1. Q-N-A: Van welke next-gen feature verwacht je het meest?

Q-N-A: Van welke next-gen feature verwacht je het meest?

En welke niet?

De next-gen features vliegen ons om de oren: Auto HDR, haptic feedback, quick resume, activities, etc. Maar van welke verwachten we het meest? En welke zijn we over een jaar alweer vergeten?

Martin verschoor

Auto HDR op de Xbox Series X is heel dik en het is heerlijk om bijvoorbeeld nog een keer Viva Pinata op te starten en naar die titel te kijken. Dat gaat je een glimlach op je gezicht toveren, maar heb je natuurlijk wel een scherm voor nodig die dat ondersteunt. Iets waar iedereen van kan gaan genieten zijn de adaptive triggers op de DualSense-controller. Het klinkt misschien als een gimmick, totdat je het voor het eerst probeert...

PS5

lars cornelis

Collega Ron heeft me helemaal enthousiast gemaakt over Auto HDR. Ik ben echt benieuwd hoe dat er in het echt uitziet. Ik trek graag af en toe een klassiekertje uit de kast en wás al heel aangenaam verrast hoe sommige Xbox 360-games met simpelweg een hogere resolutie of framerate al een stukje hedendaagser aanvoelden. Auto HDR is wat dat betreft een logische volgende stap. Erg benieuwd hoe mijn Xbox-exemplaar van RollerCoaster Tycoon (de originele!) er op een Xbox Series X uitziet.

Rollercoaster Tycoon

Michel musters

Dat Auto HDR waar iedereen het nu over heeft - mede dankzij Rons ervaringen inderdaad - is een grote, maar die is al een paar keer genoemd, us ik wil ook een lans breken voor de DualSense-controller. Die adaptive triggers en rumble lijken mij echt super interessant als het juist wordt toegepast - wat in de nieuwe AstroBot-game het geval lijkt te zijn. Het is toch een extra stukje immersie!

Astro's Playroom

jacco peek

Lastig eigenlijk. Ik heb even op de Series X gespeeld, en tot nu toe is Quick Resume wel héél indrukwekkend. Anderzijds weet ik niet hoe vaak ik het zal gebruiken, want normaal gesproken speel ik één game tegelijk. Dat geldt ook een beetje voor de Auto HDR, wat ik waarschijnlijk amper zal gebruiken - de enige backwards compatible game die ik op de Series X ga spelen is The Witcher 3.

Dus dan komt het een beetje neer op de laadtijden, in het speciaal de tijd om een console op te starten. Vaak is de drempel voor mij te hoop om een console op te starten, alles in te laden en dan pas te spelen. Als je dat wegneemt is het opeens heel aantrekkelijk om even een paar minuten te spelen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Quick Resume! Ik speel de laatste tijd niet voor uren en dan is het handig om weer te kunnen doorgaan waar ik geëindigd ben en een kwartiertje verder te spelen. Daarnaast is het ook lekker dat ik een MP game op kan starten en mijn SP game blijft staan waar ik gebleven ben.
 • @CerandoX.nl
  Precies dat!
  (En snellere laadtijden zijn ook fijn wanneer je minder tijd hebt)
 • Ik kijk het meest uit naar Auto HDR, laadtijden en 120FPS.

  Nog 2 nachtjes slapen :)
 • De Dual sense. Grafische pracht en kracht (iets wat beide consoles met gemak geven) is leuk maar voor mij is juist de Dual sense de next gen. Vooralsnog hoor ik daar enkel positieve geluiden over zelfs van mensen die dachten het gimmick zou zijn hoor ik nu dat ze het totaal niet gimmicky vinden en er heel erg door verrast zijn.

  Hoe awesome is het dat je tijdens het spelen echt voelt dat je op zand loopt of door water zwemt, en als je een boog aanspant dat je dsn daadwerkelijk de spanning telkens groter voelt worden of als je een zware deur open duwt/trekt je het gewicht van de deur merkt.
 • @Meta_coola

  Grootste flaw van Sony is dat ze altijd dit soort gimmicks (laat ik ze zo noemen) inbouwen om ze vervolgens nooit te ondersteunen. Verwacht dat het nu niet anders is.

  Ik kijk vooral uit naar de snellere laadtijden. Als ik van een Switch gamingsessie naar PS4 ga word ik altijd stront chagrijnig van de extreem lange loading times. Ben blij dat ze dat eindelijk eens hebben aangepakt.
 • @Ramirez
  Laadtijden zijn echt irritant inderdaad. Destiny 2 is echt een hel. Ik ben zo benieuwd hoe dat op de ps5 wordt nadat de game optimalisatie krijgt.
 • @Ramirez
  Ik dacht al, waar blijft je vergelijking met Nintendo.
  Ik zou wel eens willen zien wat een grafische topgame als tlou2 zou doen op een Switch. Oh nee, wacht dat kan de switch helemaal niet aan.
  En vergeet ook niet dat de ps4 inmiddels 7 jaar oud is qua hardware en de huidige games alleen maar vooruit gaan hé.
  Beetje domme vergelijking weer.
 • @TommieNL
  Of je bent niet meteen getriggered…

  Ik vind het een logische vergelijking. Iemand die afwisselt tussen gamen op een switch of een PlayStation merkt toch logischerwijs op dat de laadtijden erg lang zijn bij de ps4.
 • @Ramirez

  Bwa ik had ergens anders (ik weet begot niet waar) gelezen dat de DualSense en zijn achtervolger ervoor gaat zorgen dat er juist meer games deze features gaan ondersteunen omdat ze nu met twee zijn.

  De Xbox One controller had al leuke rumble features (Forza Horizon 4) die te weinig werden ondersteund bij de andere (third-party) games. Nu de veel populairdere PlayStation op controller-vlak erop vooruit is gegaan, zie ik nog wel een leuke toekomst voor deze twee. Dus voor de Xbox fans een dikke win dat de grote broer hen overtreft.
 • @Don Carpaccio

  Ik hoop dat ze hun features dit keer ondersteunen want ze zijn best interessant. Vind ze ook een stuk logischer dan die stomme touchpad op de ps4.

  Ik ga er iig blank in. Des te leuker is de verrassing wanneer ze het wel goed aanpakken.

  Ik zit alleen nog steeds te wachten op een first party controller waarbij de linker stick op de plaats zit van de d-pad. Het hoeft niet ten koste te gaan van de huidige layout. Breng gewoon 2 type controllers uit. (Dit geldt evengoed voor ninty en micro)
 • @Ramirez ga jij maar een keer animal crossing opstarten en kijk hoe tergend langzaam dat is.
 • @Liquidshake

  1 zwaluw maakt geen zomer.
  Bovendien heeft dat te maken met een auto connect bug.
 • @Ramirez pas geleden nog south park stick of l truth gehaald. Daar zijn de laadschermen nog erger. Tal van voorbeelden terug te vinden.
 • @Liquidshake

  Achja zo zijn er vast ook genoeg games met lange laadtijden op de andere consoles te vinden. Mijn punt gaat over de algemeenheid.

  Feit is gewoon dat je op de Switch sneller een game opstart en kunt spelen dan op de andere consoles. Iets wat Sony en Microsoft goed gaan maken. En terecht.
 • Quick Resume (en de algehele SSD verbetering)! En Auto HDR wil ik zelf eerst even ervaren. "Automatische" beeldverbeteringen zitten vaak foutjes in.

  Qua PS5 wil ik de controller uiteraard proberen, met alle nieuwe functies.
 • Vooral het sneller laden en quick resume en natuurlijk ben ik wel benieuwd naar de controller van de ps5.
 • Backwardscompatibility! Heb nog een aantal titels op de Switch te spelen, maar daarna haal ik toch echt de PS5 om eindelijk de PS4 toppers optimaal te kunnen spelen. Door tijdgebrek geen PS4 gehad, maar heb erg veel zin in FF15, Witcher3 en Horizon Zero Dawn.
 • Lars, wat doe je mee aan? Ik dacht: zou het?! Zou het?!


  Maar nee Rollercoaster is nog niet backwards compatible.
 • @Robskeee FUCK je hebt gelijk. Vandaag is een teleurstellende dag :(
 • @Lars Cornelis ik vrees dat die ook niet komt, dit omdat rct1 ook niet compatible is op de xbox 360. Ik speel hem zelf nog regelmatig op de originele xbox! Enige reden dat ik dat apparaat nog heb haha.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren