1. Q-N-A: Wat is de staat van vr in 2020?

Q-N-A: Wat is de staat van vr in 2020?

Is het nog de toekomst?

Aan het begin van de vr-hype - denk aan de lancering van de Oculus Quest, HTC Vive en iets later de PSVR - waren we behoorlijk enthousiast over het nieuwe medium. Maar wat is de staat van virtual reality in 2020? Hebben we een vr-headset in huis gehaald, of overtuigen de games nog niet?

Jacco peek

Als ik een game in vr speel, dan ben ik meestal onder indruk. Ik zie wat de mogelijkheden van het medium zijn en veel games hebben me bijna overgehaald om een headset aan te schaffen. Ik heb heel lang getwijfeld over de PSVR, maar m'n kamer is gewoon niet ingericht op al die draden. Dan is er nog de Quest (2), een prachtig apparaat dat ook nog eens draadloos is.

Maar mis ik dan niet dat handvol goede Vive- en Oculus-games? Die vraag weerhoudt mij ervan om een platform te kiezen. Ik wil Astro Bot, Half-Life Alyx en Echo Arena spelen, maar die zijn allemaal verkrijgbaar op verschillende platformen. Totdat er meer goede games zijn op elk platform wacht ik dus nog even af.

Half-Life: Alyx

lars cornelis

Ik weet het niet zo met vr. Ik heb zelf een PlayStation VR al sinds 'ie uitkwam in huis en er zijn zeker een paar games geweest waar ik écht van onder de indruk ben (Rez Infinite, Tetris Effect, Astro Bot), maar ik vind vr vooral een gedoe. Die headset steeds aansluiten, andere controllers gebruiken, bedrade koptelefoon erbij, en daarna ook alles weer opbergen natuurlijk is gewoon niet zo relaxt als controllertje pakken en gaan. Daarnaast vind ik het vaak vervelend dat ik zo afgesloten ben met vr. Even iets tegen je partner zeggen, naar de kat zwaaien, je telefoon checken of een slokje drinken pakken is ineens lastig. Ik begrijp dat het allemaal ontzettend verwend klinkt, maar uiteindelijk chill ik liever gewoon op m'n bank met een controller.

Astro Bot

Martin verschoor

Die Oculus Quest 2 ligt en op dat Facebook account-gedoe na, is het echt een fantastisch apparaat die ik iedereen kan aanraden. Half-Life Alyx is een hele dikke VR-ervaring en Beat Saber blijft tof. VR maakt stappen, maar is nu nog niet voor iedereen. Over een paar jaar, als je niet meer zo’n gigantische bril op je pan hoeft te zetten en er minder kabels nodig zijn om ‘m aan je PlayStation te koppelen...dan gaat het echt los, als er meer dan twee leuke games zijn dan in ieder geval.

Beat Saber

Cody van den bogert

Ik ben allergisch voor VR, maar ben zeker niet blind voor de mogelijkheden. Half Life Alyx biedt bijvoorbeeld een spelbeleving als nooit te voren. Het probleem zit 'm in dat brilletje en het feit dat je compleet afgesloten bent van realiteit. Dat vind ik zelf een beetje scary ofzo. Wellicht is er in de toekomst een tussenweg voor mensen zoals ik. Begrijp me niet verkeerd, VR op z'n tijd vind ik echt wel leuk, maar het is 't gewoon nog net niet.

half life alyx

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Nog intensere porno ervaringen gok ik
  • Heb er laatst eventjes aan gedacht ivm met Resident Evil 7, maar vond de prijs wel erg hoog voor het geringe aantal games dat je ermee kan spelen.
  • Ervaringen met de oculus quest 1 waren heerlijk
    Maar na laatst hl alyx op een index te hebben gespeeld weet ik zeker dat dit de toekomst is!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren