. En daar wat scholen. En....' en dan blijkt het ineens al diep in de nacht te zijn. Tegenwoordig pas ik dus echt op met Cities Skylines uberhaupt opstarten, want ik ken de risico's. Tip van het weekend: Cities is nu gratis op Steam, dus ervaar het zelf. Of niet. Ik weet niet wat verstandiger is.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Net als Cody speel ik voor lange tijd dezelfde games. Zo heb ik erg veel Destiny (2) gespeeld, speel ik dagelijks Pokémon en heb ik voor lange tijd Overwatch gespeeld. Als er nieuwe games uit komen speel ik die ook wel, zoals bijvoorbeeld Fire Emblem, maar zodra ik daar klaar mee ben ga ik weer terug naar de games die ik eerder ook al speelde.
 • Zelda BOTW heb ik denk ik het langst in rondgehangen qua single player.

  Modern Warfare 3 denk ik het allermeest gespeeld. Was ook een van de weinige games die ik echt online heb gespeeld.

  Off topic: ik heb al weken geen review meer gezien. Kunnen we binnenkort nog leuke reviewen verwachten van bijv. Ori, A-C of Doom?
 • @Luigi1985
  Dat laatste vroeg ik van de week ook al in Discord, maar geen antwoord. Wel erg jammer om te zien idd!
 • @That Mr Awesome
  Vroeg me dat ook af en inmiddels kun je RE3 er ook aan toevoegen maar die is vandaag pas uit embargo gekomen. Bedoel alleen dat t we oploopt zo.
 • @xevulutionx
  De tijd dat IG nog reviews plaatste zodra het embargo verliep is al lang niet meer. Dat verwacht ik ook niet en dat is niet heel erg. Maar al een dikke maand geen recensies meer en er ook niks over laten weten…

  Ik begin eerlijk gezegd een beetje te vrezen voor deze site. Membercontent (wat IG in mijn ogen uniek maakt) wordt niet meer ondersteund door een verkiezing of überhaupt een goed werkend cms voor gebruikers. Nu dus geen reviews, dan houd je alleen nieuwtjes over die ook worden geplaatst op twee zustersites. Dat is geen basis om te kunnen overleven.

  Wellicht heeft het met de gekke situatie met het virus te maken, maar communiceer er tenminste over.
 • Ik trek het niet om lange games uit te spelen, het is me gelukt met The Witcher 3 en AC: Origins, maar Skyrim, AC: Odyssey, RDR2 moet ik nog steeds uit spelen en gaat vast niet lukken. Ik grijp dan toch weer vaak terug naar games waarbij ik even een potje kan knallen zoals COD. Het spel die ik in mijn leven het meest heb gespeeld blijft toch Counterstrike Source, ook al heb ik deze al heel lang niet meer gespeeld.
 • Ik speel het al een tijdje niet meer, maar de meeste tijd heb ik toch gestoken in World Of Warcraft, met als favoriet Wrath Of The Lich King. Toen ik ermee begon was The Burning Crusade al bijna een jaar uit en tegen de tijd dat ik level 70 had gehaald zat de volgende uitbreiding er al bijna aan te komen, dus heb ik weinig tot niets meegekregen van de raids. Dat heb ik met Lich King daarna meer dan goedgemaakt.
 • Ben nu bezig met Skyrim. In 2011 voor de eerste keer mee begonnen en ga hem nu echt een keer afmaken!!
 • Jeetje.. ik heb het gevoel dat ik Skyrim toch echt ook op de Switch moet gaan halen als ik dit hier zo lees…
 • @The Decider
  Even geduld en je kan straks de PS5/Series X versie spelen. Die kans laat Bethesda vast niet liggen toch?!
 • @That Mr Awesome Ja, maar misschien dat ik de PS5 & X One wel even laat liggen…
 • Ik wil Skyrim ook graag herspelen, maar er zitten zoveel bugs en glitches in die game. Ook de reden dat ik ben gestopt met de PS4 versie.
 • Metal Gear Solid!!! vooral deel 3 kon ik eindeloos opnieuw spelen
 • Je zou gaan verwachten dat ik Assassin's Creed Odyssey zou gaan zeggen maar nee ( die staat op plek nummer twee ) ga ik toch echt voor Final Fantasy VIII, als het zou kunnen zou ik die de rest van m'n leven elke dag spelen
 • Meest recente game waar ik minimaal honderd uur aan heb besteed is persona 5. Toevallig pas begonnen aan persona 4 gold op psvita. Die schijnt ook vrij lang te zijn
 • Dragon Age Inquisition. Fantastische gameplay, gave karakters, geweldige soundtrack.. Deze game weet mijn aandacht veel beter vast te grijpen dan Fallout 4 of Witcher 3.
  Gewéldig. Ik zit net iets over de 300 uur.
 • Monster Hunter World, Football Manager 2019 en Destiny 1 en 2, PES serie zijn games die ik 500 plus uren heb gespeeld per game. Dat zijn echt games waar ik me heel lang mee kan vermaken en nog vermaak. Ook Stardew Valley overigens en Animal Crossing New Horizon wordt ook zeker een 200 plus uren game.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren