1. Q-N-A: Wat is je droom-licentiegame?

Q-N-A: Wat is je droom-licentiegame?

De licentegame is helemaal terug

Licentiegames lijken weer helemaal heet te zijn, met 007 van IO Interactive, Indiana Jones van Machine Games, Harry Potter van Avalanche en Star Wars met meerdere studio’s. Welke combi van ontwikkelaar en licentie zou je graag zien (mag ook een van bovenstaande franchises zijn)?

Lars cornelis

De uitdaging met zo'n licentiegame is dat je een andere partij moet vinden die erin slaagt een eigen verhaal te vertellen binnen het universum. Dat universum moet dus ook groot of interessant genoeg zijn. Op de klassieke film-games van vroeger, die heel dicht bij het bronmateriaal blijven, zit immers niemand meer te wachten. Twin Peaks lijkt me een interessant universum om in een game te gieten. Die cultserie is niet voor niets de inspiratie geweest voor zoveel andere series, films en games. In die bizarre wereld van David Lynch en Mark Frost móet meer gebeurd zijn dan alleen de verdwijning van Laura Palmer.

De ideale kandidaat om met deze licentie aan de haal te gaan? Remedy natuurlijk. Alan Wake en Control bewijzen dat zij met hun visie verdraaid dicht bij David Lynch komen. Of toch Kojima Productions? Pakketbezorger spelen in Twin Peaks... ja, misschien is dat wel wat. Ik heb geen idee waar dat ons naartoe zal leiden, maar ik heb het gevoel dat het een prachtige en vreemde plek zal zijn.

Control

martin verschoor

The Goonies! Als iets met vol in het jeugdsentiment kan raken dan is het The Goonies. Een Uncharted-achtige co-op avonturen game dat je met die kids terwijl je achterna wordt gezeten door een stel baddies een schat zoekt. Elk kind met z’n eigen vaardigheden...ja, zin in. En als we dan toch lekker bezig zijn, gooi dan meteen Willow in de mix, die game schrijft zichzelf ook.

michel musters

Ik vind de tijd rijp voor een nieuwe poging om een goede Jurassic Park-game te maken! Zowel op de SNES als pc heb ik een aantal toffe Jurassic Park-games gespeeld, maar hoe vet zou het zijn om met moderne technologie een nieuwe game met die licentie te kunnen spelen? Ik zou het eigenlijk Crytek wel eens willen zien proberen - een schitterende first-person shooter waarbij je het vernietigde park uit de Jurassic World-films verkent, terwijl overal dino's loslopen. Een beetje zoals Trespasser - ook een Jurassic Park-game - dus, maar dan met moderne graphics en een hopelijk betere besturing!

Jurassic World: Evolution

jacco peek

Zoveel ontwikkelaars, zoveel mogelijkheden! Een Avatar-game van Nintendo, een Lord of the Rings-titel van CD Projekt Red, een Star Wars-rts van Creative Assembly, een Ninja Turtles-platformer van Matt Makes Games, een visual novel in het Marvel- of DC-universum van Spike Chunsoft: er zijn zoveel prachtige combinaties! Hopelijk slaan de aankomende licentiegames een beetje aan en durven licentiehouders meer uit te proberen.

cody van den bogert

Avatar natuurlijk! En waag het niet om nu die blauwe mannetjes aan te halen. Ik wil een openwereld Avatar-game met Aang of Kyoshi in de hoofdrol, gemaakt door Guerrilla Games. Of Insomniac, dat mag ook. Ik moet nu echt stoppen met schrijven, want het water loopt me nu alweer uit de mond. Dit bericht wordt mede mogelijk gemaakt door Jacco Peek, mede Avatar-lover. Verder wacht ik al jaren op een fatsoenlijke Superman game, maak die ook even aub.

Avatar

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Een goede Fifth Element game lijkt me leuk. Een Flash Gorden action adventure zou leuk zijn en een Barbarella point en click adventure.
 • Je had toen die Van Helsing film, super slecht Hollywood script en dito acteerwerk en scènes. Maar daar had ik graag een game van gezien ; dus als Van Helsing naar verschillende delen van de wereld gestuurd worden met wat vage informatie, om vervolgens zelf op onderzoek uit te gaan waar je mee te maken hebt , weerwolven, vampieren etc om deze vervolgens uit te roeien.
 • Als groot One piece fanboy krijg ik de neiging deze serie te noemen, maar ik denk dat geen enkele studio hier iets moois van weet te maken.
  Verder komt menig Disney serie in aanmerking bij mij; Talespin, Darkwing Duck, Rescue Rangers. Kan Platinumgames vast wel wat mee.
 • Rocksteady en Batman Beyond.
 • Ik kan zelf zo snel niet iets bedenken, maar Turtles klinkt wel goed. Ik heb vroeger vaak een Turtles game op de nes gespeeld en daar heb ik nog goede herinneringen aan.
 • Een open-world Lord-of-the-Rings-game gebaseerd op de Peter Jackson trilogie. Geen slap aftreksel zoals Shadow of Mordor/War, maar een game met een diepgaand verhaal dat zich afspeelt tijdens de films. Op bekende en minder bekende/nieuwe plekken.

  Een Pirates-of-the-Caribbean-game zoals Assassin's Creed Black Flag.

  En zoals Martin zie ik een Goonies game ook wel zitten. E.T. mag ook.
 • Game of Thrones open world please. Waren ooit al geruchten over, hoop nog steeds dat ze waar zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren