1. Q-N-A: Maakt het uitstel van Halo Infinite dit najaar een verschil?

Q-N-A: Maakt het uitstel van Halo Infinite dit najaar een verschil?

Of maakt het allemaal niet zoveel uit?

Halo Infinite is uitgesteld, en dat is een grote domper voor Microsoft. Maar is dat wel echt zo? We vroegen de redactie in hoeverre het dit najaar een verschil maakt voor Microsoft.

Michel musters

Deels. Ik denk dat Halo niet meer de system seller is die het ooit was, dus voor de mainstream maakt het niet héél veel verschil vermoed ik. Van de harde kern schaft een gedeelte de console toch wel meteen aan, en een gedeelte zal nu wellicht wachten tot volgend jaar Halo Infinite beschikbaar is. Kijk, verkopen doen die consoles toch wel op lancering. Het is vooral 2021 dat erg spannend en interessant gaat worden: dan gaan we zien welke consoleboer er met de winst vandoor gaat.

halo infinite

Jacco peek

Ik denk eerlijk gezegd dat Halo niet meer de system seller van vroeger is, waardoor het uitstel minder impact heeft dan wellicht lijkt. Microsoft schuift dit najaar Game Pass naar voren, en de talloze games die je erop kunt spelen. Ik heb daarnaast het gevoel dat ze nog een third-party game binnenhalen om bij launch op Game Pass te lanceren om toch een soort grote exclusive te hebben. En die game wordt Cyberpunk 2077, let maar op.

cyberpunk 2077

Martin verschoor

Halo is geen systemseller meer, dus ik heb al mijn vraagtekens of mensen specifiek voor deze titel naar de winkel zouden rennen voor een Xbox Series X. Alleen de boodschap die ze nu naar buiten hebben gebracht met het uitstellen van deze titel, is niet positief geweest voor de launchstrategie van Microsoft, want het lanceren van een nieuw platform werkt vaak wat beter als je in ieder geval een gezicht (in dit geval die van Master Chief) aan je product kan hangen. Dat gaan ze nu missen. Game Pass gaat het paradepaardje worden en ze zullen zich meer richten op dat mensen gaan investeren in deze service, dan in hardware. Althans, dat denk ik.

Lars cornelis

Voor de beeldvorming zijn exclusives belangrijk, dat blijkt wel uit al die kinderachtige fanboydiscussies die nu oplaaien. In de praktijk zal het weinig uitmaken, want het draait bij Microsoft vooral om Game Pass. Daarnaast heb ik ontelbaar veel liever een echt goede Halo, dan een okee-ishe launchtitel.

halo infinite

thijs barnhard

Game Pass is hartstikke tof en ik heb er al een heleboel leuke games door kunnen spelen, maar het heeft mij nog niet weten te overtuigen om een nieuwe console te halen. Die nieuwe Halo speel ik zeer waarschijnlijk gewoon nog op een oude Xbox One. Zolang alle games nog redelijk draaien op de huidige generatie vermaak ik mij prima. Een nieuwe console koop ik voor de exclusives en die heeft Microsoft dit najaar niet.

Xbox Series X

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • De line up qua exlusieve games bij launch van de nieuwe Xbox is erg magertjes en door ook nog eens met het wegvallen van Halo, denk ik wel dat ze een hele stroeve start gaan krijgen.

  Verder als Halo er echt beter van wordt door de uitstel is afwachten.
 • Ik denk dat we zeker niet de impact van exclusives mogen minimaliseren.
  De Nintendo Switch en PS4 verkopen nog steeds gelijk zoete broodjes.

  Door de verdwijning van de Xbox exclusives gaan de Xbox-fans/fanboys zich eerder achter de betere specs en de Gamepass scharen.

  Het is voor hun de systemseller.
 • Ik ga zelf niet gelijk of helemaal niet een console kopen.
  Maar het idee van Xbox bij mij is vooral de gamepass en dat het meestal de beste console is voor spellen zoals FIFA, COD, AC en dat soort games. Dus bij mij zal de exclusives bij Xbox geen prioriteit hebben. Ik denk dat het van Xbox, voor mij maar misschien ook voor anderen een goede move is geweest om het uit te stellen.

  Excuses voor de eventuele kromme en rare zinnen. Is helaas één van mijn zwakste punten.
 • @jo_joost oprechte vraag: wat maakt Xbox de betere console voor games als COD, FIFA en AC? Ik heb nog nooit een PlayStation gehad, alleen Xbox, dus ben benieuwd waar het verschil in zit. Ik ben er toch nog niet helemaal over uit wat het gaat worden, maar ik neig sterk naar de PlayStation vanwege de games. Maar ik laat me graag overtuigen 😉
 • @Rickieboy649
  Dit is maar van een leek, heb zelf geen console gehad naast de Wii….
  Maar wat ik in mijn omgeving en mijn ervaring op pc komen de service van gamepass en de sociale diensten erg fijn over.
  Ook de factor krachtigste console speelt een rol, al is het nog kijken hoe groot het verschil.
  Ook vind ik de controller veel fijner dan die van de PlayStation.
  Kort gezegd, service is beter (voordeel voor exclusives en de rest.
  De krachtigste console (ligt eraan of je dat interessant vind).
  En dan de controller die ik ijzersterk vind.
 • @Rickieboy649
  Als je altijd bij Xbox heb gezeten kan je denk eerst beter even wachten tot je naar PS overstapt om de exclusieve games. Sony zen games beginnen langzaam heel erg op elkaar te lijken alsof het net als Ubisoft een checklist afgaat. Maar als dat je niks uitmaakt ga je gang ! :P
 • @ShadowhunterrX ja want the last of us is nauwelijks te onderscheiden van ghost of tshusima. En natuurlijk lijkt ratchet and clank veel te veel op God of war
 • @ShadowhunterrX wat is dat nu voor een zever?
 • @Jowy
  Hele grote onzin wat ik hier uitkraam duhh.
 • @ShadowhunterrX
  ah ok, ik dacht het wel. Beetje damage control enzo.
 • @Jowy
  Ik zag het is voorbij komen op wat Xbox fanboy sites. Vond het wel is grappig om te gebruiken. Bepaalde mensen zijn easy triggered.
 • @ShadowhunterrX "PS4 exclusieves beginnen heel veel op elkaar te kijken". Jep, als je kei en keihard gezopen hebt. Dan zie je de TV met bewegend beeld misschien net nog.
 • @dezwarteziel haha dat gebeurd meestal alleen in het weekend dus als ik je goed begrijp kan ik voor de rest van de week beter een PS kopen? 😂
 • @Rickieboy649
  Ik wilde je eigenlijk PSnow op de PC aanraden om wat van de PS4 exclusives te proberen via een Free trail, maar Spiderman is er al weer uit en buiten Bloodborne is de lijst een beetje om te janken. Tenzij je Knack helemaal DE BOM vind.
 • Voor mij niet, daarvoor heb ik te weinig met Halo. Voor de reputatie van Xbox onder fanatieke gamers is het echter weer een deuk, en niet de ommezwaai die het had moeten zijn.

  Desondanks hebben ze in mijn ogen toch een sterke propositie met voornamelijk hun services. De eerste periode zullen we toch met beperkte voorraden te maken krijgen en er zijn genoeg fans en early adopters om die gewoon uit te verkopen in het begin.
 • Voor mij maakt het niet echt uit aangezien er genoeg te spelen is aan het eind van het jaar. Halo komt dan vanzelf wel. Denk dat uitstel de juiste keuze was aangezien dit toch wel de 1e echte topper van de Series X moet worden.
 • Eerst en vooral is halo nog altijd een systeemseller, merk je op launch hoeveel halo en halo consoles verkopen, de eerste 24u, eerste week.

  Tweede punt is, dat dit geen deuk is voor microsoft, maar iets dat hun siert, dat ze zo een grote titel uitstellen.

  Derde punt is, dat er meer als genoeg games bij de lancering gaan zijn, daarboven op, gamepass, bc van xbox, xbox 360 en xbox one, gratis upgrades etc etc.

  Een beetje gamer weet dus wat kiezen als hij waar voor zijn geld wilt.
 • @Lolly

  Ik hoop dat die positieve houding niet verandert bij het uitstellen van een potentiële GOTY bij de concurrent.
 • Ik denk zeker dat het invloed zal hebben, en voor de verkoop van de Series X zal het vast een domper zijn.
  Dat het geen system seller zou zijn ben ik het niet mee eens. De game is in de media wat vergeten, ook omdat Halo 5 al 5 jaar geleden is. Maar de fanbase blijft enorm groot, en Infinite heeft nog steeds potentie groots te worden.
 • Het spijt me te moeten zeggen dat het weeraleens evident blijkt dat de redactie van IG overwegend uit Sony-aanhangers bestaat of in ieder geval weinig in touch staat met de Xbox community. Halo is immers nog steeds immens populair onder Xbox-gamers en ook wel degelijk een system seller.

  Suggesties voor een volgende Q&A:
  - welke richting moet het op met IG?
  - wat kunnen we eraan doen om IG van de afgrond te behoeden?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren