1. Q-n-A: Wat is je favoriete Marvel-personage?

Q-n-A: Wat is je favoriete Marvel-personage?

Van Spidey tot Master Chief

Avengers: Infinity War is net uit en verbreekt alle records die je maar kunt bedenken. En Deadpool 2 staat ook nog eens voor de deur, los van de Spider-Man-game die óók nog eens dit jaar uitkomt. Gouden tijden dus voor comic-liefhebbers. Maar wie of wat is onze favoriete Marvel-personage?

Dennis Mons

Hoewel ik de films allemaal wel aardig vond en de games best ruk, moet ik toch Spider-Man zeggen. Dat personage was voor mij, toen ik de comics las van de Nederlandse Junior Press (en ik heb nog steeds 1 tot 100 liggen), eentje waar ik mezelf enorm in kon vinden. Stomme grappen maken op momenten dat er ernst nodig is. Die verwarde Peter Parker die als oudere tiener ineens heel veel verantwoordelijkheid krijgt en als fotojournalist aan de slag gaat. Oh én zijn eerste echte vriendin krijgt; het zijn van die dingen waar ik naar opkeek als ik de comics las. Was sowieso enorm fan van de Todd McFarlane Spidey die nét even weirder getekend en geschreven was (hij is ook verantwoordelijk voor Spawn) en moet eerlijk zeggen dat ik Tom Holland nu in de films enorm goed kan hebben. Nu dus maar hopen dat de Spider-Man-game die eraan komt een (best wel die hard) fan als ik kan bekoren. Thwip!

Jules Schlicher

Ik heb niet verschrikkelijk veel comics gelezen buiten X-Men en Batman, maar heb gretig superheldenfilms sinds Tim Burtons Batman gekeken - afgezien van de Fantastic Four-films en de recente DC-titels, maar dat lijkt me geen gemis. Wolverine was altijd een favoriet, maar sinds X-Men: Magneto - Testament heb ik een enorm zwak voor Magneto. In die graphic novel staan zijn ervaringen als joodse jongen tijdens de Tweede Wereldoorlog centraal, met name zijn tijd in een concentratiekamp - en er zijn maar heel lichte verwijzingen naar dat hij een mutant is. De schrijvers hebben veel onderzoek gedaan om de martelingen van die tijd en plek het beste weer te geven, en het resultaat is een aangrijpend kunstwerk waarin een comicschurk lezers een van de zwartste pagina's van onze geschiedenis voorlegt. Het is een van de beste boekwerken die ik ooit gelezen heb, en hij is erdoor mijn favoriete comicpersonage geworden. En dus zeker ook mijn favoriet Marvel-personage.

Jacco Peek

Niet gek lang voordat de laatste videotheek bij mij in de buurt verdween begon ik wekelijks superheldenfilms te huren. Onder andere de eerste Iron Man, de X-Men-films en de Spider-Man-reeks met Tobey Maguire kwamen voorbij, en vooral die laatste is altijd blijven hangen. Ik vind Spider-Man zo ontzettend tof vanwege de combinatie van zijn dagelijkse leven op school en de onervaren held die hij ’s avonds uithangt. De meeste recente MCU-film zette dit concept naar mijn mening uitstekend neer en bevestigt dat de spinnenman écht mijn favoriete Marvel-superheld is.

Eline Oosterloo

Ik heb alleen de films gezien en als we het dan over mijn favoriete Marvel-personage hebben twijfel ik erg tussen Rocket Raccoon en Dr. Strange. Hoewel Strange ook in Infinity War super cool was moet ik uiteindelijk voor Rocket gaan. Niet alleen is hij cynisch, sarcastisch en sadistische, wat hem behoorlijk geinig maakt. Hij heeft ook een diepere laag doordat hij altijd in conflict is met zichzelf over hoeveel hij om anderen geeft. Hij wil graag een loner zijn, maar hij is eigenlijk alleen bang om pijn te ervaren van relaties met anderen. Hij gedraagt zich daarom als A-hole maar als puntje bij paaltje komt is hij best wel heel lief. Plus dat Rocket super handig, slim en een schattige wasbeer is. Als ik erover nadenk is dat iets wat Dr. Strange ook wel heeft, minus het wasbeergedeelte dan.

Lars Cornelis

Marvel heeft de comics van Halo uitgegeven. Telt Master Chief dan? Nee? Ok, goed dan. Wat traditionele superhelden betreft ben ik zo'n noob die ze alleen kent uit films. Daar een favoriet uit kiezen is niet eenvoudig. Ik ga dan denk ik toch voor Spider-Man, vanwege zijn kuthumor en jeugdige onschuld - de andere Avengers zijn al snel zo serieus over de wereld redden. Deadpool mag er ook wezen, om dezelfde reden.

Derek Taal

Hoewel ik mijzelf ontzettend vermaak met de meeste Marvel-films, ben ik niet heel erg betrokken met de individuele personages. Thor behoort sinds het werk van Taika Waititi misschien tot mijn favorieten en ook Captain America trekt -sinds hij een baard heeft - de aandacht, maar het heeft mij er nog niet echt toegezet om ook wat comics te lezen. Ik keek vroeger wel met veel plezier naar de Spider-Man tekenfilmserie uit de jaren ’90, dus net als Dennis ben ik heel benieuwd naar de game die eind dit jaar uitkomt. Verder blijf ik een zwak hebben voor de X-Men, maar met uitzondering op Logan is dat op filmgebied jammer genoeg al jaren pure ellende. Altijd al interesse gehad om daar wél eens een comic van te lezen, maar waar moet je in hemelsnaam beginnen?

Arran Winmay

Toen ik vroeger The X-Men op tv keek was ik een groot fan van Gambit. Hij was zo cool en had zoveel stijl dat hij een van mijn helden was als kind. Vooral het moment dat soldaten hem gevangen probeerden te nemen en hij vroeg: "You wanna see a card trick?" Daarna gooide hij ontploffende speelkaarten naar ze. Mijn teleurstelling was daarom ook groot dat Gambit niet voorkwam in de X-Men trilogie en slechts een bijrol speelde in één van Wolverines films. Bovendien vond ik hem daarin lang niet zo cool als ik me hem herinnerde.

Heb jij ook een zwak voor een bepaald Marvel-personage vanwege de comics, films, series of natuurlijk games? Laat het ons weten in de comments. En als je een goede vraag hebt voor een volgende Q&A dan horen we dat ook graag!

Dit artikel delen

Over de auteur

Dennis Mons Contentcoördinator/hoofdredactie voor InsideGamer.nl en een beetje van alles en nog wat bij de rest van die game-apies hier op de redactie. Dol op action/adventure, arcaderacers, turn based strategy, stealthgames en Tetris. Metalhead maar ook liefhebber van folk, klassiek en blues. En speel verdomd veel pool (9-ball & 8-ball).

Reacties

 • Ik heb altijd moeite om m'n favoriete Marvel personage te kiezen. Ik heb er drie die ik echt awesome vind en dat zijn, The Punisher, Deadpool en Magneto

  Edit

  ik moet mij zelf een corrigerende klap geven, eigenlijk is Ashley J "Ash" Williams mijn favoriete Marvel personage.

  http://marvel.wikia.com/wiki/Ashley_J._Williams_(Earth-818793)

  Jeeuh weer ontopic Evil Dead er bij kunnen betrekken. :D :D
 • @Meta_coola
  Gefeliciteerd met je fanboyisme doordrukken!
  Je "beschrijving" onder je berichten is ook wel heel erg sneu vind ik. Hoe belangrijk vind jij het dat mensen je geen fanboy noemen. Iets met teveel moeite doen…
 • @blue_blade_3

  Dat is jouw mening en die mag je gewoon uiten. Maar dat beweegt mij er echt niet toe om elke mogelijkheid om evil dead er bij te kunnen betrekken te negeren. ;)


  Ohja om ook maar idee voor een vraag in de groep te gooien voor de volgende keer (en een soort gelijk iets zal vast al wel een keer langs gekomen zijn maar /care): Welke game mag er van jou voor de volle 100% een remaster/remake krijgen.

  Ik weet er zo zonder na te denken 3 op te noemen :D :D ;) ;):P:P
 • @Meta_coola hebben die drie remasters te maken met de volgende franchises?

  - AC
  - FF
  - DBZ
 • @mightybundy

  Nee. En ik meen het serieus dat ik er geen dbz, FF en AC mee bedoel.
 • @Meta_coola I believe. Ik had het alleen niet gek gevonden als één van die drie ertussen zatenXD
 • Zelf is Docter Strange mijn favoriete Marvel super held. De film vond ik ook echt super tof, zeker vanwege het einde van de film.
 • Logan/Wolverine. Laatste film over hem was ook echt heel tof.

  Vroeger was ik fan van Spider Man door de cartoons en stripfilms, maar de films (op het eerste deel met Tobey Maguire na) en (de meeste van) zijn games hebben me daarvan af doen stappen.
 • Mijne is rogue
 • Dr Doom gewoon.
 • Blade
 • Moeilijk. Spidey of Hulk. Ik had altijd poppen van Hulk en las altijd de comics van mijn broer. Maar de tekenfilm van spidey was echt goed die op fox kids was.
 • Als klein kind wou k graag lasers uit mn oven kunnen schieten :) dus toen was cyclops mijn held, daarna wolverine, jaren lang de mcfarlene poster van wolverine boven mn bed gebad.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren