1. Q-N-A: Wat is je favoriete eindbaasgevecht?

Q-N-A: Wat is je favoriete eindbaasgevecht?

Eindbazen kunnen een game maken of breken. De meeste kunnen we ons niet meer herinneren, maar een aantal was zo memorabel dat we er tot op de dag van vandaag nog aan terugdenken. Wat zijn onze favoriete eindbaasgevechten?

Arran Winmai

Monster Hunter World is basically een verzameling bossfights en het is daarom niet gek dat mijn favoriete boss daarin zit. Voor mij is het Odogaron. Niet omdat hij zo moeilijk is (verre van) maar omdat hij er zo vet uitziet en omdat hij zo verdomd agressief is. Ondanks dat hij een stuk kleiner is dan de meeste monsters in de game is hij de baas van zijn gebied en dat is te zien als hij in gevecht gaat met Radobaan of Legiana.

Marcel Vroegrijk

Dat moet toch wel Father Gascoigne zijn uit Bloodborne. Ik kan erg genieten van gigantische gedrochten als bazen, maar stiekem vind ik het ‘t leukst om op gelijke voet te kunnen vechten. Het is een van de eerste baasgevechten, maar het had net zo goed de laatste geweest kunnen zijn. Ik geniet van ieder aspect. Zijn gemompel zodra hij je aanwezigheid opmerkt, de bloederige grijns wanneer hij over zijn schouder kijkt, de pure agressie die zijn vechtstijl kenmerkt. En dan nog de droevige questline die eraan voorafgaat dan wel op volgt. ‘Ooh, what’s that smell? The sweet blood, ooh, it sings to me!’

MArtin Verschoor

De battle tegen de T-Rex in The Lost Valley van Tomb Raider heeft het meeste indruk op me gemaakt en toen ik deze vraag zag, moest ik er meteen weer aan denken. Ik zie mezelf nog zitten op m'n slaapkamer achter de pc, toen dit stampbeest voor het eerst het scherm in kwam stampen, schrok ik mezelf compleet de moeder. Daarna ben ik nog talloze keren teruggekeerd naar deze grote kip, soms met wat wapencheats, maar het bleef tof.

Thijs Barnhard

Mijn favoriete eindbaas is Quadraxis uit Metroid Prime 2: Echoes. Deze gigantische robot staat op je te wachten nadat je alle sleutels hebt gevonden in het Sanctuary Fortress en geheel in de stijl van dit gebied is deze baas een soort vierpotige cyber-spin. Om hem te verslaan moet Samus eerst zijn knieschijven eraf schieten zodat hij zijn hoofd loskoppelt. Vervolgens moet je zijn benen gebruiken om jezelf als morphball in zijn hersenpan te lanceren om daar twee goedgeplaatste bommen te planten. Ohja, tijdens het hele gevecht wordt je langzaamaan vergiftigd door een dodelijke lucht in dit gebied.

Jules SChlicher

Hier heb ik even over moeten nadenken, want doorgaans blijven eindbazen me niet echt bij. Ik zou graag een gevecht uit Fable noemen, maar die zijn zo eenvoudig dat ze niet meer spannend zijn. Mijn favoriet is dan Imlerith uit The Witcher 3: Wild Hunt. Die ga je net te grazen nemen wanneer de overmacht van The Wild Hunt nog onbreekbaar lijkt, en de enorme elf straalt onverzetbare kracht uit. Dat je 'm dan aankan en op een vrij gruwelijke wijze met hem afrekent betekent veel voor het verhaal en de ontwikkeling van Geralt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

 • Goeie vraag, lastig om er een te kiezen. Nameless King, maar ook Soul of Cinder, was een episch gevecht in Dark Souls 3. Maar ook Mr Freeze in Arkham Knight staat me nog heel goed bij. En in coöp een paar heerlijke en hilarische bossfights gedaan in Borderlands 2. De raid bosses, maar ook Jackenstein vond ik cool.

  Uiteindelijk zou ik denk ik gaan voor Mr Freeze. Hij zorgde ervoor dat je jezelf écht Batman voelde.
 • Psycho mantis, man wat een creatief bedacht baas toendertijd
 • @HanTheMan alleen is dat geen eindbaas, maar idd wel één van de meesterlijke boss battles ooit
 • Hmmm inderdaad een goede maar lastig te beantwoorden vraag, omdat ik aardig wat favoriete Boss battles heb ( en omdat mijn antwoord zeer waarschijnlijk weer mensen hondsdol gaat maken ). Maar dan moet ik toch echt gaan voor ultima weapon en omega weapon van Final Fantasy VIII ( je weet wel de beste game ooit gemaakt imho ) zo intens moeilijk dat je gewoon begint te zweten, en Nightmare inducing ( toen ik ze 18 jaar geleden voor het eerst tegenkwam heb ik er letterlijk een week nachtmerries van gehad, in elke droom doken ze op en gaven ze mij een ass whooping van heb ik jou daar)

  Honorable mentions zijn de boss battle tegen Crawford Starrick in Assassin's Creed Syndicate ( niet qua moeilijkheid of originaliteit maar dit gevecht zit wel echt heel goed in elkaar gestoken ondanks het een Quick time event is, plus Starrick is een van de meeste awesome antagonisten uit de Assassin’s Creed reeks) en de meeste boss battles in de God of War franchise met de Stranger battle in God of War 4 als één van de meest memorable gevechten ( ik wil een Dragon Ball game met deze type boss fights).
 • @Meta_coola
  "en omdat mijn antwoord zeer waarschijnlijk weer mensen hondsdol gaat maken", " je weet wel de beste game ooit gemaakt imho"

  Ik zou dit soort dingen voortaan weglaten, het komt heel narcistisch over. Het lijkt wel alsof jij enorm geniet van alle (negatieve) aandacht.
 • Yaldaboath van Persona 5, by far.
 • Bowser in Super mario World wat een teringlijertje was dat toen ik 8 was. Ben inmiddels 36 en had erg veel moeite met die boss van Wolfenstein the new order
 • Zelf vind ik het einde van Gears 1 met RAAM nog een van mijn favorieten. Ik weet nog wel dat ik het met 3 maten speelde, (om de beurt de controller) en de vreugde die loskwam toen we het hem verslagen hadden staat mij de dag van vandaag nog bij! Goede tijden
 • The nameless king from Dark souls3?
  Orphan of kos in Bloodborne?
  Sephiroth in Final fantasy7?
  Yaldaboath in Persona 5?
  Bowser in Paper Mario?
  Zeus in God of War 3?

  Ik vind het een vraag die echt moeilijk is te beantwoorden.

  Toch ga ik voor de boss waar ik het langst over heb gedaan als kind.
  Van een game die mij nu nog steeds kippenvel kan geven.

  Mijn favoriete boss is natuurlijk Ganondorf van Zelda: Ocarina of Time!!
 • Restance 2 Leviathan boss
 • Ocarina of Time, de hele reeks van Ganondorf tot Ganon.
 • Een paar dagen geleden net Imlerith verslagen. Best pittig. Verder Ganondorf in Ocarine of Time memorabel en de eerste maal een Thunderjaw in Horizon neerhalen vond ik ook erg veel voldoening geven.
 • Steeds of Rage 2 enelaatste baas voor mr.x. Ik vond hem echt hele vette vechtmoves hebben en leuk om te verslaan
 • Baldor in god of war was erg tof gedaan.
  En van de witcher 3 de eindbaas van blood and wine als je die vampieren op elkaar staan in te hakken
 • Lastige vraag. Ik kan me denk ik wel aansluiten bij Quadraxis. Die is me ook nog altijd bijgebleven.
 • Ik ga denk ik voor Liquid Ocelot in MGS4 hand to hand combat

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren