1. Q-n-A: Naar welke game in 2019 kijk je het meeste uit?

Q-n-A: Naar welke game in 2019 kijk je het meeste uit?

Een nieuw jaar betekent weer heel veel game releases. Elke maand kunnen we weer uitkijken naar nieuwe games voor op onze favoriete consoles. Er komen zo veel games om uit te kiezen, dus in deze Q-N-A: Naar welke game in 2019 kijk je het meeste uit?

bert de vries

Dat is een lastige vraag! Ik denk niet dat ik kan kiezen tussen Dying Light 2 en RAGE 2. Ik houd zo van die eerste delen. Ze zijn beide zeker niet perfect (zo is de voice acting in Dying Light soms tenenkrommend slecht en de kleuren van RAGE kloppen soms voor geen meter) maar ze hebben een permanent plekje in mijn hart verdient. En hoe vet zou het zijn dat een deel twee van de eerste overtreft? Oh en The Division 2! En ja, ook Untitled Goose Game en nog een hoop indies. Mag ik anders een top tien maken?

Dying Light 2

wout van aken

Een moeilijke vraag. Ik heb erg genoten van de eerste Ori, dus het vervolg haal ik zeker in huis. Ik kijk echter ook erg uit naar Warcraft III Reforged en het hopelijk dit jaar nog verschijnende Command & Conquer Remastered. Ik ben inmiddels alweer een tijd gestopt met DOTA 2 en Starcraft, en heb wel weer behoefte aan een leuke rts-game. Toch heb ik mijn twijfels of C&C 1 en Red Alert 1 mee kunnen komen met 2019 én hebben we nog niets van de game gezien, dus als ik één game moet kiezen.. dan toch Ori and the Will of the Wisps.

Ori and the Will of the Wisps

geert de wekker

Eindelijk komt Kingdom Hearts 3 uit, een game waar ik zo naar uit kijk. De afloop van de strijd tussen licht en duisternis gaat beginnen. Al sinds 2002 is Kingdom Hearts een vlucht van ultieme fantasie geweest voor mij. Ook al raak je totaal verward met waar het verhaal nu eigenlijk ook alweer over gaat, blijf ik toch altijd genieten dankzij de vele duistere en of komische personages. Nu met de conclusie van deel 3, ga ik eindelijk van begin tot eind genieten van een waanzinnige game waarbij ook nog eens eindelijk mijn favoriete film, Toy Story, in mee mag doen.

Naast Kingdom Hearts 3 ben ik ook heel benieuwd wat de achtste generatie van Pokémon later dit jaar gaat brengen voor de Switch. Pokémon is altijd de reden geweest dat ik mee wilde groeien met de nieuwe Nintendo consoles. Als Pokémon-fan van het eerste uur hoop ik echt dat Nintendo en Game Freak mij omver gaan blazen met een nieuw (klassiek) avontuur als vanouds, in hopelijk één van de mooiste regio's die we gaan zien. Aangezien Tsunekazu Ishihara zelf heeft gezegd dat de game een echt feest wordt voor mij als fanatieke fan, kan ik echt niet wachten om te spelen.

Pokémon

Jacco peek

Ik wil The Last of Us: Part 2 zeggen, maar daarvan is de releasedatum helaas nog niet bekend. Ik wil ook eigenlijk Cyberpunk 2077 zeggen, maar dat kan ik wel helemaal op m'n buik schrijven. Daarom ga ik voor Pokémon, want de aankondiging van een nieuwe Pokémon-game is altijd een magisch moment. Ik ben ontzettend benieuwd waar Game Freak mee komt en wat er behouden blijft van de Let's Go-games en Sun en Moon. Verder kijk ik uit naar The Division 2, Anthem en Devil May Cry 5.

Pokémon: Let's Go

michel musters

Ik weet natuurlijk helemaal niet of Death Stranding en Metroid Prime 4 dit jaar uitkomen... maar ik weet wel dat ik het meeste naar deze games uit kijk. Death Stranding vanwege mijn vertrouwen die ik nog steeds heb ik Kojima's geniale brein en ik niet kan wachten om deze rare wereld te verkennen, en Metroid Prime 4 omdat ik hoop dat de game eindelijk weer een heerlijke verkenningstocht over een desolate planeet kan bieden, net als de eerste Metroid Prime dat deed.

Death Stranding

jules schlicher

Bovenaan mijn lijstje staat een game die gelukkig al vroeg in het jaar uitkomt: Metro: Exodus. Afgelopen zomer heb ik met heel veel plezier het uitstekende originele boek gelezen, waar de eerste game op gebaseerd is, en die game heb ik vervolgens met evenveel plezier gespeeld. Ik zit nu in de vervolgboeken en Metro: Last Light, zodat ik hopelijk op tijd kan beginnen aan de volgende game in deze sfeervolle, innemende gameserie, die door zijn literaire achtergrond kan terugvallen op erg sterk schrijfwerk. Daar houd ik van.

Metro Exodus

thijs barnhard

Ik heb vooral heel erg veel zin in de remake van Resident Evil 2, maar daar hoef ik niet heel lang meer op te wachten. Een andere game die hoog op mijn lijstje staat is Doom Eternal. Als je het mij vraagt is de vorige Doom een van de beste shooters van de afgelopen tien jaar dus reken er maar op dat ik heel erg veel zin heb in dit vervolg.

Doom Eternal

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Voor mij 100% Pokémon gen 8. Ik ben zo benieuwd hoe het eruit gaat zien en welke aspecten ze van lets go overnemen. Ik zou het echt geweldig vinden als het een open wereld zou worden net als BotW waarbij Pokémon in de overworld lopen. BotW had ook een aantal mythische wezens en het zou erg tof zijn als ze dat concept gebruiken voor legendarische Pokémon
 • Fire emblem
  Tales.of vesperia
  Dragon quest 11 S
  En pokemon hangt erg af van wat het wordt. Ik heb generatie 4 en 5 nog aangeraakt, maar nooit uitgespeeld.
 • Ik heb nog nooit Kingdom Hearts gespeeld maar 29 januari is het zover. Er komt een mooie all-in-one package in de store. Ik ben benieuwd en kan niet wachten
 • 1. Ori and the Will of the Wisps
  2. Borderlands 3
  3. Control
  4. The Outer Worlds
  5. Gears of War 5
 • Er zijn 3 games waar ik echt naar uitkijk.

  1. The last of us 2
  2. Ghost of tsushima
  3. Kingdom hearts 3
 • Shenmue 3, eindelijk.
 • Ik kijk vooral uit naar The Outer Worlds omdat dit weer eens wat nieuws is maar ook een beetje fallout achtig lijkt.
  Naast dit kijk ik ook uit naar metro exodus en hoop ik zoals elk jaar toch nog dat the elder scrolls 6 ineens uit zal komen.
 • De nieuwe Pokemon game en Metroid etc. Nooit een Metroid gespeeld maar ben erg benieuwd naar 4.
 • Ik kijk uit naar Metro Exodus, het verloop van Life is Strange 2 en altijd in het eind van het jaar een nieuwe editie van Football Manager. Ik ben zelf heel erg afwachtend geweest de afgelopen jaren qua games. Meestal wacht ik tot dat deze een stuk in prijs zijn verlaagd. Sommige games werken dan ook een stuk beter, omdat er wat patches zijn geweest.
  Far Cry 5, Shadow of the Tomb Raider, Call of Duty WW2 en Wolfenstein 2 staan nog steeds op mijn lijstje om ooit aangeschaft te worden.
 • Black Mesa
  Metro Exodus
  Doom Eternal
 • Tales of verperia remastered! Heb daar echt zo een zin in.

  Verder hoop ik dat animal crossing en dragon quest XI switch versie dit jaar nog uitkomen.
 • Ori will of the wisps
  Doom eternal
  Mk11
  Dmc5
  Gears 5

  Heb het idee dat ik een en ander vergeet nu maar heb me ff gefocussed op games waarvan ik denk dat ze niet naar 2020 schuiven. Tlou2 zie ik zeker niet uitkomen dit jaar helaas want die game oogde te goed voor de huidige hardware (naar mijn idee). Outer Worlds lijkt me ook interessant al denk ik dat die nog opschuift om een of andere reden.
 • In de volgorde hieronder;

  1. Halo Infinite
  2. Resident Evil 2 Remake
  3. Shenmue 3
  4. Luigi's Mansion 3
  5. Doom Eternal
  6. Rage 2
  7. The Last of Us 2
 • 1. Ori and the will of the wisps
  2. Halo Infinite
  3. Dying Light
  4. Pokemon
  5. Luigi´s Mansion 3
 • Anthem, Halo Infinite, Pokémon, Dying Light 2, Tales of vesperia, Doom eternal, Dragon Quest, Metroid, Fire emblem

  Bah mijn arme beurs 😂 mss mijn pot voor de oculus rift maar aan breken 🤣

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren