1. Q-n-A: Wat is het mooiste gamehoesje?

Q-n-A: Wat is het mooiste gamehoesje?

Wat is de reden geweest waarom je tóch die ene game hebt gekocht? Wanneer je de winkel binnenloopt en je pakt een game op en leest de achterkant van het hoesje over de game. Je interesse in de game is gewekt en je bekijkt daarna de voorkant nog een keer en dan denk je bij jezelf: 'Ja, deze game ga ik kopen.' Hoe komt dat, door het gamehoesje. Dus in deze Q-n-A: Wat is het mooiste gamehoesje?

Michel musters

Ik heb een enorm zwak voor de prachtige hoezen die Nintendo tegenwoordig maakt. Ik rouw nog steeds om het feit dat handleidingen verleden tijd zijn, maar de kleurrijke doosjes zorgen er voor dat ik toch elke keer weer Nintendo-games fysiek koop. Ik kan hier nu talloze hoesjes van Switch- en ook Wii U-games plaatsen, maar een van de mooiste is wat mij betreft het doosje van Pikmin 3. Ik bedoel, kíjk nou gewoon hoe mooi die is. Wauw!

Pikmin 3

Bert de vries

No Man's Sky. Dit hoesje had meer mysterie, dan de gehele game had bij launch.

No Mans Sky

wout van aken

Honorable Mentions voor de boxarts van Halo 3 en 4 (hoewel ik de games zelf niet speel) maar ook ik ga voor een boxart van Nintendo. Het Gamecube doosje deed mij nooit zoveel. Hij viel op omdat die goud was, maar daar was dan ook zo'n beetje alles mee gezegd. De Wii U remake laat Windwaker in volle glorie zien. De heerlijke graphics, de memorabele personages, en op de achtergrond Ganondorf die het nodige contrast toevoegt. Ik krijg meteen zin om de game weer te spelen!

Zelda

eline oosterloo

Het allermooiste game-hoesje moet van Fable zijn. Toen ik 12 was en Zelda Ocarina of Time en Majora's Mask gespeeld had, keek ik naar deze poster en wist ik één ding zeker: deze móest ik spelen! Ik had er een poster van op mijn kamer en ik had een Xbox, maar ik mocht hem niet spelen van mijn ouders. Toen ik eindelijk oud genoeg was met veel liefde gespeeld. Na al die jaren vol waardering naar de poster te hebben gestaard was ik niet teleurgesteld.

Fable

Marcel vroegrijk

Castlevania: Dawn of Sorrow. No further comment.

Castlevania

Lars cornelis

Twee games scoren bij mij hoog. Allereerst Metal Gear Solid 3. Die art van Yoji Shinkawa heeft iets bijzonders. Ja, het is gewoon weer een hoofdpersonage met een pistool in zijn handen, maar die stijl is ontzettend onderscheidend. Zo'n cover zie je bij geen enkele andere game. Nou ja, tot Shinkawa de cover van Left Alive maakte tenminste... Daarnaast ben ik flink gecharmeerd van RollerCoaster Tycoon. Het is lelijk, het is schreeuwerig, het is zuurstokroze. Alsof het gemaakt is met Wordart. Hoe kan je daar niet van houden?

RollerCoaster Tycoon

dennis mons

Ik heb wel een behoorlijk aantal covers die ik echt weergaloos mooi vindt. Zo is de kunst op de hoes van Ico prachtig simplistisch en springt de Japanse stijl van die van Okami meteen in het oog. Ook is de vrolijke stijl van Little Big Planety en Loco Roco perfect uitgevoerd; je weet eigenlijk precies wat voor game je koopt, of in ieder geval; dat het joligheid alom is. En dat moet een goede cover ook doen. Mijn lievelingscover is dan ook die van de eerste Doom. De heerlijk 80's stijl art van Don Ivan Punchatz is echt te gek, en de manier hoe die marinier die demonen terugknalt naar de hel: lekker heavy metal!

Thijs Barnhard

Tokyo Jungle. Geen enkele andere box art weet het punt van een game zo goed over te brengen als deze. Zelf als ik niet zo weten waar dit hele spel over zou gaan zou ik het meteen kopen als ik dit schattige hondje zag. Wow.

Tokyo Jungle

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik vond dat Resistance: Fall of Man voor de PS3 altijd een hele zieke cover had! Die buitenaardse schedel met een legerhelm op en op de achtergrond een slagveld en een donkere omgeving. Echt heel vet en een underrated game ook!
 • @Nova-6
  Nu je het zegt ja, wat een tof hoesje was dat. Mijn broer heeft dat nog veel gespeeld.
 • ICO

  PS2 hoesje
 • Banjo Kazooie, prachtig
 • Megaman 2 voor de NES (EU versie) zo gigantisch afwijkend I love it
 • Inderdaad The Wind Waker HD, of Banjo-Kazooie!
 • Ik vind dat de meeste covers van The Legend of Zelda eruit springen. Phantom Hourglass vind ik persoonlijk de mooiste.

  God of War (ps4), Ratchet and Clank: A Crack in Time (PS3), SPORE (MAC/PC), Ni No Kuni II (PS4), Minecraft (Switch/XBOX One), Star Wars Battlefront (PS4, XBOX One), Rayman Legends, Mario Kart 8 (Switch), Sunset Overdrive (XBOX One), RollerCoaster Tycoon 2 en 3, Ori and the Blind Forest (PC, Xbox One) …

  Bij een aantal LEGO games vind ik het wel leuk dat ze de filmcover letterlijk hebben overgenomen. LEGO Star Wars The Force Awakens als beste voorbeeld.

  Soms vind ik de binnenkant van het doosje mooier dan de (droge, saaie) cover. Sykrim op de Switch heeft bijvoorbeeld een mooie afbeelding die evengoed als cover kon gebruikt worden.
 • Fire Emblem : Path of Radiance
 • Advance wars deel 1
  Echt op het doosje gekocht.
 • @Oggiedeluxe Dat waren nog eens tijden! Dat je knetter veel geld neertelde voor iets, gebaseerd op de een stukje karton

  Heb ik destijds met een dikke doos van Baldur's Gate gedaan. Nooit spijt van gehad, heeft me veel Engelse woorden geleerd
 • @Bert de Vries
  Inderdaad, ook vaak gedaan en zo ook met genres in aanraking gekomen waar ik anders nooit aan zou denken.
 • Lotr conquest, wat een misleidende boxart was dat. Dikke kutgame

  Bioshock die metalen versie vond ik tof, Twilight Princes, the Last Guardian en Shadow of the Colossus.
 • @benjaminben

  Haha ja! Lotr Conquest had een geweldige cover. Maar wat een teleurstelling! Ik heb het wel eventjes gespeeld totdat EA de onlinedienst vaarwel zei.
 • Poeh… Ik vind deze heel moeilijk, maar ik denk dat ik voor Super Mario Bros. 3 ga.

  Gewoon een gele hoes met Mario erop en een super mooi gekleurd boekje binnenin.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren