1. Q-n-A: Van welke studio wil je een Star Wars-game zien?

Q-n-A: Van welke studio wil je een Star Wars-game zien?

Met de aankondiging dat Electronic Arts een openwereldgame van Star Wars heeft geannuleerd, is de hoop op een nieuwe Star Wars-game wederom verloren gegaan. Spelers zouden als een bounty hunter diverse planeten uit het Star Wars-universum verkennen. We willen nog steeds deze Star Wars-game, maar dan van een andere ontwikkelaar. Dus in deze Q-n-A: Van welke studio wil je een Star Wars-game zien?

wout van aken

Ik ben (zeker na The Last Jedi, dont get me started) een beetje Star Wars moe. Ik heb ook niet zoveel met de games, hoewel ik de eerste Force Unleashed nog best vermakelijk vond. Het zal nooit gebeuren, maar ik ben wel benieuwd wat Blizzard (niet Activision) met de licentie zou doen. Zouden ze in staat zijn binnen de vastliggende lore een game neer te zetten die de sfeer van een Warcraft/Diablo/Starcraft uitademt? Ik zou in ieder geval nieuwsgierig zijn.

eline oosterloo

Nintendo, maar dat ze Star Wars dan wel iets meer die Nintendo-vibe geven. Ik zat zelf te denken aan misschien een vos, een vogel, een haas en een soort kikker. Dat je dan als een team naar verschillende planeten gaat om een soort Darth Vader te verslaan in een X-wing. Het liefst dat hij dan uitkomt voor Nintendo Switch, zonder gyro-controls, maar wel met de mogelijkheid om je controls zelf in te stellen. Dat lijkt me nou écht gaaf

dennis mons

Ik heb hier echt mijn brein over gebroken, maar na wat ik gezien heb van Cyberpunk (en weet van The Witcher), zou het awesome zijn als Studio Projekt Red met de Star wars-licentie aan de slag zou gaan. En een andere optie: Rockstar die een Star Wars-openwereldgame maakt, met een shitload aan planeten die allemaal net zo echt en levendig aanvoelen als Red Dead Redemption 2... wishful thinking, ik weet.

Jules schlicher

BioWare of Obsidian, anyone? De Knights of the Old Republic-games zijn parels van Star Wars-games, met uitstekende verhalen en geweldige actie. Dergelijke rpg’s in het Star Wars-universum zijn meer dan welkom. En anders zie ik een licentie graag naar XDev en EPOS gaan, zodat die een podrace-game kunnen maken die net zo knotsgek en rap is als hun recente Wipeout-verzamelaar. Die podrace-game uit 1999 was een heerlijk racespel, en een modernere variant lijkt me helemaal geweldig.

Knights of the Old Republic

lars cornelis

Naughty Dog. Met Star Wars kun je alle kanten op. Het universum leent zich voor open werelden, rpg's, grootschalige oorlog, racegames en natuurlijk games waarin je lekker met lightsabers kan zwaaien. Heel vet allemaal, maar allemaal al eens gedaan - zij het met meer of minder succes. Een sterk verhalend singleplayeravontuur mis ik echter nog. Een Star Wars-game van Naughty Dog zou de Rogue One onder de Star Wars-games kunnen worden. Maar dat is hardop dromen natuurlijk. Verder mag Criterion zolang als EA de Star Wars-licentie heeft best wel een volledige X-Wing game voor vr maken. Die missie voor Battlefront smaakte naar veel meer. Als je me wil teasen moet je me ook pleasen...

Star Wars

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Insomniac Games.

  Spider-Man vervangen door een Bounty Hunter in een Ratchet and Clank universum vervangen door ie van Star Wars in een door oorlog verscheurde wereld zoals we die kennen uit Resistance.
 • Zoals Jules al zegt Obsidian, of anders Rocksteady. Die hebben laten zien dat ze een grote franchise met respect kunnen behandelen en het gevoel ervan in een game kunnen stoppen.

  Maar zelf heb ik niks met Star Wars, dus laat die studio's maar lekker wat anders maken.
 • Als Bioware zich ooit weet los te trekken van EA, dan kunnen ze de potentie hebben om weer een goede Star Wars game te maken. Obsidian heeft ook de potentie om wederom een goede Star Wars game te maken. Overigens mag Ubisoft van mij ook wel een Star Wars game maken, met de AC franchise hebben ze keer op keer bewezen dat ze grote, sfeervolle en levendige werelden en universums kunnen maken
 • Sowieso BioWare of Obsidian, de KOTOR games waren inderdaad indrukwekkend! Ik speel ze jaarlijks nog telkens opnieuw! Maar een andere studio die ook een goede RPG kan maken vind ik ook best, zolang het maar geen Bethesda is.

  Naughty Dog lijkt me ook enorm sick, maar de vraag is of dat wel gaat gebeuren. Ik denk dat EA alleen maar van haar eigen studio's gebruik gaat maken.
 • Ik zou graag zien dat Bungie een star wars game maken. Hoe tof zou het zijn als je een destiny game krijgt in het starwars universe. Dan kan je mooi een class kiezen waarbij bepaalde skills beter zijn dan bij anderen (dus de manier hoe de force gebruikt kan worden) en de supers kunnen daar ook op aangepast worden. Maak het dan 3-person (anders wordt het zo raar met lightsabers) en zorg ervoor dat je een soort raids hebt. Dan heb je een mooie game te pakken in mijn ogen.
 • Gewoon in de kast met deze franchise zowel de games als de films…
 • @masters007 Geen fan van de franchise of geen fan van de nieuwe films etc.? In het laatste kan ik mezelf ook vinden, ik was echt zwaar teleurgesteld in Episode VIII, dat was werkelijk één van de slechtste films die ik in mijn leven heb gezien.

  Ik begin een beetje de tijden van de prequels te missen en al de games en EU dingen die toen uitkwamen.
 • Game freak. Gotta catch em all, those jedi
 • @robertflappie
  "Order 66; the game"

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren