1. Q-n-A: Van welke 'vergeten' parel wil jij nog een nieuw deel?

Q-n-A: Van welke 'vergeten' parel wil jij nog een nieuw deel?

Shenmue 3 opent deuren

Maar liefst achttien jaar na het verschijnen van Shenmue 2 is afgelopen ween ein-de-lijk het laatste deel van de trilogie uitgekomen. Maar dat betekent ook dat er in theorie van veel (al dan niet vergeten) pareltjes misschien ooit nog wel een nieuwe deel komt. Van welke game(reeks) zou jij staan te springen als er een nieuw deel van zou komen?

Michel Musters

Mijn lijst van topfranchises die ik terug wil zien is eindeloos lang. Banjo-Kazooie, Pikmin, Eternal Darkness... maar ik hoop al jaren op een specifieke titel die maar niet lijkt te komen. Elke Direct zit ik er weer op te wachten en telkens word ik teleurgesteld. Een nieuwe Wave Race. Misschien wel mijn favoriete raceserie ooit, vooral dankzij het enorm realistische gevoel van scheuren over de golven. Laat er alsjeblieft een nieuw deel voor de Switch in de maak zijn!

Dennis Mons

Een van de games waar ik het meest van heb genoten op mijn Dreamcast is Crazy Taxi. Ik mis dat soort whacky open wereld-'racers' enorm. Van de stijl van Crazy Taxi werd ik zo enorm vrolijk. Volgens mij zou die game op deze of volgende consoles echt prima passen en laten we ook even voorop stellen dat de soundtrack van die game echt briljant was. Zeker als je een beetje van skatepunk houdt: Offspring, Bad Religion, Pivit, Total Chaos... oh hell yeah! Sterker nog; check de soundtrack hieronder!

Wesley Akkermans

Twee franchises waar ik al langer een nieuwe iteratie van wil zien: Advance Wars (of welke console Wars dan ook) en F-Zero. Gelukkig hebben nog niet zo heel lang geleden Wargroove gekregen en de fysieke versie daarvan staat te pronken in mijn Switch-collectie. Na Fire Emblem op de Switch ben ik benieuwd naar wat Intelligent Systems met de oude oorlogserie kan doen. Ondertussen verlang ik ook nog steeds na een nieuwe F-Zero. Miyamoto heeft in een interview gezegd dat hij pas nieuwe delen in series maakt wanneer er nieuwe mechanics aan toegevoegd kunnen worden die passen en hij snapt niet dat we eigenlijk gewoon een F-Zero op de Switch willen hebben -- ook al is het de oude, vertrouwde F-Zero zonder nieuwe toevoegingen. Nou, hier is een tip, wat dacht je van een online modus? Of customization voor de wagens? De vernieuwing ligt op straat voor de serie, dus kom maar op. #duurtlang

Advance Wars

Bert de Vries

Ik twijfel tussen twee franchises: Deus Ex en Dead Space. Dead Space (en maker Visceral Games) is vakkundig de nek om gedraaid en dat is eeuwig zonde. De eerste twee delen (als je de verschrikkelijke dlc troep/microtransacties uit deel twee even wegdenkt) zijn ontzettend tof. Heel graag zou ik een een nieuw deel zien dat een goede balans weet te vinden tussen de horror uit deel één en de spannende actie van deel twee. Maar misschien zie ik nog wel liever een goede nieuwe Deus Ex. De eerste was en is absoluut briljant, (deel twee, daar hebben we het niet over) deel drie was een dijk van een game en na recentelijk Mankind Devided te hebben gespeeld wil ik weten hoe het verhaal van Adam Jensen afloopt. Er zit een joekel van een cliffhanger in die laatste game en er lijkt niet snel een nieuw deel te komen. Zonde! Want zonder de microtransactie uit deel 4 is het een puike game en had deze waarschijnlijk veel beter verkocht! Zie ik daar nu stiekem een patroon?

Dead Space

Martin Verschoor

Het wordt de hoogste tijd dat iemand zich gaat hard maken op een deel drie in de Little Big Adventure-serie. Dat gekke mannetje in het blauwe pak heeft mijn hart gestolen in de jaren '90 en hobbelt daar nog steeds mee rond. Dus kom maar door, want ik ben wel klaar voor een groot nieuw avontuur met Twinsen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Half Life 3 natuurlijk! En een remake van Phantasmagoria!!!
 • Ring of red

  Beste game die niemand kent
 • Lost Vikings en een goede Hidden and Dangerous.
 • Patapon. Was echt een briljante game op de PSP en een reboot op console zou echt niet misstaan voor die franchise.
 • @That Mr Awesome oh helllll yeah!
 • Oh man ik ben het zo eens met Martin Verschoor. LBA 1 en 2 waren awesome.

  Overigens mag de prins van Perzië ook wel weer eens een nieuw avontuur beleven.
 • Dungeon Keeper graag!
 • Ik vond Killzone 2 & 3 echt geweldig dus daar zie ik graag een deel van. Advance Wars en F-Zero zou ook vet zijn.
 • Een nieuwe Star Tropics of Unirally zou ik wel graag willen zien.
 • Team Buddies.

  Gex Gekko

  Tombi/Tombah
 • Pikmin.
  Daar zit ik echt op te wachten. Ik had geen wii U dus heb pikmin 3 ook niet gespeeld.
 • The order 1886 had z'n problemen maar nog veel meer potentieel en een geweldige setting, daar zou ik nog wel een deel van willen.
  Een nieuwe Dead Space en LBA zie ik ook zeker wel zitten.
 • Black vond ik een toffe game en het einde was open.
 • Okami en Baten Kaitos. Staan in mijn top 5 beste games ooit
 • Ik hoop al heel lang op een vervolg op of remake van Toonstruck. Wat een geweldige adventure game is dat toch!

  Verder zou ik graag vervolgen zien op the Darkness II en the order: 1886.
 • Jak and Daxter, Sly Cooper, Resistance, ModNation Racers en een 3D Rayman.
  Een hoop filmgames waarbij de licentie en de hype spijtig genoeg verlopen zijn.

  Gelukkig dat Flight Simulator en Age of Empires de reboots krijgen die ze verdienen!
  Planet Coaster en Planet Zoo zijn ook twee wensen die in vervulling zijn gekomen.
 • Toen ik de titel las, dacht ik direct aan Little Big Adventure. Tof om deze vergeten parel in deze lijst te zien. Wat een tof spel was dat, ik zat nog op de basisschool en had samen met mijn vader een walkthrough uitgeprint voor een paar moeilijke stukken. Misschien eens uitzoeken of LBA 2 ergens op Steam te krijgen is.
 • Skate 4 aub.
 • Rayman of spyro.
 • ja ik ook dead space! En Bully

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren