1. Q-n-A: Waarom staat GTA V nog overal in de Top 10 bestverkochte games?

Q-n-A: Waarom staat GTA V nog overal in de Top 10 bestverkochte games?

Die game is niet aan te slepen

GTA V staat nog steeds bijna overal in de top 10 van best verkochte games 2019. Maar hoe komt dat?

Ron Vorstermans

GTA is een sterke mainstreamnaam die jong en oud kent. De game is goed beschikbaar op zowel jonge als oude platformen en GTA Online wordt op alle platformen nog steeds continu geüpdatet door Rockstar. Bovendien heeft de game een levendige community op sites als YouTube en Twitch, waardoor zo'n oude game nog steeds nieuwe kinderen/jongvolwassenen kan bereiken.

gta online

Dennis Mons

Ik denk dat het voornamelijk komt door het feit dat deze game ook steevast in de top tien staat van PlayStation 4 of Xbox One-games die je moét hebben. Het is gewoon een ijzersterke titel met een enorme mainstream-aantrekkingskracht. Daar komt ook nog eens bij dat de game door GTA Online terug blijft komen in het nieuws. Daardoor blijft 'ie constant top of mind bij mensen. En laten we eerlijk zijn: Rockstar weet precies welke snaar ze moeten raken om mensen naar de game te lokken, zelf door Role Playing/mods toe te laten in de pc-versie. Petje af voor ze wat dat betreft.

gta online

Michel Musters

Natuurlijk, GTA Online helpt enorm. Maar ik denk ook dat wanneer je een Xbox One of PS4 aanschaft (en dat doen nog steeds genoeg mensen), je een paar instant classics erbij wil kopen. Dan is GTA5 gewoon een inkoppertje. Het is zo’n evergreen die eigenlijk bijna iedereen wel in zijn collectie wil hebben.

GTA V

Jacco Peek

Mensen schaffen GTA 5 zonder na te denken aan bij een nieuwe console, omdat het nu eenmaal zo’n sterk merk is. Ze weten exact wat ze kunnen verwachten van de game, namelijk: ongekende vrijheid om te klooien, de optie om alles en iedereen kapot te schieten en tegenwoordig een hele online wereld om met vrienden in te hangen. Rockstar beantwoordt al jaren de vraag: wat als je een stad instapt en alle regels aan je laars lapt? Ook voor een jongere doelgroep overigens, want zo’n gewelddadige game voor volwassenen is razend interessant. Verder is GTA 5 al beschikbaar sinds 2013 en kopen mensen de game meerdere keren voor verschillende platformen. Zo kocht ik zelf de game driemaal en koop ik een eventuele Switch-versie blind.

gta

Er komt (natuurlijk) ooit wel een GTA VI. Lees hier alle geruchten over die game.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Ik heb hem nog niet gespeeld 😅

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren